H.T.Abdulkerimov

Metastaser

Abdulkerimov Khiyir Tagirovich

Otorhinolaryngologist af den højeste kvalifikationskategori

Institutleder for otorhinolaryngologi

Doctor of Medical Sciences, professor.

Chief frilans-otorhinolaryngologist fra sundhedsministeriet i Sverdlovsk-regionen og det føderale distrikt i Ural.

Diplom på Dagestan State Medical Institute i 1986. Specialitet "General Medicine". Otolaryngologist siden 1986. Den højeste kvalifikationskategori - siden 1996. Forsvaret sin afhandling i 1996 ved Det Militære Medicinsk Akademis Afhandling (St. Petersborg). Doktorsafhandling i 2003 på Dissertation Council of St. Petersburg State Medical University. IP Pavlova. Leder af afdelingen for Otorhinolaryngologi UGMU siden 2004. Forfatter af mere end 270 publikationer, herunder 15 undervisningsmidler for studerende og læger, fem bøger og otte patenter til opfindelsen af ​​Den Russiske Føderation.

Områder af faglig interesse:

- otorinoneurokirurgi, kraniumbund kirurgi, hypofyse kirurgi, kirurgisk behandling af nasal og øre liquorrhea;

- pædiatrisk otorhinolaryngologi, samtidige spørgsmål vedrørende audiologi og otoneurologi, øre-mikrokirurgi, cochleær implantation, strubehovedmikrokirurgi;

- funktionel endoskopisk kirurgi i næsen og paranasale bihuler, kirurgi i lacrimalkanalen, laser og højfrekvent kirurgi i otorhinolaryngologi.

- rekonstruktiv kirurgi i otorhinolaryngologi;

- akut otorhinolaryngologi, snorkenbehandling og ny i otorhinolaryngologi;

- rehabilitering i otorhinolaryngologi.

Han er flydende i klassiske og moderne metoder til diagnose og behandling i otorhinolaryngologi.

Medlem af præsidiet for bestyrelsen i Scientific Society of otolaryngologists fra Den Russiske Sverdlovsk-regionen, chef freelance otolaryngologist Sundhedsministeriet i Sverdlovsk-regionen og Ural føderale distrikt, formand for det særlige udvalg for otorhinolaryngology sundhedsarbejdere certificering i Sundhedsministeriet i Sverdlovsk-regionen.

Medlem af Bureau of Otorhinolaryngology på Ruslands Ministerium for Sundhed, medlem af ekspertrådet om modernisering af det russiske akademi for medicinske videnskaber.

Formand for certificering og problemopgaver i specialet.

Medlem af den offentlige All-Russian Association "Association of ENT pediatricians" fra Sverdlovsk regionen.

Høvding Sverdlovsk ENT læge modtog titlen Ærede

Den 22. marts præsenterede guvernør Yevgeny Kuyvashev Dr. Abdulkerimov med en føderal pris "Ærlig doktor i Den Russiske Føderation". Foto: Alexander Isakov

  • Udgivet i №051 fra 03/25/2016

Hiyir Abdulkarimov udfører to eller tre operationer om dagen, både hos voksne og hos unge patienter. Han fører tilsyn med 17 praktikanter - beboere. Han forberedte sig på licens og introducerede nye teknologier i Middle Urals for at behandle øre, næse og halssygdomme.

- Jeg har altid drømt om at være operationel læge, "siger Dr. Abdulkerimov," OG ". - Når det drejede sig om specialisering, var undersøgelse af kirurgi kun mulig i otorhinolaryngologi. Det viste sig at være et vigtigt og udviklingsmæssigt område i kirurgi. Og i de seneste årtier har mikrokirurgien været aktivt forbedret, hvad der kaldes minimalt invasive operationer - gennem lav adgang. Tidligere, til at operere bihuler, bunden af ​​kraniet, hypofysen, havde at gøre store nedskæringer i lyset af vi i dag undvære dem, vi får adgang under overlæben eller næse.

Khiyir Abdulkerimov er ikke kun professor og forfatter til talrige studier, men bruger også næsten 2-3 timer hver dag i operationsstuen som praktiserende kirurg. Foto: Marina Ruvinskaya

Som følge heraf kan lægerne ikke kun gøre uden arene på patientens ansigt, det vigtigste er, at sådanne indgreb er mindre traumatiske. Sår helbreder bedre, og patienter bliver hurtigere. I sidste ende viser det sig ikke kun at helbrede en person, men også for at spare penge. Abdulkerimova i den tildelte afdeling Otorhinolaryngologi Hospital № 40 Jekaterinburg i form af indlæggelse faldt med næsten en tredjedel i løbet af de sidste 16 år, og antallet af komplikationer - 22 procent.

Det var Khiyir Abdulkarimov, som var den første i regionen til at gennemgå en cochlear implantatoperation - en transplantation i det indre øre af en transceiver. Det udføres for at genoprette hørelsen for døve - voksne og børn. Implantatet er frygteligt dyrt, koster mere end en million rubler, men i Sverdlovsk-regionen, i Bonum centrum, sætter 30 mennesker om året det gratis. Forresten er en sådan operation i Rusland kun udført i centre i føderale distrikter.

I dag modtog Khiyir Abdulkerimov tillykke med at blive tildelt titlen "Ærede doktor i Den Russiske Føderation" af guvernør Yevgeny Kuyvashev.

Dr. Abdulkarimov var en lezgin af nationalitet, han modtog uddannelse på Dagestan Medical Institute og ankom i Urals for 30 år siden, i 1986, til distribution. Efter at have arbejdet hjem ville han ikke vende tilbage. Han forklarer:

- Ikke underligt de siger: der er godt, hvor vi ikke er. Her hele tiden var der nogle ufærdige forretninger - beslaglagt liv. Lige nu er mit hus præcis i Jekaterinburg: arbejde, videnskab, familie. Zubeids kone er også en læge, kun dyrlæge. Den ældste søn, mens han var lille, så ikke på tegnefilm på tv - kun videobånd af operationer med mig, undrede sig også over, hvor og hvorfor. Og han voksede op - han gik til lægerummet, der var ingen andre muligheder. Selvom jeg frarådede - jeg har et svært job, ekstremt ansvarlig. Nu er han på high school og samtidig arbejder i sin specialitet. Det var håbet, at den anden søn ville vælge et andet erhverv - han tog først eksamen fra lovskolen på college. Men efter insisterede - besluttede også at blive en læge. Nu studerer hun som tandlæge. Den tredje søn er stadig en tredje grader, han tænker stadig ikke på erhvervet.

- Har antallet af sygdomme i øre, næse og hals øget på grund af det faktum, at folk begyndte at bruge mobiltelefoner, hovedtelefoner, tænde for meget høj lyd i bilen?

- Dem, der misbruger alt, hvad du har nævnt, har konstant et akustisk traume. Man bør huske på, at lyden af ​​mere end 100 decibel beskadiger øremembranen, og det fører til inflammatoriske processer. Hvis de ikke behandles i tide, påvirker komplikationerne tilstanden mellem mellemøret. ENT organer er placeret nær hjernen, og disse sygdomme kan påvirke det. Folk tror, ​​at en løbende næse med behandlingen finder sted om en uge og uden behandling - om syv dage. Folk anser det ikke for nødvendigt at behandle en sådan "tåbelig" sygdom, og så bliver de bragt på hospitalet med intrakranielle komplikationer. Selvfølgelig bruger vi i dag magnetisk resonans og computertomografi, ultralyd, vi arbejder med moderne metoder, vi behandler nye stoffer. Men jeg vil stadig ønske: start ikke en løbende næse, og du bliver frisk!

Af den måde

Hiyir Abdulkerimov - MD, professor, medlem af præsidiet for bestyrelsen i Scientific Society of otolaryngologer Rusland, et medlem af bestyrelsen for otolaryngology i Ministeriet for Sundhed i Den Russiske Føderation, et medlem af det rådgivende råd til modernisering af det russiske Academy of Medical Sciences i Den Russiske Føderation, Chief Freelance otolaryngologist sundhedsministerium i Sverdlovsk-regionen og Ural føderale distrikt, formand for certificering provision specialitet otolarintologi i sundhedsministeriet i Sverdlovsk regionen, medlem af den europæiske sammenslutning af rinologer, formand for certificering og problemkommission for særlige rygsøjle, formand for Scientific Society of otolaryngologer i regionen, leder af afdelingen for Ural State Medical University.

I løbet af de sidste fem år blev Abdulkerimov forfatter til mere end 230 videnskabelige publikationer, skrev 11 undervisningsstøtte til studerende og læger, seks monografier, modtaget syv patenter for opfindelser i Rusland. Siden 1992 har mere end 150 praktiserende læger været uddannet på det medicinske universitet, mere end 420 kadetter har forbedret deres kvalifikationer og er blevet omskolet. På grund af dette er i dag i Sverdlovsk-regionen 97,5 procent af otolaryngologer certificeret af sundhedsministeriets standarder i Den Russiske Føderation.

historie

Urals sundhed
Sundhedsnyheder om Sverdlovsk-regionen, lægerådgivning, patienthistorie.

Fandt du en typografi? Vælg den og tryk på Ctrl + Enter.

Abdulkerimov Khiyir Tagirovich

Sigacheva T.V.

17 anmeldelser
ENT
Str. Radishcheva 33
"Medica" på Radishchev
Str. Akademiker Schwartz, 14
Clinic "Dynasty" på Academician Schwartz

Kondratyuk V.A.

27 anmeldelser
ENT
Str. Serova, 45
"CMT Clinic"

Anmeldelser (7)

Lægen er faktisk fra Gud, gyldne hænder, et sympatisk hjerte. Kind, opmærksomme udseende. Vi var bare heldige at min datter kom til denne læge. Takket være ham, langt liv!

Jeg blev drevet af professor Abdulkerimova, selvom jeg var i neurokirurgi, er jeg meget taknemmelig for hans filigreeoperation. Han er virkelig en læge fra Gud. Planlægger puder, jeg også var som indspillede ENT kirurgi, og listen var anderledes, fast tid hele aftenen, da de begyndte at foretage præoperativ forberedelse, opdaget og forberedt mig. Jeg ved ikke, hvorfor sådanne beklædninger måske er fra overbelastningen af ​​afdelingen. Tatarkina Elena.

Den bedste læge, de siger om sådan: "læge fra Gud", gyldne hænder! Vi havde operation for at reparere septum, ingen blå mærker, alt var bedst! Mange tak! Jeg er meget glad for at jeg kom til dig!

Så alvorlig ved første øjekast, men i praksis - den bedste og bedste læge! De mennesker, der behandler ham, er meget heldige.

God dag til alle patienter. Jeg vil efterlade en negativ gennemgang af den uansvarlige holdning til forretning og respekt for patienter. Jeg tilmeldte mig en konsultation med Khiyir Tagirovich den 1. marts 2016. Operationen til fjernelse af krumningen i næseseptumet var planlagt til 29. august efter 6 måneder. Operationen betales (for alle 55.400 rubler.). Hvad var min overraskelse, da jeg, da jeg kom til sygehus på den fastsatte tid, lærte fra lægen, der tog mig, at der ikke var læge Abdulkerimov. Hans ferie forlænges for yderligere 4 dage. Og ingen bekymrer sig om, at testene blev overleveret, og operationen var planlagt.

Abdulkerimov Hiir Tagirovich

Doktor anmeldelser

Vi er alle arrangeret, så vi vil aktivt anbefale læger. Fordi lægen er meget, tror jeg, forstår! Først kom vi med et imponerende antal lægejournaler med en fuld historie. Han rejste meget grundigt spørgsmålet om at studere alle de dokumenter, der var hos os. For korrekt at etablere diagnosen blev foretaget en grundig undersøgelse. Lægen viste sig blot at være professionel fra alle sider! Jeg tror, ​​at prisen er helt acceptabel for en specialist på så højt niveau! Jeg tror, ​​at denne læge har mere end opfyldt eksamensgebyret. Jeg synes endda at vende sig til ham selv, for jeg minder også om mine sundhedsproblemer.

Lægen er meget tilfreds. På trods af at vi var for sent accepterede vi straks. Af alle de læger, vi besøgte, er den, der er meget tankevækkende om alt, ikke overbevist om yderligere tjenester, der ikke er nødvendige. Alt alt efter situationen er alt nøjagtigt, alt er fortolket til mindste detalje, alt på det sædvanlige sprog. Dette er den første læge, der ikke ignorerede de manifestationer, der forstyrrer os. Selvfølgelig vil vi se på resultaterne af behandlingen, men i øjeblikket er det allerede opfattet, at alt vil ende godt. Vi kom selv til lægen efter tilbagemelding fra venner, og nu vil vi selv reagere godt på hende.

I lang tid var de nervøse for et problem. De ventede, indtil det var umuligt at forlade som det er. Nå så de denne læge og besluttede at vende sig til ham. Hvad kan jeg sige en ekspert er en ekspert. Vi modtog mange gange mere fornuftig information end forventet. Derfor er de helt tilfredse, kompetent, til en pris, alt er fortalt. Unødvendig er ikke foreskrevet. Imponeret over, at valget blev tildelt os.

City Hospital №40 - Ekaterinburg

Horisontale faner

Hej, jeg beder dig om at tage fat på situationen. Da min mand og jeg ikke bor sammen, fik jeg fået at vide nogle dage senere, at en person blev indlagt i begyndelsen af ​​december 2017 på hospitalet 40 med en diagnose af cerebral blødning, slagtilfælde, havde tre operationer, var i koma i lang tid, at komme til sig selv var i neurokirurgi i en alvorlig tilstand, forbundet med apparatet af kunstig åndedræt, besluttede de at han havde lungebetændelse, havde et slagtilfælde. Han reagerede ikke på spørgsmål og blev overført til hospital nr. 6, hvor han ikke blev behandlet i tre dage og argumenterede for, at de ikke havde haft så alvorligt syge patienter, så der ikke findes apparater til behandling på hospitalet 6, men de beordrede stofferne og hvordan de kommer at behandle, men i øjeblikket kender de ikke engang diagnosen af ​​patienten Matveev Oleg Valerievich.25.01.2018, jeg ankom til hospitalet №6, men Oleg Matveyev var ikke der, som doktoren forklarede, blev han taget til polyclinic 23, Matveyev Oleg.V. prikusil tungen, de kunne ikke stoppe blødningen og de var heldige at sy op i tungen. Jeg ventede på hovedlægen og han e sagde Matveeva OV, tirsdag t.e.30.01.2018g.vypisyvayut med hospitalet, så vi tog ham, fordi bolee14 de ikke kan holde ham i dagene bolnitse.Sostoyanie fra Oleg Matveev V.na i dag tungt. Taler med psykologen på dette hospital, vækker O. Matveev på flere minusser to gange om dagen, og hun mener at svare på spørgsmål ved at svare med øjnene.
Vær venlig at hjælpe mig, jeg ved ikke hvad jeg skal gøre. Efter at have konsulteret en bekendt læge, hvis han er afladet, vil han dø uden åndedrætsværn, og i øvrigt har han lungebetændelse, og han kan ikke bevæge sig uafhængigt, rør til fodring, vandladning og halsindsatser sættes i halsen. vejrtrækning.

Jeg beder dig om at foretage en ukontrolleret inspektion af 40 gynækologiske sygehuse, hvor gravide mødre ligger, følgningerne giver det meste unødvendige, og de siger, at de skal købe det selv. Lægerne skriver i deres personlige kort af patienten, at de udsender lægemidler, som patienterne køber selv og maleriet er værd at en govravracha. for tre dage siden lavede hun ikke en ultralyd på optagelse, men i dag viste det sig at hun havde 4 uger, og hendes foster var død. En anden gravid pige gik til stålrummet (hun måtte selv gå i spisestuen) besvimede og slog ud med sine 7 tænder, det er også sandsynligt, at de vil være skjulte, de føder som kvæg, fordi de er gravide. Prinsen skal være på højeste niveau, og der er alt omvendt. Bare da vi kom ind, blev vi præsenteret med en prisliste for betalt kamre 1000r enkeltkammer og 1500r dobbelt. For hvad vi har brug for så MLA's politik. Gratis medicin, hvis de giver et lys, der er sammenbrudt, og nu skal du klare at indsætte det. Derfor siger de, at de giver medicin. Tag disse medarbejdere i denne afdeling med alle strenge!

Jeg vil gerne klage over kvaliteten af ​​hæmodialysebehandling i det handelsmæssige medicinske center. Bratislava, som ligger i det 40. hospitalers område. Faktum er, at mange af dem har brudt kunstige nyreapparater og ikke kan reparere dem, men på grund af deres mangel satte de op til behandling af patienter i to uger, min enhed tabte 800 gram væske, hvilket resulterede i enorm ulejligheden, så bad jeg om at udskifte enheden eller reparere dette. Men da jeg kom til en anden dialyse blev jeg fortalt, at enheden blev ændret. Hvad var min overraskelse, da behandlingen startede? Enheden begyndte at slukke, mislykket kvalitetsdialysen mislykkedes. Sygeplejersken kaldte ingeniøren ved det, at han svarede, at intet kunne gøres, så det tog mere end en time, jeg ser at enheden ikke virker, og jeg bad om at invitere en læge. Da jeg spurgte, hvorfor enheden ikke fungerede, svarede lægen: Og hvad kan jeg gøre? så spurgte jeg, men hvorfor så en læge på dialyse? Jeg fik ikke svar. Efter min utilfredshed gættede lægen efter to timer at ændre enheden til en anden. Enheden fungerede ikke, tiden steg fra 4 timer til 5 timer. På grund af denne hele situation var jeg meget nervøs, mit hoved havde meget ondt, trykket steg, det vil sige, jeg led mig moralsk og fysisk. Jeg beder dig om at forstå situationen og straffe de ansvarlige. Enhver person i vores land har trods alt ret til kvalitetsbehandling, især fordi staten tildeler penge til dette.

God eftermiddag Jeg er 33 år gammel. Om natten den 23.-24. Februar 2017 blev jeg forgiftet af en kage, og jeg begyndte at opkastes voldsomt, til sidst med blod urenheder, kaldte jeg en ambulance. Den ankommende læge og praktikant, der ikke undersøgte mig, kun måler temperaturen, fortalte mig at gøre mig klar til det 40. hospital på Volgogradskaya 189. På vej til hospitalet begyndte jeg at have kramper i mine hænder, min hånd blev snoet uden for anerkendelse. Jeg er registreret hos en arytmolog, og nogle gange lider af hypertension, og en gang med højt tryk havde jeg allerede sådanne krampe, så jeg fortalte lægen, at jeg havde højt tryk, da jeg gik i konvulsion, kom tavshed tilbage. En ambulance bragte mig til det 40. hospital, jeg forstod det til infektionssygdomsafdelingen og gik hurtigt tilbage og forlod et stykke papir på bordet for lægen i venteværelset. I min nuværende mening kom en ung sygeplejerske til at acceptere mig, måske var det en læge, men i min beskrivelse kalder jeg sin sygeplejerske, fordi jeg ikke kender hendes specialitet. Da jeg så min snoede hånd, spurgte hun straks, hvad der skete. Jeg fortalte, at jeg var forgiftet, at jeg opkastede, at trykket var ligesom, og at jeg var meget dårlig. Sygeplejersken sagde, at dokumentet fra ambulanceholdet viste, at jeg havde et tryk på 120/80. Til hvilket jeg svarede, at ingen havde målt pres overhovedet. Sygeplejersken sagde ingenting, målt min temperatur (det viste sig 37) og hjalp mig med at udfylde dokumenterne. Krammen begyndte at passere og hånden begyndte at ryste voldsomt, det var svært at underskrive, men sygeplejersken hjalp mig ved at holde min hånd. Derefter rejste hun sig og gik. En anden ung pige kom, lægen Stepul Katerina Yaroslavovna. Uden at spørge om noget og ikke undersøge mig, uden selv at se på mig, med et utilfreds ansigt, stødte jeg straks ind i dokumenterne, begyndte at skrive noget og sagde at jeg skulle hjem til behandling. Jeg sagde, at det var godt, jeg er enig, men vær venlig at bringe nedtrykket for mig, at der var en kramper, at jeg var kernen, der var ikke noget svar. Fra hele undersøgelsen bad lægen Stepul om at vise hende tungen, og det var det. Jeg følte mig værre og værre, sagde igen, at jeg følte højt blodtryk. Sygeplejersken, der kom pludselig, sagde: "Lad os give hende et skud, hun havde en kramme." Til hvilken lægen ikke sagde noget, stod hun lige op og gik, og sygeplejersken fulgte hende. Jeg troede, de var tilbage til en injektion. Jeg sad i ca. 10 minutter, indtil en anden kvinde kom og var overrasket over, at jeg sad her, at modtagelse var forbi, at jeg måtte hjem. Jeg sagde, at jeg føler mig meget dårlig, at mit pres ikke engang blev målt, men jeg spurgte gentagne gange. Men kvinden fortalte mig at ringe til en taxa. Jeg kaldte en taxa. Det var allerede 4 om morgenen. I taxa bilen var der en ny spasme. Derhjemme en mere. Ved ankomsten til hjemmet mærkede jeg straks trykket, det viste sig at være 180/96, for mig er det næsten dødeligt, fordi mit "arbejdstryk" -tryk er lavt. Jeg tog pillerne og den næste dag havde jeg stadig hvile. Hvorfor sådan uagtsomhed hos en ung, men allerede en læge Stepul? Efter alt havde hun lige begyndt sin karriere, og allerede denne holdning til de syge? Jeg har altid troet, at måling af tryk altid indgår i den sædvanlige undersøgelse, især hvis patienten har en konvulsion, og han beder om det. Ja, jeg har en ferie, men lægen skal hjælpe en dag, ikke? Vær venlig at forstå. Jeg vil meget gerne håbe, at lægen Stepul i fremtiden vil være mere opmærksom på hans patienter. Tak på forhånd.

Modtagelse af ENT i Jekaterinburg GB nr. 40

Otolaryngologen af ​​den højeste kategori, Kh. T. Abdulkerimov, der arbejder i GKB nr. 40, er leder af hans afdeling. Han er flydende i alle metoder til diagnose og behandling af otolaryngologi.

Kontakt lægeinstitution

Adresse: Bratislava, Volgogradskaya St., 189.

  • Forespørgsels service telefon: 8 (343) 240-92-12.
  • Modtagelse hviletelefon: 8 (343) 240-09-91.
  • Registrerings telefonnummer: 8 (343) 232-01-66.
  • Registry betalte tjenester: 8 (343) 288-50-88.
  • Hot line telefon: 8 (343) 240-02-91.
  • Den officielle hjemmeside på hospitalet: http://gkb40.ur.ru/.
  • E-mail-adresse: [email protected]; [email protected]
  • Mandag til fredag ​​fra kl. 08.00 til 17.00.
  • Lørdag, søndag er fridage.

Planen for det betalte servicecenter:

  • Mandag til fredag ​​fra kl. 08.00 til 20.00.
  • Lørdag fra kl. 09.00 til 13.00.

Medicinsk facilitet

Afdelingen for otolaryngology er kun kvalificeret specialister.

Khiyir Tagirovich Abdulkerimov - en otolaryngolog af den højeste kategori, er læge inden for medicinsk videnskab.

Romersk Sergeevich Davydov, en otolaryngolog af den første kvalifikationskategori, er en lektor ved instituttet for otolaryngologi ved Ural State Medical University. Han er flydende i alle metoder til diagnose og kirurgisk behandling. Det behandler både voksne og børn.

Galina Yurievna Khlyzova - otolaryngologist af den første kategori.

Medina Salmanovna Velikhanova - otolaryngologist i højeste grad.

Tjenester leveret

Områder med faglig bistand:

  • otorinoneyrohirurgiya;
  • børns otorhinolaryngology;
  • endoskopisk funktionel kirurgi i næse og paranasale bihuler;
  • rekonstruktiv kirurgi i otorhinolaryngologi;
  • akut otorhinolaryngologi;
  • rehabilitering i otorhinolaryngologi.

anmeldelser

Elena Tatarkina: "Jeg var i neurokirurgi, men Dr. Abdulkerimov opererede på mig, til hvem jeg er taknemmelig for den kvalitativt udførte operation. Han er en god læge med gyldne hænder. "

Rimma Yerofeeva: "Professor Kh. T. Abdulkerimov gjorde mig virkelig høj kvalitet og rettidig bistand, i andre hospitaler kunne ikke gøre noget. Til alle ENT afdelings medarbejdere er en stor tak. Din enhed hjælper mennesker hurtigt og effektivt! "

Vladimir Streblyansky: "Roman Sergeevich gav mig en operation for at fjerne polypper i min næse, mit åndedræt er nu fuldt operationelt. Tak til denne læge! Med hensyn til alt personale hos 40 GKB Department of Otolaryngology.

Chief otorhinolaryngologist i Urals Federal District

Abdulkerimov Khiyir Tagirovich

Efter sin eksamen fra lægeinstituttet i 1986 arbejdede han som en otolaryngolog i praktisk sundhedspleje ved hjælp af IPU-systemet. Fra 1992 til nutid har hun arbejdet ved Institut for Otorhinolaryngologi i Statens Budgetuddanningsinstitution for Højere Erhvervsuddannelse "Ural State Medical University of the Ministry of Health of the Russian Federation" (fra 1998 til 2004 - Lektor og fra 2004 til nutiden - Afdelingsleder).
I 1996 forsvarede han sin afhandling på Military Medical Academy. SM Kirov (S. Petersburg). Han forsvarede sin ph.d.-afhandling i 2003 ved St. Petersburg State Medical University. IP Pavlova.
Medlem af præsidiet for bestyrelsen i Scientific Society otolaryngologist Rusland, Chief Specialist i otorhinolaryngology sundhedsministerium i Sverdlovsk-regionen og Ural føderale distrikt, formand for kommissionen til certificering af sundhedspersonale i speciale otolaryngology i Ministeriet for Sverdlovsk Sundhed, medlem af bestyrelsen for speciale otolaryngology på sundhedsministerium i Den Russiske Føderation, et medlem af den europæiske Rhinologists Association, Formand for det videnskabelige og praktiske samfund af otorhinolaryngologer i Sverdlovsk Region og Formand for certificerings- og problemkommissionerne i specialet, medlem af den offentlige sammenslutning "Association of Pediatricians ENT".

Kontakt os

E-mail-adresse til overordnet otolaryngologist fra Den Russiske Føderations sundhedsministerium: [email protected]

Postadresse for korrespondance: 123182, Moskva, Volokolamskoe shosse, Bygning 30, Cor.2

Abdulkerimov Khiyir Tagirovich anmeldelser

Center of Otolaryngology er baseret på det multi-profil city hospital nr. 41 i Ekaterinburg.


Otolaryngology Center tilbyder følgende tjenester til undersøgelse og behandling af ENT organer:

  • Første undersøgelse af øre, næse, svælg, strubehoved
  • Fjernelse af svovlpropper
  • Øre toilet med purulent otitis, med forværring af kronisk otitis medier, efter operationen
  • Transtimpanal injektion af lægemidler
  • Fjernelse af fremmedlegeme fra øregangen
  • paracentese
  • Fjernelse af fremmedlegemer fra næsen
  • Puncture af den maksillære sinus
  • Anterior Loop Nose Tamponade
  • Behandling på maskinen Tonsillor
  • Lacunae tonsil lavage
  • Infusion af stoffer ind i strubehovedet
  • auripuncture
  • myringoplasty
  • Kirurgisk behandling af exudativ otitis medier ved hjælp af et tympanostomi rør
  • tympanoplasty
  • Auditorisk kateterisering
  • Fjernelse af fremmedlegeme svælg, strubehoved
  • Smøring af næse, pharynx medicinske stoffer
  • Ultralydsopløsning af den nedre turbinat
  • Phonophoresis of tonsils, posterior pharyngeal wall
  • Inspektion af ENT organer ved hjælp af stive endoskoper
  • Autopsy af paratonsillar abscesser, koger af næse, øre

Rådgivende modtagelse udføres af en læge otolaryngologist, professor, MD. Abdulkerimov Khiyir Tagirovich.


Alle hovedtyper af kirurgisk og konservativ behandling udføres. Der er også muligheder for endoskopiske kirurgiske indgreb, høreapparat (audiometri).

Centret har de nødvendige værktøjer til rutinemæssige operationer typisk otorhinolaryngologisk (submukøst resektion af næseskillevæggen, polipotomiya næse, tonsillektomi, fjernelse af larynx tumorer, svælg, næse, paranasal sinus kirurgi på næsen, kirurgiske indgreb i øret). Der er endoskopisk udstyr til endonasale interventioner (firmaer Karl Storz, Stryker).


Centret udfører en fuldstændig omfattende behandling af ENT-organer, herunder sådanne terapeutiske procedurer som:

  • forskydningsbehandling
  • ultralydsvanding af ENT organer;
  • elektrokoagulering af ENT organer
  • blokade, intragortal infusion.

Følgende kirurgiske procedurer udføres:

  • septoplasty;
  • polipotomiya;
  • vasotomy;
  • maxillary bihulebetændelse;
  • polisinusotomiya
  • uvulopalatinoplastika;
  • ultralydsopløsning af ENT-organer
  • fjernelse af godartede ENT-organer (fibroider, papillomer, polypper, vokalfoldninger, svælg, øre);
  • adenotomija;
  • tonsillektomi;
  • tracheal fistel plastikkirurgi;
  • nasal benreposition;
  • tympanoplasty;
  • myringoplasty;
  • kirurgisk behandling af otitis exudativ ved hjælp af et tympanostomierør i form af en trådspole.

Automatiseret stabilometrisk diagnostik af ataxy på basis af moderne computer informationsteknologi, emnet af afhandlingen og abstrakt på HAC 14.00.04, læge i medicinsk videnskab Abdulkerimov, Khiyir Tagirovich

Indholdsfortegnelse Doctor of Medicine Abdulkerimov, Khiyir Tagirovich

KAPITEL I. FORBEDRING AF BODYBALANS FUNKTION MED STILLINGEN AF TEORIEN AF ORGANISMENS STATOKINETISKE FUNKTIONSSYSTEM (LITERATUROVERSIGT).

1.1. Moderne ideer om ligevægtsfunktionen ud fra teorien om kroppens statokinetiske funktionelle system.

1.2. Typer af atakse.

1.3. Labyrint ataxi.

1.4. Cerebellar ataxi.

1.5. Følsom ataxi.

1.6. Differentiel diagnostik af ataxi og rollen som computerstabilitet i den.

KAPITEL II. GENERELLE KARAKTERISTIK FOR FORSKNING.

2.1. Generelle egenskaber hos de undersøgte patienter.

2 2 Forskningsmetoder.

KAPITEL III. KLINISKE MANIFESTATIONER AF FORSKELLIGE ARTER

ATAXY I DE OVERVÅGTE PATIENTER.

3 1 Labyrint ataxi.

3.2. Cerebellar ataxi.

3.3. Følsom ataxi.

KAPITEL IV. UDVIDELSE AF DIAGNOSTISKE MULIGHEDER

4.1. Udviklingen af ​​stabilometri som en metode til at vurdere bevægelsen af ​​den menneskelige krop, samtidig med at statisk ligevægt holdes i en lodret kropsholdning.

4.2. Nye måder at vurdere stabilometrisk information på.

4.3. Parametrene for de stabilometriske oplysninger, der blev brugt i undersøgelsen, til at skabe et automatiseret system til differentialdiagnosen af ​​ataksen.

4.4. Stabilometriske diagnostiske tests anvendt i arbejdet

4.5. Indsamling og behandling af data.

KAPITEL V. UDVIKLING OG EVALUERING AF MATHEMATISKE MODELLER

Forskellige diagnostika af ataxier.

5.1. Metoder til matematisk statistik anvendt i medicinsk forskning. Matematisk analyse og modelleringsapparat.

5.2. Sekvensen med at skabe modeller.

5.3. Vurdering af forholdet mellem typer af ataxi og statokinesigramegenskaber.

5.4. Udvikling af et kompleks af modeller til forudsigelse af typen af ​​ataksi ved hjælp af diskriminationsanalyse.

5.5. Udvikling af et kompleks af modeller til forudsigelse af typen af ​​ataksi ved hjælp af klassifikations træmetoden.

Indledning af afhandlingen (del af abstrakt) om emnet "Automatiseret stabilometrisk diagnose af atakse på baggrund af moderne computerinformatik teknologier"

Et af de vigtigste forhold for menneskelivet, som gør det muligt for ham at interagere aktivt med det ydre miljø, er at opretholde balancen i kroppen og koordinering af bevægelser chmungus R., 1962; Gurfinkel B.C. et al., 1965, 1990, 1994; Agayan G.Ts., 1970; Brooks V., 1986; Brooks V. et al., 1995).

Enhver uorden af ​​ligevægtsfunktionen fører til udseendet i patienten af ​​en mørk forfængelighed, som ofte når en tilstand af rædsel (Dike MR, Hud J. D., 1989; Sagalovich BM, Palchun V.T., 1999).

Ataxi og svimmelhed er blandt de mest almindelige symptomer på forskellige sygdomme, som læger står overfor. Blandt ambulante patienter med den otoneurologiske profil er andelen af ​​sådanne patienter op til 40% (Ahadov TD, Sachkova I. Yu., Kravtsov AK, Panova M M., Chernenko O. A., 1993, etc.). Det skal bemærkes, at antallet af patienter med klager over svimmelhed og ataksi har tendens til at stige i løbet af det sidste årti (Bazarov V.G., 1988; Sklyut I.A., Tsemakhov S.G., 1990, Baloh RW, 1994, Om Mahoney GF, Luxon LM, 1997, etc.).

De vigtigste kliniske manifestationer af forskellige former for ataksi er svækket balancefunktion og koordinering af bevægelser. Sammen med andre symptomer bestemmer de sværhedsgraden af ​​sygdommen og fører ofte til langvarig permanent invalide hos patienter.

Differentiel diagnostik af ataxi er et af de mest komplicerede problemer, som ikke kun polykliniske læger står overfor, men har endda oplevet otorhinolaryngologer og neurologer. De fleste otolaryngologer og terapeuter på grund af ideens dominans om forbindelsen mellem svimmelhed og ubalance i kroppen med patologien i det vestibulære apparat tager ofte ikke hensyn til den betydelige rolle af forskellige sygdomme i centralnervesystemet ved udseendet af disse symptomer. Ja og neurologer, ofte sendes patienter med klager over svimmelhed til konsultation hos otolaryngologerne, og nogle gange direkte til vestibulologerne for at gennemføre forskellige vestibulometriske undersøgelser.

Ofte er udseendet af svimmelhed og balanceforstyrrelser symptomer på alvorlig intrakraniel patologi. For en distriktslæge skaber en patient, der lider af svimmelhed, altid et uhåndterligt problem, og diagnostiske vanskeligheder kan være en fejlkilde ved behandling af patienter i denne kategori.

I det sidste årti at udvikle en ny forståelse af kroppens balance, svimmelhed og autonome reaktioner, som anses for en manifestation af aktiviteterne i en enkelt statokinetic funktionelle systemer i kroppen, der forener forskellige afferente systemer (visuel, vestibulære, proprioceptive og andre.) Og efferente -somaticheskuyu og neuro-vegetative system, (Hoffman, V.R., Dubovik, V.A., Usachev, V.I., 1995; Usachev, V.I., 1995; Dubovik, V.A., 1996; Egonegu LM, 1999).

Følgelig er der sammen med fragmenteringen af ​​viden fra forskellige specialister en tendens til deres integration og skabelsen af ​​et holistisk syn på menneskets balancefunktion.

På grund af den tekniske udvikling inden for medicinsk udstyr og dets computerisering anvendes computerbaserede stabilografer til at evaluere en persons ligevægtsfunktion, som analyserer bevægelsen af ​​patientens trykcenter til enhedsplatformen (Slia SS, 1995; Skvortsov DV, 1995, 2000 ). Ikke desto mindre tillader stabilografoves software kun at få i en digital form de generelle parametre for kroppens bane (område, længden af ​​statokinesigrammet og den gennemsnitlige radius af legemsafvigelsen), hvilket gør det vanskeligt at bedømme karakteren af ​​nedsættelsen af ​​kropsbevægelsen. Dette er grunden til, at stabilitet endnu ikke har fundet bred anvendelse i praksis. Det er tilsyneladende virkelig efterspurgt, selv af lokale læger, når det kan bruges til at få svar på spørgsmål efter kategorier af sandsynlige diagnoser.

I forbindelse med ovenstående forhold finder vi det lovende at anvende moderne computerteknologier i stabilisering og statistik til at udvikle et automatiseret differentialdiagnosesystem af vestibulær, cerebellær og følsom ataxi baseret på en computerstabilitet.

Problemets uopsættelighed og dets praktiske værdi bestemmes af, at tidlig diagnose af forskellige former for atakse vil reducere tiden til diagnosticering af komplekse sygdomme, omgående tildele tilstrækkelig behandling, bestemme prognosen for patienternes arbejdskapacitet, reducere omkostningerne ved deres medicinske og sociale rehabilitering.

Udvikling af et automatiseret system til differentiel diagnose af forskellige typer ataxy ved computerstabilitet baseret på moderne informationsteknologi

1 Udvidelse af diagnostiske egenskaber ved computerstabilitet ved at indføre yderligere parametre for vektoranalyse af stabiliseret grafisk information og udførelse af forskellige funktionelle stabile metriske test

2 Kliniske, otoneurologiske og yderligere undersøgelser af raske individer, såvel som patienter, der lider af labyrint, cerebellar og følsom ataxi til efterfølgende undersøgelse af funktionen af ​​statisk og dynamisk ligevægt ved hjælp af computerstabilitet.

3. Udvælgelse af en informativ metode til matematisk analyse af stabilografiske oplysninger til automatiseret computerstøttet differentiel diagnose af forskellige typer af atakse.

4. Samling af en matematisk model til differentiel diagnose af forskellige typer af atakse.

5. Testning af informationsevnen for den matematiske model af differentialdiagnosen af ​​forskellige typer af atakse.

6. Formulering af anbefalinger til praktisk anvendelse af resultaterne.

For første gang blev ved hjælp af computerstabilitet som en objektiv, præcis og fysiologisk metode til undersøgelse af ligevægtsfunktionen identificeret diagnostiske kriterier for krænkelse af ligevægtsfunktionen i de mest almindelige typer af ataxi.

Mulighederne for at anvende vektoranalysen af ​​stabilometrisk information er blevet væsentligt udvidet, hvilket gør det muligt at bruge sine resultater til at skabe modeller af automatiseret matematisk differentiel diagnostik af atyaksier.

På grundlag af en sammenligning af mulighederne i forskellige moderne metoder til matematisk analyse og modellering vises de største udsigter for anvendelse til differentiel diagnose af ataksi ifølge vektoranalysedata for stabilometrisk information af metoden til oprettelse af klassifikationstræer.

PRAKTISK BETYDNING OG GENNEMFØRELSE AF FORSKNINGS RESULTATER

Brugen af ​​computerstabilitateknikken har udvidet mulighederne for en objektiv vurdering af ligevægtsfunktionen i den menneskelige krop under normale og patologiske forhold.

Introduktion til klinisk praksis relativt enkel, fysiologiske, følsom og meget informative metode - computer stabilography gør det muligt at identificere de første symptomer på ataksi, en differentialdiagnose af dens forskellige former, som bidrager til rettidig diagnose vanskelig otoneurological patologi og gennemføre passende behandling og rehabilitering, og dermed markant reducerer omkostningerne til den sidste.

Brugen af ​​moderne computer informationsteknologier muliggør en omfattende diagnose af forstyrrelser i ligevægtsfunktionen.

Udvidelse af diagnostiske evner ved computerstabilitet ved anvendelse af moderne computerinformatik teknologier giver i perspektiv mulighed for at anvende den til en omfattende vurdering af det stato-kinetiske system ved diagnosticering af forskellige patologiske forhold hos en person

Metoder til computer stabilography, resultaterne af undersøgelsen, udviklede principperne for vurderingen af ​​balance funktion, differential diagnostiske kriterier ataksi anvendes i klinisk og videnskabeligt arbejde i uddannelsesprocessen ved Institut for Otorhinolaryngologi, nervesygdomme og neurokirurgi, Ural State Medical Academy, neurovaskulære center Ekaterinburg, og også i centrum for diagnose og behandling af svimmelhed hos Center for Forebyggende Neurologi, MU GKB №40, Jekaterinburg.

GODKENDELSE AF ARBEJDE OG PUBLIKATIONER

Afhandlingsmaterialerne blev præsenteret og diskuteret på det internationale symposium "Faktiske problemer med phoniatrics" (Yekaterinburg, maj 1996); på den all-russiske konference "Teoretiske og praktiske problemer med moderne vestibologi" (Skt. Petersborg, oktober 1996); i plenum videnskabelige medicinske samfund otolaryngologists Sverdlovsk Oblast og det videnskabelige medicinske samfund af neurologer Sverdlovsk-regionen (1998, 2000) (1996, 1997, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002.).; på den 44., 45. All-Russiske konference af unge otolaryngology forskere "Faktiske problemer med otolaryngology og logopathology" i Skt. Petersborg i januar 1997, 1998; på den videnskabelige konference dedikeret til 100-årsdagen for ENT

- tjenester fra middelalderen (Jekaterinburg, december 2000); på den russiske nationalkongress i IX "Man and Medicine" (Moskva, april 2002); på III-kongresen af ​​neurologer i Usbekistan (Usbekistan, Tasjkent, 2002)

På emnet af afhandlingen udgav 29 værker, herunder en monografi og uddannelsesmæssige retningslinjer

ANVENDELSESOMRÅDE OG STRUKTUR

Afhandlingen præsenteres på - 234 sider (hvoraf den skrevne tekst

- 200 p.) Og består af en introduktion, fem kapitler, konklusioner, konklusioner og praktiske anbefalinger samt en liste over referencer, herunder 361 kilder (heraf 148 udenlandske). Arbejdet er illustreret med 26 figurer og 27 tabeller.

VIGTIGSTE BESTEMMELSER, DER SKAL BESKYTTES:

1. De forbedrede evner ved vektoranalysen af ​​stabilometrisk information gør det muligt at danne en pakke af indledende data, der karakteriserer processen med at bevæge en menneskekrop, mens den opretholder sin vertikale stilling, tilstrækkelig til at anvende forskellige metoder til matematisk behandling.

2. Anvendelsen af ​​den statistiske metode til klassificeringstræer er den mest optimale til den matematiske behandling af resultaterne af stabiliseringsstatistikker for at skabe et automatiseret system til differentiel diagnose af ataxi

3 Automatiseret computerstabilometrisk system til differentiel diagnose af forskellige typer ataks åbner en ny lovende retning i diagnosticering af patologien af ​​det statokinetiske system i den menneskelige krop

Afslutning af afhandlingen om "Sygdomme i øre, næse og hals", Abdulkerimov, Khiyir Tagirovich

1. De introducerede yderligere parametre i vektoranalysen af ​​stabilometrisk information tillader os fuldt ud og fuldstændigt at karakterisere den dynamiske proces med at opretholde en persons ligevægt i en vertikal stilling.

2. Yderligere stabilometriske test: "dynamisk" og "aktiv minimering af kropsoscillationer" baseret på visuel biofeedback forbedrer differentieringsdiagnosen af ​​forskellige typer ataxi.

3. En passende metode til den matematiske analyse af stabilometrisk information til automatiseret computerstøttet differentiel diagnose af forskellige typer ataksi er sammenstillingen af ​​et sæt modeller ved anvendelse af "klassifikationstræ" -metoden.

4. En stor procentdel af overensstemmelse ataksi typen forudsigelse (91,67% - på labyrintisk ataksi, 94,44% - med cerebellar ataksi og op til 100% - af sensorisk ataksi) under anvendelse klassifikation træer indikerer mulighed for udbredt anvendelse af denne metode stabilometric information analyse i den kliniske praksis.

5 Undersøgelsen af ​​arten af ​​ændringer i stabilometriske indikatorer bidrager til identifikation af patologien i det statokinetiske system af forskellig oprindelse og objektivt karakteriserer det selv hos personer, der ikke klager over svimmelhed og ubalance

6. Et automatiseret system til vurdering af kroppens ligevægtsfunktion ved hjælp af computeriseret stabilografi ved hjælp af matematiske modeller af klassifikationstræer er en overkommelig måde at skærme en persons overordnede sundhed på i et stort antal individer. Sundhedsforudsigelsen kan i dette tilfælde nå op på 100%.

1. For en objektiv vurdering af ligevægtsfunktionen, herunder ekspres diagnosticering af labyrint, cerebellær og følsom ataxi, bør der anvendes computerstabilitet, som er yderst følsom og giver dig mulighed for at skabe en identitet af betingelserne for gennemførelse og behandling af forskningsdata.

2. At udvide mulighederne for differentialdiagnose af læsioner statokinetic Kropssystemer med et skøn over sin deltagelse i de funktioner, de forskellige afferente systemer i metodologi udover Stabilographic tests ■ "Romberg stilling med åbne og lukkede øjne er nødvendigt at indføre yderligere tests stabilometric" dynamisk "og" aktiv minimering af vibrationer krop "

3. Med henblik på mere passende statistisk behandling stabilometric information efterfulgt af påføring af matematisk modellering er ønskeligt at anvende den avancerede metode til vektoranalyse statokinezigramm afspejler dynamiske egenskaber alle kroppens bevægelser af emne dem til lodret stilling.

4. For automatiseret diagnostik af forskellige typer ataxi fra moderne computerinformatik teknologier med multidimensionale matematisk-statistiske metoder, anbefales det at anvende klassifikations træmetoden.

5. Den foreslåede metode til automatiseret computerdiagnose af ataxi kan anvendes til at vurdere effektiviteten af ​​behandlingen og til at overvåge patienterne.

6. Undersøgelsen af ​​statokinetisk funktion baseret på den foreslåede stabilometriske analysemetode kan anvendes til at gennemføre screeningsundersøgelser af menneskers sundhed.

Referencer afhandling forsker læge i medicinsk videnskab Abdulkerimov, Khiyir Tagirovich, 2003

1. Abdulkerimov X. T. Spørgsmål begrundelse taktik kirurgisk behandling af patienter med en kombination af kronisk suppurative otitis medier og vertebrobasilar vaskulær insufficiens: Dis.. cand. honning. Videnskaber. - SPb.: BMA, 1996. - 187l

2. Abdulkerimov X.T., På rollen af ​​short-latency fremkaldte potentialer i differentialdiagnosen af ​​vestibulære lidelser. // Faktiske problemer med moderne medicinsk videnskab og sundhed. Ekaterinburg, 1999. S. 235-239.

3. Avakyan G.N., Shakhnovich V.A., Zavakhri M.Z. Om stamfremkaldte potentialer i multipel sklerose // Journal of Neuropathology and Psychiatry. SS Korsakova, 1982, T.82, nr. 2, s. 519-522.

4. Agayan G.Ts. Studerer dynamikken i kroppens svingninger, samtidig med at man opretholder en lodret krop og et kriterium for dets vurdering // Cybernetiske aspekter ved at studere hjernens arbejde. M.: Science, 1970. - s. 75-76.

5. Ageeva-Maykova OG, Zhukovich A.V. Fundamentals of otoneurology, M.: Medgiz, 1960. - 299 s.

6. Ayvazyan S.A., Buchstaber V.M., Meshalkin L.D. Anvendt statistik, 1989.-607 s.

7. Akimov, G.A. Forbigående sygdomme i cerebral kredsløb. -L.: Medicin. Leningrad. Department, 1974. 168 s.

8. Akimov V.V., Yartseva OA, Silvestrov V.L. På diagnose og behandling af neurosyphilis under moderne forhold // Ter. Arch. 1994. - ° 10. - s. 73.75.

9. Aleksanyan A.M. På hjernenes funktioner. M., 1948. - s. 351

10. Anokhin P.K. Nøglespørgsmål i teorien om et funktionelt system. M.: Science, 1980. - 197 s.

11. Upton G. Analyse af beredskabstabeller. Trans. fra engelsk / Ed. YP Adler. - M.: Finans og statistik, 1982. 143 s.

12. Aspisov N.M. Indflydelse på stimulering af vestibulært apparat på udseende i blodet af kemisk aktive stoffer // Zhurn. øre, næse og hals sygdomme. 1940. - T. 17, nr. 3. - s. 214 - 223.

13. Akhadov T.L., Sachkova I.Yu., Kravtsov A.K., Panova M.M., Chernenko O.A. Anomaly Arnold-Chiari: data om magnetisk resonansbilleddannelse og kliniske manifestationer. // Journal of Neurology and Psychiatry. 1993. - Vol.93, №5. - s. 19-23.

14. Babsky, EB, Gurfinkel, B.C., Romel, E., L. En ny metode til undersøgelse af en persons stabilitet // Fysiolog, Journal of USSR.- 1955. V. 12, No. 3. - s. 423 -426.

15. Babiyak V.I., Akimov G.A., Bazarov V.G., Filimonov V.N. Vestibulære og auditive lidelser i cervikal osteochondrose. Kiev: Sundhed, 1990. - 190 s.

16. Babiyak V.I., Revskoy Yu.K. Organisation og omfang af otoneurologisk pleje i et militært hospital / En manual til studerende på første fakultet og akademiske kurser. L., 1985. - 115 s.

17. Babiyak V.I., Hoffman V.R., Nakatis Ya.A. Neyrootorinolaringologiya. -SPb., 2002.- 135 s.

18. Babiyak V.I., Lantsov A.A., Bazarov V.G. Klinisk vestibulologi: En vejledning til læger. St. Petersburg: Hippocrates, 1996. - 336 s.

19. Bazarov V.G., Moroz B.S., Yusfin A.I. Installation til objektiv registrering af stabilitet af statisk ligevægt i vestibulære studier // Journal of ear, nose and throat diseases. 1973. - № 6. -C. 82 -84.

20. Bazarov V.G. På muligheden for at bruge cephalografi til medicinsk flykompetence // Militær. Zh. 1976. - № 8. - s. 54 - 59.

21. Bazarov V.G., Lutsenko V.I. Indikatorer for den vestibulospinale reaktion og tærskler for excitabiliteten af ​​det kupulære apparat ved kronisk cochleovestibulær insufficiens // Journal of ear, nose and throat diseases. 1985.-nr. 2. - s. 17-21.

22. Bazarov V.G. Klinisk vestibulometri. Kiev.: Health, 1988.- 198 s.

23. Barantsevich E.R., Melnikova E.V., Skoromets A.A. Alfa-liposyre i behandlingen af ​​diabetiske neuropatier // Uchenye zapiski. Volumen V, Nr. 2, Udgivelse House of St. Petersburg State Medical University, Skt. Petersborg. 1999. - s. 88 - 90.

24. Barbas I.M. Balanceforstyrrelser i degenerative dystrofiske læsioner i rygsøjlen: forfatter. Dis.. cand. honning. Videnskaber. L., 1975.- 19c.

25. Barilyak P.A., Kitsera A.E., Borisov A.B. Til forbedring af teknikken til cephalografi // Journal of ear, nose and throat diseases.- 1981.-№6. -C. 66-67.

26. Belyaev, Yu.K. Statistiske metoder til behandling af ufuldstændige data om produktsikkerheden. M.: Knowledge, 1987. - 155 s.

27. Bernstein N.A. På opførelsen af ​​bevægelser. M.: Medgiz, 1947. - 255 s.

28. Biniaurishvili R.G. Epilepsi og ikke-specifikke hjerne-systemer. Forfatter. diss.. cand. honning. Sciences., M., 1985,

29. Blagoveshchenskaya N.S. Auditoriske og vestibulære lidelser i klinikken af ​​tumorer i den bakre kraniale fossa: Forfatter. Dis.. Dr. med Videnskaber. M., 1959, -26 s.

30. Blagoveshchenskaya N.S. Differentiel diagnose mellem perifere og centrale vestibulære lidelser // Journal of ear, nose and throat diseases. 1963. -№1. -C. 28 -32.

31. Blagoveshchenskaya N.S. Elektrosistagmografi og dens betydning for teori og praksis med otiatri // Vest, otorhinolaryngologi, - 1966, -nr. 2.-S. 3-10.

32. Blagoveshchensk N.S. Elektrosistagmografi med fokale hjernelæsioner, - M. Medicine, 1968.

33. Blagoveshchensk N.S. Otoneurologiske symptomer og syndromer - M.: Medicine, 1981.- 324 s.

34. Blagoveshchensk N.S. Otoneurologiske symptomer og syndromer. -2 udg., Ekst. og pererabat. M.: Medicine, 1990. - 432 s.

35. Blagoveshchenskaya N.S., Kapitonov D.N., Koval I.V. Otoneurologiske symptomer på tumorer i den tidsmæssige benpyramide // Bulletin of Otorhinolaryngology. 1995. - № 1 - s. 14-17.

36. Brodovskaya, AB, Grigoriev, G.M. På den kliniske og radiologiske diagnose af otogene cerebellære abscesser. // Bulletin of the first regional hospital / Proc. rep. Jubilæum videnskabelig og praktisk konference. Ekaterinburg, - 2000, - s. 55-62

37. Brodskaya 3.JI. Klinisk røntgenanatomi af de afdækkede bivirkninger og deres rolle i dannelsen af ​​livmoderhalsk osteochondrose // Forfølgelser af 3. al Rusland. Conf. om problemet med spinal osteochondrose. - Novokuznetsk, 1971. -P. 17.

38. Brokgauz, F.A., Efron, I.A. Encyclopedic ordbog

39. Brutyan A. G. Akustisk fremkaldte potentialer ved vurderingen af ​​hjernestammen dysfunktion hos patienter med slagtilfælde. Forfatter. diss.. cand. honning. Sciences., M., 1990.

40. Bulaev Yu.O. Differentiel diagnose af centrale og perifere ligevægtsforstyrrelser // YII-kongressen for otorhinolaryngol. Sovjetunionen: Abstracts. Suzdal, 1982. - s. 192-193.

41. Burtsev E.M., Sergievsky S. B., Smirnov S.A. Problemer med systematisering og patogenetisk behandling af kroniske former for vaskulær patologi i hjernen / I Proc.: Hypertension og vaskulære sygdomme i hjernen. Perm, 1990. - s. 228 - 229.

42. N.Vereshchagin. Klinisk angioneurologi ved årtusindskiftet // Materialer VII Vseros. kongres af neurologer. N. Novgorod, 1995. - 191 s.

43. Weiss G. Vertigo // Neurologi, red. M. Samuels (oversat fra engelsk)., Moskva. Practice, 1997. S. 95-120.

44. Vigdorchik N.A. Pozitsiograf. // Kazan, skat magasinet. 1934. - N7-8. -C. 669 - 673.

45. Voyachek V.I. Militær otorhinolaryngologi. 3. ed. - J1.: Medgiz., 1946. -384 s.

46. ​​Gnezditsky V. Century fremkaldte potentialer i hjernen i klinisk praksis // Ed. Taganrog State. University of Radio. 1997. 252 s.

47. Svimmelhed / Ed. M. R. Dicke, J. D. Huda: Trans. fra engelsk M.: Medicine, 1989.-480 s.

48. Gorgiladze G.I., Samarin G.I., Bryanov I.I. Interlaminær asymmetri, vestibulær dysfunktion og rumbevægelsessyge // Kosmitch. biologi og rumfart. medicin. 1986. - T. 20, N 3. - s. 19-31.

49. Gorokhov A.A. Otoneurologisk diagnose af øret og hjernens sygdomme / Forelæsning for elever fra første fakultet. L., 1980. 35 s.

50. Gofman V.R., Koryukin V.E., Reshetnikov V.N., Usachev V.I. Asymmetri og kompensation for vestibulær funktion i tilfælde af kærlighed til labyrinten. - SPb.: Orgtehizdat, 1994. 115 s.

51. Gofman V.R., Usachev V.I., Gerasimov K.V., Dubovik V.A. På metodologiske problemer ved vestibulologi // Journal of ear, nose and throat diseases. 1994. - № 1 - s. 10 - 13.

52. Hoffman V.R., Koryukin V.E. Centralnervesmekanismer i funktionen af ​​den vestibulære analysator. St. Petersburg., 1994. - 188 s.

53. Gofman V.R., Dubovik V. A., Usachev V.I. Det fysiologiske koncept for det statokinetiske system // Proc. rep. VIII kongres af otolaryngologists of Ukraine. -Kiev. 1995. - s. 321 - 322

54. Grigoriev G.M. Vestibulære symptomer i nogle former for vaskulær patologi: forfatter. Dis.. Dr. med Videnskaber. Chelyabinsk, 1976.

55. Grigoriev G.M. Undersøgelse af positional nystagmus: Metode. Anbefaling. Ekaterinburg, 1992. - 15 s.

56. G. Grigoriev. Om klassificering af positional nystagmus // Vestn. Otorhinolaryngology. 1981. - № 2. - s. 20-26.

57. Grigoriev S.G., Yunkerov V.I., Klimenko N.B. Logistisk regression. Multivariate metoder til statistisk analyse af kategoriske data om medicinsk forskning // Uch. godtgørelse. MMA. St. Petersburg, 2001. - s. 10-21.

58. Grigoriev, S.G., Kireev, O.V., Kuvakin, V.I., Levandovsky, V.V., Lyadov, V.R., Yunkerov, V.I., Mizerene, R.V., Nikolayevich, MS Multidimensionale metoder til statistisk analyse af kategoriske data om medicinsk forskning. SPb. 1998. 103 s.

59. Grigoriev S.G., Perfilov A.M., Levandovsky V.V., Yunkerov V.I. Ansøgningspakke STATGRAFIK på en pc. - SPb.: B.I., 1992.- 104 s.

60. Grishin A.A. Automatiseret stabilitetssystem // Human Physiology. 1983. - V.9, № 4. - s. 680 - 682.

61. Gurfinkel B.C., Kots Ya.M., Shik M.L. Regulering holdninger rettigheder. M.: Nauka, 1965.-256 s.

62. Gurfinkel E.V. Mekanisk analyse af stabilitetsmetoden // Bull. Ecol. biol. 1974. -T.1, nr. 5.-C. 122 - 124.

63. Gurfinkel B.C., Popov KE, Smetanin B.N., Shlykov V.Yu. Ændringer i retningen af ​​de vestibulære motorresponser under tilpasning til en langvarig statisk sving af hovedet hos mennesker // Neurophysiology. 1989. - T. 21, №2.-С. 210-217.

64. Gurfinkel B.C., Levik Yu.S. Centrale programmer og en række bevægelser // Motion Control: Sat. Art. / Ed. Ed. A. A. Mitkin, G. Peak. -M.: Science, 1990, s. 32-41.

65. Gurfinkel B.C., Lebedev MA, Levik Yu.S. Effekt af at skifte i systemet med regulering af ligevægt hos mennesker // Neurophysiology. 1992. - T.24, № 4. - s. 462 - 470.

66. Gurfinkel B.C., Lebedev MA, Levik Yu.S. Sensoriske virkninger forårsaget af cervikal afferentation // Sensoriske systemer. 1992. - bind 6, bind 4 -C. 83 - 87.

67. Gurfinkel B.C. Fysiologi af motorsystemet // Uspeh fiziol. Videnskaber. 1994. - bind 25, nr. 2. - s. 83 - 89,1 ■. ^ Я208

68. Gurfinkel B.C., Babakova I.A. Nøjagtighed ved at opretholde placeringen af ​​fremspringet af det samlede center for en persons masse, mens han står -1995. T.21, №1. - s. 65-74.

69. Gurfinkel B.C., Levik Yu.S. System for intern repræsentation og kontrol af bevægelser // Bulletin of the Russian Academy of Sciences. 1995. -T.65, №1. - s. 29-37.

70. Gusev E. I., Burd G.S., Nikiforov A.C. Neurologiske symptomer, syndromer, symptomkomplekser og sygdomme. M.: Medicine, 1999, - 979 s.

71. Damulin I.V. Kronisk cerebral vaskulær insufficiens hos ældre. // VII All-Russian Congress of Neurologists (abstracts). N. Novgorod, 1995, nr. 213.

72. Draper N., Smith G. Applied Regression Analysis: Trans. med engelsk, 2 udg. Recycled. Og mere. M.: Finans og statistik, 1986. - 366 s.

73. Dubova S. B., Klumbis E.L. Kortvarige auditivt fremkaldte potentialer hos patienter med tumorer i regionen af ​​den tredje ventrikel og pinealkroppen // Audiometri på auditive evoked potentials: Abstracts of Intern. symposium. Tbilisi, 1983, s. 69.

74. Dubovik V.A. Metode til vurdering af statokinetisk tilstand: Dis.. Drs. honning. Videnskaber. SPb. : BMA, 1996. - 207 l.

75. Evdoshchenko E.A., Koksakovsky A.L. Sensorineurale høretab. Kiev, 1989. - 112 s.

76. Eliseeva I.I. Statistiske metoder til måling af relationer. - L.: Leningrad Universitets forlag, 1982. 136 s.

77. N. Yeremina. Hemodynamiske og mikrocirkulatoriske ændringer i det indre øre patologi: Forfatterens abstrakt. Dis.. cand. honning. Sciences, - Samara, 1991. 15 s.

78. Ermakov S. P., Gavrilova N. S. Primær statistisk behandling af data om organismernes overlevelse / Befolknings gerontologi. M., 1987.-T.6.-S. 230.

79. Erusalimchik Kh.I. Klinik for kompressionsfænomener i tuberkuløs spondylitis // Neuropatologi og psykiatri, - 1940, - №1-2, -C. 57.

80. Efremov B.C., Korneev A.C. Stabilometri metode til at studere ligevægtsfunktionen // Faktiske problemer med arbejdskraftens fysiologi: Proc. rep. - Gorky, 1982. - CH.Z. -S.5-6.

81. Zhukova G.P. Neuronal struktur og interneuronale forbindelser af hjernestammen og rygmarven. M.: Medicine, 1977. - 143 s.

82. Zhukovich A.B., Kortseva G.A. På differenstærsklen for opfattelse af lydeffekt hos patienter med læsioner i centralnervesystemet // Nyheder. Otolaryngology 1960.-№ 1.-S. 7-12.

83. Zenkov L.R., Ronkin M.A. Funktionel diagnose af nervesygdomme: En vejledning til læger. M., 1991.

84. Zlotnik Э.P., Sklyut H.A. Neuromer af den auditive nerve. Minsk: Højere skole, 1970. - 184 s.

85. Iberal A., McCullok W. Gomeokinez organiseret princip for komplekse levende systemer // Generelle spørgsmål om fysiologiske mekanismer: Trans. fra engelsk - M.: Medicine, 1970. - S.55-78.

86. Yu.P. Ivanenko, V.L. Indflydelse på stabiliteten af ​​understøttelsen på en persons postural vibrationer // Human Physiology. 1995. -T.21, №1. - S.116-124.

87. Iontov A.C., Kislyakov V.A., Kuleshova T.F., Makarov N.F. og andre. Morfologien af ​​forbindelser af den kortikale vestibulære zone. L.: Science, 1980. - 97 s.

88. Ioselevich F.M. Optokinetisk nystagmus og dens diagnostiske værdi i hjernetumorer: Dis.. cand. honning. Videnskaber. M., 1954. 111 p.

89. Kalinovskaya I.Ya. Stem vestibulære syndromer M.: Medicine, 1973. - 223 s.

90. Cantor A.A. På nogle problemer med differential diagnose af otosklerose og behandling af svimmelhed i denne sygdom ved at skære tromlen strengen // Zhurn. øre-, næse- og halssygdomme 1964. - № 2. - s. 42-46.

91. Kapkaev R. A., Lyuban B. L., Bakun L. M., et al. Skader på nervesystemet og muskuloskeletalsystemet i syfilis // News, Dermatol. -1986.-№3, -C. 73 76.

92. Charles V.A. og andre. Ultralyd og termisk billeddiagnose af vaskulære læsioner i nervesystemet. - M.: Medicine, 1986. 176 s.

93. Kim J.-O., Müller, C. W., Klekka, W.R., Oldderferder, M.S., Blashfield, R.K. Faktor, diskriminerende og klyngeanalyse: Trans. fra engelsk Ed. IS Enukova M. Finans og Statistik, 1989.

94. Cox D. R., Oaks D. Dataanalyse af typen af ​​levetid: Trans. fra engelsk-m.: finans og statistik, 1988. -191 s.

95. Komandenko N.I., Garemin E. M., Osetrov B.A. Difteri polyneapropati hos voksne // Journal of Neuropathology and Psychiatry. 1987, T. 87, nr. 2. -C. 218-221.

96. Kommandanter G. L. Fysiologisk grundlag for rumlig orientering / Military.-med. Acad. L.: B. og., 1959. - 64 s.

97. Kommandanter G. L. Udvalgte foredrag om luftfartsmedicin. M.: Medicine, 1983. - 304 med

98. Kokorovets Yu.A. Automatiseret stabilitet // Proc. rep. I-st All-Russian Conference-Fair "Biomekanik til beskyttelse af menneskers liv og sundhed." N. Novgorod. 1992. - H. 2. - s. 132 - 133.

99. Kononova E.P. Til spørgsmålet om lokaliseringen af ​​hjernens hjernefunktioner. // lør. dedikeret til 40-årsdagen for den videnskabelige aktivitet af G.I. Rossolimo. M., 1925. -C. 117.

100. Kopanev V.I. Problemet med statokinetisk menneskelig modstand i luftfart og rummedicin // Izv. AN CC1 R. ser. biol. 1974. - № 4. - s. 476 -498.

101. Koryukin V.E. Status for den vestibulære analysator funktion i kronisk purulent otitis medier og virkningen på det af en radikal operation: Forfatter. Dis.. cand. honning. Sciences, - L., 1969. 19c.

102. Kupryashkin E.A. Klinisk Elektronistagmografi: Metode. Anbefalinger - Chelyabinsk, 1974. 14 s.

103. Kurashvili A.E., Babiyak V.I. Fysiologiske funktioner af det vestibulære system, - L.: Medicine, 1975. 279 s.

104. AE Kurashvili, V.I. Babiyak Elektronistagmografi: Metoder, teknikker og anvendelsesprincipper. L.: Medicine, 1970. - 95 s.

105. Kuts B.V., Hoffman V.R. Problemet med svimmelhed i otorhinolaryngologi // Nyheder om otolaryngologi og logopatologi. 2000. - № 2 (22). -C. 91-95.

106. Kuts B.V. Tilstanden for ligevægtsfunktionen hos patienter med en neurologisk profil og muligheden for korrektion: Forfatterens abstrakt. dis.kand. honning. Videnskaber. SPb., 2001. - 20 s.

107. Lakin GF, Biometrics. 4. ed., Pererab. Og tilføj. - M.: Højere. Sc., 1990.-325 s.

108. Lantsov A.A., Pashchin A.N., Voronova E.V. På problemet med vibrationspatologi // Sb. videnskabelig. Tr. SPb. Gos. Med. Academy. SPb., 1994, s. 53-56.

109. Levin, H.A. Arterier og blodårer i øret labyrint af mennesker og nogle dyr. Forfatter. Dis.. Dr. med Videnskab, Jaroslavl, 1964.

110. Levin, O. S., Damulin, I. V. Diffuse ændringer af hvidt stof (leucoareose) og problemet med vaskulær demens. // Achievements in the neuroheriatrics / Ed. N. N. Yakhno, I.V. Damulin. M., MMA, 1995. - s. 189-231.

111. Leshchenko A.G. Stabilografisk metode til diagnosticering af statisk ataxi // Neurologi og psykiatri. 1983. - Udgave 12. -S.35-39.

112. Lozanov N.N. Fysiologiske komponenter i det vestibulære respons. -Ufa: Bashgosizdat, 1938. 189 s.

113. Lurie, M.S. Kochleo-vestibulære paralleller i nogle øretyg og deres praktiske betydning // Faktiske spørgsmål om klinisk otiatri. Sverdlovsk, 1985, s. 70-73.

114. Luchikhin LA, "Bestemmelse af den funktionelle stabilitet af et ligevægtssystem på basis af dets statiske og dynamiske egenskaber", Vestn. otorhinolaryngologi. 1987. -№3. -C. 24-29.

115. Luchikhin L.A. Indikatoren for ligevægtssystemets funktionelle stabilitet som et af kriterierne for prenosologisk diagnostik // Vestn. otorhinolaryngologi. 1987. - nr. 5. - s. 39 - 43.

116. Luchikhin N A., Pruidze TS, Krylatova L I. Ligevægtssystemets stabilitet hos patienter med kronisk purulent otitis media // Otorhinolaryngology Bulletin. 1988. - № 1. - s. 16 - 20.

117. Luchikhin L.A. Ligevægtsfunktion i Meniere's sygdom // Vestn. otorhinolaryngologi. 1989. - № 3. - C 3-7.

118. Luchikhin LA, Pankova TB, Khlystov V.Yu. Tilstanden for ligevægtsfunktionen hos patienter med kronisk alkoholisme // Vestn. otorhinolaryngologi. 1989. - №4 - С 19-22.

119. Luchikhin L.A. Balancefunktion kliniske aspekter: forfatter. Dis... Dr. med Videnskaber. - M., 1991. - 44 s.

120. Magnus R. Body Setup: Eksperimentel. - fiziol. issled: Per. med ham. -M. L.: Udgiverhus for Videnskabsakademiet i Sovjetunionen, 1962. 624 s.

121. Matematiske og statistiske metoder i klinisk praksis // Ed. VI Kuvakin. SPb.: B.i., 1993. - 199 s.

122. Makhmudov, U.B., Pevzner, K.B. Taktik for kirurgisk behandling af bilaterale auditivnervenne neurinomer // Spørgsmål til neurokirurgi. 1995. -V. 2. - s. 28 - 32.

123. Meerson, Y.A. Højere visuelle funktioner. L.: Science, 1986. -163 s.

124. Minkovsky A.Kh. Klinisk labyrintologi. M.: Medicine, 1974.-214 s.

125. Mironov V.G. Diagnostiske evner ved computerstabilitet ved vurderingen af ​​balancefunktionen hos patienter med vestibulær apparatpatologi. Forfatter. Dis.. cand. honning. Videnskaber. SPb., 1997. - 25 s.

126. Mironov V.G. Diagnostiske egenskaber ved computerstabilitet i undersøgelsen af ​​den menneskelige ligevægtsfunktion // Forløbet af XVI-kongressen for otorhinolaryngologer i Den Russiske Føderation "Otorhinolaryngology ved århundredeskiftet". Sochi, 2001.-S. 313-315.

127. Mozolevsky Yu.V., Levin O.S., Klishevskaya L.A. Neurosyphilis med en læsion af kraniale nerver // Klin. honning. 1994. - №5. - s. 58 - 59

128. Moskalenko Yu.E. Dynamikken i blodforsyningen til hjernen under normale forhold og med tyngdekraftbelastninger. L. Science, 1967. - 218 s.

129. Naumov S.Yu. Virkningen af ​​langvarige virkninger af variable accelerationer på tilstanden af ​​det indre øres strukturer: Forfatterens abstrakt. Dis...kand. honning. Videnskaber. St. Petersburg., 1998. - 19 s.

130. Yu.M. Nikitin Doppler ultralyd metode i diagnose af arterie obstruktion og stenose // Klinisk Medicin 1978 - № 1-С. 36-43

131. Novikova L. A. Effekt af synshæmmelse og hørelse på hjernens funktionstilstand. M.: The Enlightenment, 1966. - 320 s.

132. Ogleznev K.Ya, Shesterikov S.A., Zaretsky A.A. Auditiv stamme fremkaldte potentialer i diagnosticering af sygdomme i centralnervesystemet. M., 1982.

133. Den samme M.M. Privat neurologi / Ed. MM Er det samme. St. Petersborg: Lan - 2002.

134. Den samme M.M., Voznyuk I.A. Moderne behandlinger for iskæmisk slagtilfælde //med.ru/Teppa Medica Nova. № 2 1999. http: //medi.ru/doc/ 87902.htm

135. Olisov B.C., Bazarov V.G. Ved klassificering af de patologiske tilstande af den statokinetiske (vestibulære) analysator, Zh. øre, næse og hals sygdomme. 1982. - № 3. - s. 52 - 58.

136. Osetrov B.A., Salycheva L.V., Komissarenko A.A. Cerebral hemodynamik i aterosklerotisk dyscirculatory encephalopati med forskellige manifestationer // Neurological Bulletin, 1998. №1 - 2, Kazan.

137. Osna A.I. Aflæsning af vertebralarterien, presset uncovertebral arthrose // Spørgsmål af neurokirurgi - 1966. № 2. - s. 6.

138. Ostapkovich V.E. Kriterier for diagnose af erhvervsmæssigt høretab // Proc. Dokl. 8. kongres af otolaryngologists af Sovjetunionen. M.: Suzdal. - 1992. - s. 149 - 151

139. Palamarchuk V.V. Bærbar installation til cephalografi // Journal of ear, nose and throat diseases. 1982. - №5. - s. 76 - 77.

140. Palatsev E.I., Elner A.M. I forberedelses- og kompensationsperioden med frivillig bevægelse hos patienter med hjerneskade af forskellig lokalisering // Biofysik. 1967. - V. 12, Vol.1. - s. 142 - 153.

141. Pedachenko GA, Bayun VN. Regional volumetrisk cerebral blodgennemstrømning og lokal vaskulær reaktivitet hos patienter med hjerneforstyrrelser // Neurokirurgi, - Kiev, 1982, - Vol. 15, - s. 29 33.

142. Patrin A.F. Sammenligningsevaluering af statisk ligevægts funktion hos raske individer og patienter med kronisk purulent otitismedium ifølge stabilitetsdata // Journal of ear, nose and throat diseases 1987. -№5. - s. 20-24.

143. Popov KE, Smetanin B. N., Gurfinkel B.C. Rumlig opfattelse og vestibulær reaktion hos mennesker // Neurophysiology. 1986. -T. 18, nr. 6. - s. 779-787.

144. Magnificent D.V. Omfattende vurdering af ligevægtsfunktionen og det autonome nervesystem ved diagnosticering af vascular vertebral læsion i øre labyrinten. Forfatter. dis.kand. honning. Videnskaber. St. Petersburg., 1999. - 22 s.

145. Ratner A.Y. Cervikal osteochondrose og cerebrale forstyrrelser.-Kazan: Kazan forlag, University, 1970. 229 s.

146. Rudskikh O.P. Neurologiske træk ved cerebral kredsløbssvigt i vertebrobasilarbassinet ud fra vurderingen af ​​ligevægtssystemet: Forfatterens abstrakt Dis...kand. honning. Videnskaber. SPb., 1996. - 20 s.

147. Rudenko V.P. Geriatriske aspekter i audiologi // Mat. Videnskabelige Konference / Indenlandske Otorhinolaryngology, akademikernes bidrag til dets dannelse. SPb. - 1993. - s. 67.

148. Sagapovich B.M. Metoder til undersøgelse af hørelse i klinisk audiologi // Høretab, -M., 1978, -C. 9-168.

149. Sagapovich B.M. Øreets fysiologi // Retningslinjer for otorhinolaryngologi / ed. IB Soldatov. 2. ed., Pererab. og tilføj. - M.: Medicin, 1997. -P. 23 -48.

150. Sagapovich B.M., Palchun V.T. Meniere's sygdom. M.: Medical Information Agency Ltd., 1999. - 525 s.

151. V. M. Salazkina. Rollen af ​​forandringer i livmoderhalsen i kredsløbssygdomme i hvirvelarterierne // Klinisk medicin 1969, -nr. P.-S. 135.

152. Salazkina V.M. og andre. Dykcirkulation i vertebro-basilærsystemet i patologien af ​​den cervikale rygsøjle. M.: Medicine, 1977. - 148 s.

153. Skvortsov D.V. Klinisk analyse af bevægelser. Stabilometri Moskva: NFM MBN, 2000, 188 s.

154. Syupot I.A. Vestibulære lidelser i klinikken af ​​tumor- og vaskulære læsioner i hjernen: Sammendrag af afhandlingen.. Dr. med Videnskaber. M., 1970.-43 s.

155. Skopets G.V. Status for den vestibulære analysator funktion hos patienter med kronisk suppurativ otitis media og dens betydning i forudsigelsen af ​​at høre i tympanoplasty: Forfatter. Dis.. cand. honning. Sciences, - Chelyabinsk, 1968. 20 s.

156. Plomme S.S. Computerstabilitet i udlandet og i Rusland: status og udsigter // Medicinske informationssystemer: Interdepartemental tematisk videnskabelig indsamling. N. Novgorod, 1995. - Vol. 5.-77-82.

157. Snetkova E.P. Termografiske og ultralyd (Doppler effekt) kriterier for læsion af carotidarterierne: Forfatter. Dis.. cand. honning. Videnskaber. M 1978.-24 s.

158. Soldatov I.B. Den aktuelle status af spørgsmålet om patogenese og behandling af Menière's sygdom // Lør. tr. / mosk. Research Institute of the ear, nose and throat.- M., 1966, - s. 137-145.

159. Soldatov I.B. Kirurgisk behandling af Meniere's sygdom: Metode, brev. M., 1966.

160. Soldatov IB, Sushcheva G.L., Khrappo N.S. Vestibulær dysfunktion, - M.: Medicine, 1980. 288 s.

161. Soldatova V. V. Ændring af funktionen af ​​vestibulært apparat efter en radikal operation i barnets mellemør. // Spørgsmål om otorhinolaryngologi af børns alder. M., 1984. - s. 89 - 92.

162. Stolyarov I. D., Osetrov B. A. Multipel sklerose: En praktisk vejledning / red. I.D. Stolyarov, Ed. B. A. Osetrov. St. Petersborg: ELBI - St. Petersborg, 2002. - 176 s.

163. Strokov, IA, Ametov, AS, Kozlova, H., A., Galeev, I.V. Klinik for diabetisk neuropati // Russian Medical Journal. Nr. 3, 1999

164. Temkin Y.S. Etiologi og patogenese af purulente sygdomme i det indre øre // Øresygdomme T. 1, h. P.-Kiev, 1957, - P. 1114-1148.

165. Terekhov, Yu.V. Anvendelsen af ​​stabilografi i klinisk praksis og udvikling af metoder og udstyr til evaluering af stabilografi: forfatter. Dis.. cand. honning. Videnskaber. 1967. - 18 s.

166. Triumfov A.V. Aktuel diagnose af sygdomme i nervesystemet. M.: Medgiz, 1964. - 260 s.

167. Troshin V.D. Vaskulære sygdomme i nervesystemet. Nizhny Novgorod: Nizhpoligraf, 1992. - 302 s.

168. Urbakh V.Yu. Statistisk analyse i biologisk og medicinsk forskning. M.: Medicine, 1975. -295 s.

169. Usachev V.I. Rumlig følelse, vestibulært apparat og stokinetisk system // Procedurer af XV Vseros. kongres af otorhinolaryngologists. -SPb., 1995.-T. 1. pp. 49-54.

170. Usachev V.I. Interaktion mellem vestibulære, optiske og proprioceptive sensoriske systemer i forbindelse med implementering af roterende nystagmus // Sensory Systems. 1995. - V. 9, №4. - s. 42-48.

171. Usachev V.I. Begrebet kroppens statokinetiske system // Teoretiske og praktiske problemer med moderne vestibulologi. St. Petersburg., 1996. - s. 117-119.

172. Usachev V.I., Samoilov V.O. Nystagmometrisk karakteristik af det statokinetiske system funktion // Materialer af videnskabelig. Conf. "Indenlandsk otolaryngologi, akademikernes bidrag til dets dannelse". L., 1993. - s. 107-108.

173. Usachev V.I. Fysiologi og kliniske undersøgelser af vestibulært apparat // I bogen. Otolaryngology, / ed. IB Solda-Tov og V.R. Hoffmann. SPb., 2000. - s. 75 - 96.

174. Usachev V.I. Anvendte aspekter af begrebet statokinetisk system // Teoretiske og praktiske problemer med moderne vestibulologi. -SPb., 1996, s. 119-121.

175. Usachev V.I. Metode til kvalitativ vurdering af ligevægtsfunktionen / Patent ifølge opfindelsen № 2175851. M., 2001.

176. Uflyand Yu.M. På teknik af kefalografiya // Sikkerhedshygiejne og Arbejdspatologi. M., 1930. - T. 1. - s. 7-14.

177. Fedin P.G. Strukturernes energispektrum hos raske patienter og patienter med hypertension og aterosklerose. // Sundhedsvæsenet i Belarus. 1977.-nr. 1. - s. 30 - 33.

178. Fedin P.G. Forholdet mellem indikatorerne for REG og energispektrumdatastabilogrammet. // Sundhedsvæsenet i Belarus. 1978. -№5. - C.24-26.

179. Filimonov VN. Cochleo-vestibulære lidelser hos patienter med cervikal osteochondrose med syndrom i rygsøjlen og nogle problemer med militær-medicinsk undersøgelse: Forfatter. Dis.. cand. cand. honning. Videnskaber. D., 1983. -24 s.

180. Fotin A.B. Hypotension og nogle ENT sygdomme // Vestn. Otolaryngology 1958, - № 1 - s. 81-86.

181. Frenkel, A.B., Ksendzov, M.A. Tilstanden for regionalt temporalt tryk og smerte i akut og kronisk bihulebetændelse og otitis medier // Zh. øre, næse og hals sygdomme. 1966. - № 6. - s. 4 - 9.

182. Heyer D. Neurology. Redigeret af M.Samuels. Trans. fra engelsk M., Praktika, 1997. - 640 s.

183. Khilov K. J1. Funktionen af ​​organet for balance og bevægelsessygdom L. Medicine, 1969. 279 s.

184. A. Hlunovsky. Metodologiske fundamenter af begrebet sygdom i hjernen (teoretisk analyse af klinisk praksis): Dis.. Dr. med Videnskaber. L., 1991. - 310 s.

185. Zimmerman G.S. Klinisk otoneurologi -M. Medgiz., 1952. 471 s.

186. Zimmerman G.S. Øre og hjerne. M.: Medicine, 1974. - 405 s.

187. Charles M. Poser C.M. Multipel sklerose (observation og refleksion) // Journal of Neurology and Psychiatry. 1993. - V. 93, № 4.

188. Cherebillo V.Yu. Tilstanden for statokinetisk funktion i kræftlæsioner i hjernen: Forfatter. dis.kand. honning. Videnskaber. -SPb., 1996.-24 s.

189. Chernikova L.A., Lukyanova Yu.A., Ustinova K.I. et al. Evaluering af ligevægtsfunktionen hos patienter med post-stroke hemiparesis // Forløbet af den russiske konference om biomekanik, 1999. Nr. 2. - s. 134.

190. Shapurov B.B. Langsigtede resultater af radikal øreoperation // Sb. tr. / Leningr. Forskningsinstitut for sygdomme i øret, næse, hals og tale. L., 1934.- T. 2.-S. 135-151.

191. Shidlovska T.V. Støj, hørelse, sundhed. Kshv: Naukova Dumka. - 1991.- 128 s.

192. Sherrington Ch. Integrerende aktivitet i nervesystemet: Trans, fra engelsk. L. Science, 1969. - 392 s.

193. Schmidt E.V. Transientforstyrrelser i cerebral kredsløb // Zh. neuropatologi og psykiatri. 1973. - № 73, vol. 12, s. 1761-1771.

194. Elner A.M. Undersøgelse af perifere og centrale mekanismer til regulering af en persons vertikale kropsholdning og dens krænkelser: Forfatterens abstrakt. Dis.. Dr. med Videnskaber. M., 1988. - 34 s.

195. V. Yunkerov Grundlæggende om matematisk statistisk modellering og anvendelse af computerteknologi i videnskabelig forskning // Forelæsninger for adjunger og akademikere på akademiet. Ed. Prof. VI Kuvakin. SPb.: VmedA., 2000. - 139 s.

196. Yanov Yu.K., Gerasimov K V. Vestibulær funktion og fysiologiske mekanismer for vestibulære reaktioner. St. Petersburg, 1997. - 104 s.

197. Yanov Yu.K., Novikov B.C., Gerasimov K.V. Begyndelse af systemanalyse i klinisk og eksperimentel vestibulologi. SPb.: Science. 1997.- 237 s.

198. Yanov Yu.K., Egorov V.I. Om årsagerne til og kliniske manifestationer af labyrintens perilyfatiske fistler. SPB. 2000

199. Yanishevskiy S. N., Odinak M.M., Voznyuk I.A., Onishchenko L.S. Reparative processer i centralnervesystemet i den tidlige post-iskæmiske periode // IX Den russiske kongres nationale kongres "mand og medicin" / Tez. Rapport. Moskva. 2002-C. 537.

200. Yarullin X X. Klinisk reoencefalografi, - L.: Medicine, 1967.- 276 p.

201. Yakhno PP, Yanakaeva T A., Illarioshkin S. N., Ivanova-Smolenskaya I. A., Markova E. D., Shvareva I. S., Golubeva V. V. Familiens tilfælde af Machado Josephs sygdom // Neurologisk Journal. - 1998. №3

202. Aboulker P., Pialoux P., Neveu M., Butmille P., Bouchet J. Syndroms vestibularies og nystagmographie // Paris 1963. Arnette

203. Agus G., Puxeddu P. Benigh Paroxysmal Positiv Vertigo: Stabil Recovery Efter Diagnostisk Positionering Manøvrer // Narkotika og Kemikalier Un Neurotology.- Hamburg, 1995.-Vol. XXI. - s. 377-380.

204. Ali Y., Groves J. Vestibulære lidelser efter stapedektomi // J. Laryngol. Otol. 1964. - Vol. 78, nr. 10. - P. 1102 - 1113.

205. Alvord, E.C. Akut Dissemineret Encephalomyelitis og "Allergic" Neuroencephalopathies. I P.J. Vinken og G.W. Bruyn (eds.). Håndbog for klinisk neurologi. Amsterdam: Nord-Holland, 1970. Vol. 9, pp. 500- 571

206. Archie J. Et simpelt, ikke-dimensionelt, normaliseret fælles carotid Doppler-hastighedsbølgeform indeks, som patienter med carotidstenose //Stroke.- 1981.-Vol. 12, nr. 2, s. 322 324.

207. Ashan G. Kliniske vestibulære udstødninger og deres Resilter // Acta otolaryngol., Supplement 224. Helsinki.- 1967 P.56-68.

208. Achor L.J., Stjerne A. Auditorisk fremkaldte reaktioner i en kat; Genesis I og II toppe: ekstrakraniale og intrakraniale optagelser, virkningen af ​​skade. // EEG clin. Neurofisiol, 1980, 48, s. 154-190

209. Asahina M. Nakajima M., Kojima S. et al. Postural sving hos patienter med arvelig ataxi // Rinsho Shinkeigaku, 1994. N 34, Vol. 11. - s. 1105 - 1110.

210. Asbury AK. Proksimal diabetisk neuropati. Ann Neurol 1977; 2: 179-80.

211. Aubry M., Pialoux. Le nystagmus de position // L'annee otorinolaryngol. 1957. s. 7-15.

212. Ballantyne J.S. Iatrogen døvhed // J. Laryngol. Otol. 1970. - vol. 84, nr. 9. - P. 967-1000.

213. Barany R. Neue Untersuchungsmethoden, die Beziehungen zwischen Ves-tibularapparat, Kleinhirn, Grosshirn und Ruckenmark betreffend. Wiener Med. Wochenschr. - 1910. - nr. 60. - s. 2033-2037.

214. Barrett R., Hyde S.A., Scott O.M. et al. Duchesne muskeldystrofi // Muscle Nerve, 1988. -№ 11. -p. 57- 63.

215. Baron J.B. Statokinesimetri // Les Feuillets du Practicien. 1978. - № 2. -P. 23-31.

216. Barron HV, Lech MD. Autonomt nervesystem og pludselig hjertedød. J er Coll kort 1996; 27: 1053 60

217. Barr SS, Schultheis L. W., Honrubia V. Frivillig, ikke-visuel kontrol af humane vestibulokokulære reaktioner // Acta Otolaryngol. -1976. Vol. 81, nr. 3-P.365.375.

218. Bates, D. M., Watts, D. G. (1988). Ikke-lineær regressionsanalyse og dens anvendelser. New York: Wiley.

219. Bauer M.A. Pionerer i opdagelsen af ​​fremkaldte potentialer // EEG clin. Neiirofisiol, 1984, 59, s. 2 8

220. Bartschi-Rochaix W. Migraine cerbvicale Bern, 1949. 188. Bauer R., Wechsler N., Meyer J. Ann. praktikant. Med.- 1961- Vol. 55, s. 283

221. Bentzen O., Jelnes K., Thygesen P. Akustisk og vestibulær funktion i multipel sklerose // Arch. Psychiatr. Neurol. 1951. Vol.26, nr. 3. - P.265-295.

222. Bles W "Kapteyn T.S., Brandt Th" Arnold F. Mekanismen for fysiologisk højde svimmelhed. II. Posturography. Acta Otolaryngol. - 1980. - vol. 89, nr. 5. - s. 534-540

223. Bone G., Barnes R. Klinisk implikation af Doppler cerebrovaskulær undersøgelse: en korrelation med angiografi // Stroke.- 1976 Vol 25. No. 2 - P. 271-274.

224. Boucher P., Teasdale N., Courtemanche R. et al. Postural stabilitet i diabetisk polyneuropati // Diabetes Care, 1995, - No. 18, Vol. 5. s. 638-645.

225. Branchereau B., Toupet M., Ohresser M. La posturographie doit etre incuse dans l'examen du fertigineux // Ann. Oto-Laryngol. Chir. cervicofac. 1987. -Vol. 104, nr. 2. - s. 117-127.

226. Brooks V. Det neurale grundlag for motorstyring. Oxford: Oxford Univ. presse. - 1986.-330 s.

227. Brooks V., Hilperath F., Brooks M., Ross H.G. et al. At lære "hvad" og "hvordan" i en menneskelig motor opgave. Lær Mem. 1995. - vol. 2, nr. 5. - s. 225-242.

228. Brown R.H., Chippa K.H., Broohs E.B. Brainstem auditory fremkaldte reaktioner hos 22 patienter med intrisk hjernestamme / Electroencephalo-Graphy og Clinical Neurophysiology, 1981, V.51, N1, s.38-44.

229. Carmichael, E., Dix, M., Hallpike C. Observationer om hjernestammen af ​​hjernestammen i hjernestammen af ​​hjernestammen fra hjernestammen 1963 - Vol. 88 - S.51.

230. Cawthorne T. Positional nystagmus. // Annalerne af otologi, rhinologi og laryngologi. Juni.- 1954 -Vol. 63. N2, - P.481-490.

231. Celestino D., Fratarcangeli S. Osservazioni indto-dinamiche su modelli del sistema vertebro-basilare. // Clin, otorhinolaring.- 1968 Vol. 10, - P.63.

232. Claussen C Der Schwindelkranke patient // Grundlag der Neurootologie und Aquilibriometrie. Hamborg. - 1992. - Dr. Werner Rudat Co Nachf. - 143 S

233. Clausen Ph., Plets Ch., D'Haen B., Van den Bergh R. Terapeutisk tilgang til de bakre fossa tumorer hos voksne // Clin. Neurol. Neurosurg. 1990. -Vol.92, N2. - P.99-104.

234. Cooper, 1. S. Relief af tremor af multipel sklerose ved thalamurgirurgi. J.A.M.A. 199: 689.1967.

235. Courbier R., Reggi M., Jusseran J. Doppler Technigues, Efterforskning af carotider // Ikke-invasiv cardiovasvulær diagnose: Nuværende begreber Baltimore: University Pare - 1978, - P. 61-73.

236. Czosnyka, M., Smielewski, P., Kirkpatrick, P. et al. Overvågning af cerebral autoregulation hos patienter med hovedskader. Cerebrovasc. Dis. 1996; Suppl. 3, s. 1-70.

237. Decety J., Sjoholm H., Ryding E. et al. Cerebellum deltager i neurale aktiviteter: tomografisk måling af blodgennemstrømning // hjerne res. -1990. Vol.535, N2, -P.311-317.

238. Decher H. Die Zervikalen Syndrom i der Hals-Nasen-Ohrenheilkunde. Stuttgart 1969. Georg Thieme Verlag.

239. Derebery J.M. Otolaryngologi til internist: diagnose og behandling af svimmelhed. 1999.-Vol. 83, N l.-P. 163-176.

240. Dietz V., Mauritz K.H., Dichgans J. Exp. Stretch reflex activity, Exp. Brain Res. -1980. -Vol.40, N 1. -P.89-95.

241. Donaldson I. Stapedectomy // J. Laryngol. Otol. -1976. Vol. 90, N8. -P.915-918.

242. Drachman D.A., Hart C. En tilgang til den svage patient // Neurologi. -1972. Vol.22, N3. - P.323-334.

243. Fisher C.M., Karnes W.E., Kubic C.S. Lateral medulær infarkt. Mønsteret af vaskulær okklusion Hi. Neuropat, eks. Neurol. 1961. Vol.20, N3-P.323-379.

244. Fluur E. Intervestibulær integration og dets kliniske konsekvenser // Acta Otolaryng. 1985. - vol. 99, N 5-6. - s. 577-587.

245. Frenzel H. Uber den heutigen Stand der Funktionsprufung des Vestibularis // Dtsch. med. Wschr.-1957, 82, 10-11, 337-341; 372-378.

246. Fukuda T. Statokinetiske reflekser i ligevægt og bevægelse. Tokyo. Univ. af Tokyo presse, 1984. - 31 1 s.

247. Faser af labyrint refleks // Acta Oto-larryngologica. (Stockh). - 1959. - V.50. - s. 95 - 108.

248. Fukita N., Wada Y., Matsunaga T. Godartet paroxismal vertigo // Pract. Otol. Kyoto. 1990. - vol. 83, NSuppl. 37. - s. 66 - 70.

249. Geurts AC., Mulder T. W., Nienhuis B. et al. Postural omorganisering efter amputation under benen. Mulig motor og sensoriske determinanter for genopretning // Scand. J. Rehabil. Med., 1992, nr. 24, vol. 2. -p. 83 90.

250. Geurts A.C., Ribbers G. M., Knoop J. A. et al. Identifikation af statisk og dynamisk postural ustabilitet efter traumatisk hjerneskade // Arch. Phys. Med. Rehabil., 1996. No. 77, Vol. 7. s. 639 - 644.

251. Goidman, M.S. og Kelly, P.J. Symptomatisk og funktionelt resultat af stereotaktisk ventralis lateralis thalamotomi for intention tremor. J. Neurochirurgi 77: 223.1992.

252. Halliday A.M. Evoked potentialer i klinisk test. Edinburg ets., 1982, s. 575.

253. Hamann K.F. Vestibulo-spinale Prufmethoden fur die Begutachtung // HNO. 1981. - vol. 29, N 5. - P. 150-152.

254. Hamann K.F. Rehabilitation von Patienten mit vestibulären Störungen // HNO. 1988. - vol. 36. - s. 305-307.

255. Harrison M.S., Ozsahinoglu C. Positional vertigo // Arch. Otolaryngol. -1975. Vol.101, N6. - P.675-678.

256. Hewer, R.L., Cooper, R., og Morgan, H. Undersøgelse af lemmerne. Brair 95: 579, 1972.

257. Hirose G., Kitagama Y., Chujo T., Oda R., Kataoda>., Takado M. Acute Effect of Clinical and Experimental Study. // Neurology, 1986, 36, s. 1521-1524.

258. Hood J.D. Nye perspektiver for undersøgelsen af ​​balance af forstyrrelser i balance //Br.J.Auditory. 1986. - vol. 20. - P..95-207.

259. House W.F. Akustisk neurom perspektiv // Laryngoskop. 1978. - Vol. 88, N7. - P.816-824

260. Kapteyn T S., Bles W., NjiokiktjienCh.J. et al. Standartisering i platform Stabilometri er en del af posturografi // Agressologie »1983, - Nr. 24, Vol. 7, - s. 321.326.

261. KatsarkasA., Outerbridge J.S. Vestibulær nedsættelse hos patienter med perifer sensorisk neuropati // Vestibulær og Visual Control Equilibrium. 1985. - s. 266-270.

262. Katsarkas A., Smith H., Galiana H. Postural ustabilitet, J. Vestib. Res. 1994. vol. 4, N2.-P. 153-60.

263. Kesselring, J., et al. Akut spredt encephalomyelitis: MR. Brain 113: 291, 1990.

264. Kotaka S., Groll G., Bles W. Somatosensorisk ataxi // Stillinger i krop og gang. Eds. Bles W., Brandt Th. Amsterdam, 1986. - s. 177-183.

265. Kohut R.I. Perilymph Fistler. Kliniske kriterier //Arch.Otolaryngol. Head Neck Surg.- 1992, - vol. 118, N 7, - P. 687 692.

266. Kohut R.I., Hinojosa R., Ryu J.H. Opdatering af idiopatiske perilympfatic fistler // Otolaryngol. Clin. Nord Am. 1996, - vol. 29, N2, P. 343 352.

267. KrizkovaM., HlavackaF., Gatev P. En smal og blød støtteflade // Phusiol. Res. -1993. Vol. 42, N2.-P. 267-278.

268. Kuo W., Bhattacharya A., Succop P., Linz D. Stabilitetsvurdering i kloakarbejdere // Journal of Occupational and Environmental Medicine. 1996. vol. 38, N 1. - s. 27-34.

269. Jongkees L., Phillipszoon A. Electronystagmography // Acta otolaryngol., Supplementum. 189. Uppsala 1964.

270. Johnson, R. T., Griffin, D. E. og Gendelman, H. E. Post-infectious encephalomyelitis. Semin. Neurol. 5: 180, 1985.

271. Lee M.Y., Wong MI Tang F. T. et al. Nye kvantitative og kvantitative foranstaltninger vedrørende funktionel! ■ ■> forudsigelse for slagtilfælde patienter // J. Med. Eng. Technol., 1998.-№22. Vol-p 14-24.

272. Leliever W.C HO. Tilbagevendende vestibulopati // Laryngoskop. -1981, -Vol.91, Nl.-P.l- ()

273. Lindsay J. Postural Vertigo og Positional Nystagmus // Annalerne af Otologi, Rhinologi og Laryngologi 1951, - Vol. 60, -N 4 - P. 1 134-1 153.

274. Lindsay K.W., Roberts. D. M., Rosenberg J.R. Asymmetriske toniske labyrintreflekser i decerebratkatten // J. Physiol. -1976.-Vol. 261, N3.-P. 583-597.

275. Lishman, J.R., Lee D.N. Anatomien af ​​visuel kinaesthesis // Perception. -1973. -N2. -P.287-294.

276. Lucking C.N., Ebner A., ​​Freiburg Diagnostic Value of Brainstem Auditory Evoked Potentials in Brainstem Disorders. // Temaer af XVII Donau Symposium om neurologiske videnskaber. M., s. 85.

277. Lunardi, P., Missori, P., Innocenzi, G. et al. Langsigtede resultater af kirurgisk behandling af cerebello-pontine vinkel epidermoider // Acta Neurochir. (Wien). 1990.- Vol.103, N3-4. P.105-108.

278. Martinez M.T., Gianoli G.J. Perilymphatic fistler // J. La-State Med. Soc.- 1994, - vol. 146, N2, -P. 43 -46.

279. Masala W., Meloni F., Capobiano F. La syndrom da rottura delle finestre // Otorinolaringologia.- 1987, - vol. 37, N 5, - P. 391 404.

280. Mauritz K.H., Dietz V., Haller M., Karakteristik af postural ustabilitet induceret ved iskæmisk blokering af benafledere, Exp Brain Res. 1980. - vol. 38, nr. 1.1. S. 117-119.

281. MauritzK.H., DichgansJ., HufschmidtA. En kvantitativ analyse af cerebellær ataxi af cerebral ataxi // Brain, 1979, nr. 102, vol. 3, p-461-482.

282. McClure J. A. Vertigo og ubalance hos ældre // J. Otolaryngol. 1986. -Vol. 15.-P. 248 - 252

283. Messing, V., Lenarz, T., Steiner H.H. Die Diagnostik des Acusticusneurinoms // Nervenarzt. 1989. - Bd. 60, №7. - S. 407-413.

284. Milojevic B. Eiectronystagmografisk undersøgelse af svimmelhed // Prakt. torinolaryngol.- 1967. 29. s. 85-94.

285. Mira E., Buizza A., Magenes G. et al. Ekspertstumper som diagnostisk hjælp i otoneurologi // ORL. 1990. - vol. 52, nr. 2. P. 96-103.

286. Mizuno M., Yainane M., Osanai R. Visuel undertrykkelse test i spinocerebellar degenerationer // Prakt. Otol. Kyoto. 1989. - vol. 82, N5. - P. 647-652.

287. Moller A.R., Jachetta P.J., Moller B.M. Neurol-generatorer af hjernestammen fremkaldte potentialer. - Re-salt fra humane intrakraniale optagelser // Annales Otolaryngology, 1981, v. 90, nr. 6, s. 591.599.

288. Moser M. Zu vestibulärer Kompensationsleistung Drehempfindung // Laryngol. Rhinol. Otol. 1985. - Bd.64, nr. 2. - S.73-75.

289. Nakagava H., Ohachi N., Watanabe Y., Mizukochi K. Acta Otolaryngologica. -1992. Suppl. 503. -P. 120-132.

290. Norre M.E., Forrez G., Stevens M. Posturografi og vestibulær kompensation // Acta Otorhinolaryngol. Belg. 1984. Vol. 38, N6. - P. 619 - 630. 324.

291. Norre M.E., Forrez G., Stevens A., Beckers A. Cervikal vertigo diagnosticeret ved posturografi? Indledende rapport // ActaOtorhinolaryngol. Belg. 1987. - Vol. 41, N5.-P. 574 - 581.

292. Norre M.E., Forrez G. Nye perspektiver i otoneurologi. Evaluering af den vestibulospinale refleks ved posturografi // Acta otorhinolaryng. Belg. 1983. - Vol. 37.-P. 679 -686.

293. Norre M.E., Forrez G. Vestibulospinal funktion i otoneurologi // ORL J. Otorhinolaryngol. Relat. Spec. 1986. - vol. 48. - s. 37-44.

294. Norre M.E., Forrez G., Beckers A. Vestibulospinal fund i syndrom med spontanokus vertigo angreb // Ann. Otol. Rhinol. Laryngol. -1989. Vol. 98, N 3, s. 191-195.

295. Norre M.E. Relevans af funktionstest i klinisk otolaryngol. 1994. - Vol. 19, N 5. - s. 433-440.

296. Norre M.E. Posturografi: Hovedstabilisering i forhold til platformsoptagelse. Anvendelse i vestibulære lidelser // Acta Otolaryngol Suppl. 1995. - vol. 520, del 2. - s. 434 - 436.

297. Norre M.E., Forrez G., Beckers A. Vestibulær tilpasningstræning og posturografi i godartet paroxysmal positioneringshvirvel // ORL. 1987. - Vol. 49, Nl.-P. 22 -25.

298. Nylen C. Posture Test // Acta Otolaryngologica. Supplement 109. København. - 1953. - P. 125 - 130.

299. Ohashi S. Undersøgelse af kropssvingninger, mens de står hos patienter med cerebellarforstyrrelser // Prakt. Otol. Kyoto. 1984.Vol. 47, Nl.-P. 219 - 258.

300. Ohashi N., NakagawaH., Asai M. Bidragende til patienter med spinocerebellær degeneration // Acta Otolaryngol. Suppl. (Stockh.), 1993.-N 504. s. 117-119.

301. Okyzano T. Vector statokinesigram. En ny metode til analyse af menneskekroppens sving. // Pract. Otol. Kyoto. 1983. -Vol. 76, N10. - P. 2565 - 2580.

302. Parker D.Z., Thorton N.R. Revisionen af ​​det auditive system // Scandinavian Auditology, 1978, v. 7, N1, s. 45 52.

303. Peterka R.J., Black F.O., Newell C.D. et al. Aldersrelaterede ændringer i human vestibulo-okulær og vestibulospinal refleksfunktion // Abst. ARO. 1987. - Vol. I-P. 12 - 19.

304. Preber L., Silferskiold B.P. Paroxismal positionær vertigo efter hovedskade // Acta Otolaryngol. 1957. - Vol. 48, N3. - s. 255 - 265.

305. Pyykko I., AaltoH., StarckJ. et al. Postural kontrol af bilateral vestibulær sygdom // Svimmelhed, kvalme, tinnitus / Ed. Claussen C.F., Kirtane M. Amsterdam. Elsevier Science Publ., 1988. - s. 473 - 477.

306. Raco A., Artico M., Ciappetta P. et al. Primære intrakranielle lymfomer // Clin. Neurol. Neurosug. 1990. - vol. 92, N2. - P. 125-130.

307. Romberg M.H. En vejledning om menneskets nervesygdomme. Syderham Society: London, 1853. - Vol. 2 - s. 396 - 401.

308. Ropper, A. H. og Poskanzer, D. C. Prognosen for tværgående myelopati. Ann. Neurol 4: 51,.

309. Rubin AM., Young J.H., Milne A S., Schwaz D. W. F., Fredrickson. M.Vestibular-nakke integration i vestibularnuclei // Brein Res. 1975. - vol. 96, Nl.-P. 99- 102.

310. Rubin A.M., Woolley S. M., DaileyV.M. et al. Postural stabilitet efter mildt hoved eller piskeskader // Am. J. Otol., 1995. N16, bind 2. - s. 216 - 221.

311. Ryan G., Cope S. Cervical Vertigo // Lancet 1955. 31. december-P. 1355 1359.

312. Ryder RE, Owens DR, Hayes TM, et al. Ukendskab til hypoglykæmi og utilstrækkelig hypoglykæmisk modregulering: Ingen årsagssammenhæng med diabetisk autonom neuropati. Br Med J 1990; 30: 783 7.

313. Saling M., Koprdova I., Hruby M. Kvantitativ vurdering af opretstående kropsholdning ved hjælp af stabilometri // Cesk. Neurol. Neurochir., 1991. N 45. Voi. 1. -p. 14-21.

314. Schaefer K.P., Kukowski B., Sub K.J. Psykiatri og posturografi // Xth Int. Symp. på forstyrrelser i stilling og gågade. FRG; Munchen, 1990, - Sept. 2-6 s. 361-364.

315. Schuknecht H.F., Davidson R.C. Døvhed og svimmelhed fra hovedskader // Arch. Otolaryngol. -1956. Vol. 63, N4. - P.513-528.

316. Schwarts, D.M., Pratt, R.E., Schwarts, J.A. Auditory maturity. // Ear Hering. 1989 / - Vol. 10, nr. 1. - s. 14-22.

317. Shelton C., Brackman D.E., House W.F., HitselbergerW.E. Middle fossa akustisk tumorkirurgi: Resultater i 106 tilfælde // Laryngoskop. 1989. - Vol. 99, N4. -P.405-408.

318. Sherd M., Speulda E.W. Brainstem auditory evoked potentialer i den neurologiske klinik: forbedring af stimulerings- og analysemetoder // Klinisk anvendelse af fremkaldte potentialer i neurologi / Courjon J., Mansure F., Revol M. New York, 1982, -p.211-220.

319. Spencer M. Teknik af Doppler-undersøgelse // Spencer M., Reid I. (eds). Cerebrovaskulær evaluering med Doppler ultralyd. Haag: Martinus Nijhoff Publishers.-1981, - s.77-80.

320. Stjerne A., Hamillton F. Korrelation mellem det bekræftede sted for neurologisk skade og afvigelser i stemmespørgslen på et fjernt felt. // EEG clin. Neurofisiol, 1976, 41, s. 595.608

321. Taguchi K. Karakteristik af patienter med periferiale vestibulære lidelser // Adv. Otorhinotaryngot., 1979, -N25, - P. 144 148.

322. Torok N., Kumar A. Et eksperimentelt bevis for etiologi i postural vertigo // ORL. 1978. - Vol. 40, N1. - s.32-42.

323. Trenkwalder C., Paulus W., Krafczyk S. et al. Postural stabilitet differentierer "underkrop" fra idiopatisk parkinsonisme // Acta Neurol. Scand., 1995.-№91, Vol. 6. -p. 444 -452.

324. Tuohimaa P. Vestibulære forstyrrelser efter mild hovedskader // Acta Otolaryngol. 1978. - Suppl.359. - s. 1-59

325. Unterberger S. Nene objektivt registrerbare vestibularis Korperdreh Reaktion erhalten durch Treten anf der stele. Der Tretversuch // Arch. Ohr., - Nass., -Kehek. Heilkunde. - 1938. - B. - 145. - s. 273-282.

326. Ueda K. Analyse af afvigelsesreaktion efter vestibulær reaktionsstimulering // Prakt. Otol. Kyoto. 1983. - Vol. 76, N4. - 1345-1376.

327. Vankov A., Dunev S., Videnov S. Force for stabilografiske undersøgelser // Acta physiolet pharmscol. 1990. - vol. 16, N 3 - P. 63-68.

328. Viikki K., Isotalo E., Juhola ML, Pyykko I. Modellering af oculomotoriske data. Health Technol. Inform. 1999. -Vol. 68. - s. 660663.

329. Vogl G., Pohl P., Willeit J. et al. Doppler- og duplekssonografi og andre undersøgelser // Klin. Neurol. Neurosurg. 1989. - Vol.91, N3. - s. 243-246.

330. Wall C., Black F.O. Postural stabilitet og rotationstest: deres følsomhed til svimmelhed hos patienter med svimmelhed // Acta Otolaryngol. -1983. -Vol.85, N3-4. -P.235-246.

331. Ward JD, Boulton AJM, Simms JM, et al. Fysisk tegn på arteriovenøs shunting (Venous distension i diabetisk fod). J R Soc Med 1983; 76: 1011 -4.

332. Weissman J. L., Weber PC., Bluestone C D. Congenital perilymfatisk fistel: Beregnet tomografi // Otolaryngol. Head Neck Surg.- 1994, - vol. 111, N 3 P. 243 - 249.

333. Wiegand D.A., Fickel V. Acoustic neuromepatienter 541 patienter // Laryngoskop. -1989. - Vol. 99, N2. - s. 179-187.

334. Vinter D.A. A. B. C. af balance under stående og gå. Univ. af Waterloo presse, 1995. 56 s.

335. Woolley S. M., Rubin A. M., Kantner R.M. Differentiering af balancen mellem de statiske komponenter i Stabilometry // J., Otolaryngol., 1993, nr. 22, vol. 5. s. 368 - 375.

336. Yagi K, multivariat, aldersrelateret faktor, human faktor op // // højre // // Nippon Jibiinkoka Gakkai Kaiho, 1989, 92, Vol. 6. - s. 899 - 908.

337. Yagi K. Multivariate stabilogram anerkendelse af en stabiliseret menneskekrop // Nippon Jibiinkoka Gakkai Kaiho, 1989, nr. 92, vol. 6.-P. 909 - 922.

338. Yasargil M.G., Fox J.L. Den mikrokirurgiske tilgang til akustisk neurinom // Surg. Neurol. 1974. - N2. - S.393-398.

339. Yokoyama K., Araki S., Murata K. et al. Subklinisk vestibulo-cerebellar, anterior cerebellar og neurotoksikologi, 1997, nr. 18, bind 2, -p. 371.380.

340. Zierler R., Strandness D. Doppler fra aclinician synspunkt // Jaffe C. (red.). Vaskulær og Doppler ultralyd.- New York; Edinburgh: Churchill Livingstrone. 1984, s. 51-69.

341. Zhou L.F. Intrakraniale epidermoid tumorer: Trettioghalv års diagnose og behandling // Br. J. Neurosurg. 1990. Vol.4, N3. - S.211-216.

342. Zwiebel W. Nonimaging Doppler cerebrovaskulære Technigues. // Zwiebel W. Introduktion til vaskulær ultralydografi. New York; London: Gmne a. Strarron 1988 - s. 61-76