Bella leonidovna lurie anmeldelser

Symptomer

Bella Leonidovna Lurye, Ph.D., gradueret fra Moskva State University. MV Lomonosov.

Specialist på leversygdomme (forfatteren af ​​mere end 100 videnskabelige værker, hvoraf ca. 50 publikationer om behandling af cirrose, samt korrektion af forskellige metaboliske forstyrrelser med funktionelle lidelser i leveren - sammen med ledende klinikere - kirurger og terapeuter-hepatologer fra det russiske statsmedicinske universitet).

Medlem af European Association for Liver Study siden 2005, medlem af de internationale kongresser og konferencer af den russiske sammenslutning af hepatologer. En af grundlæggerne og fra 2000 til oktober 2009 - Head, Hepatology Research Center ved Forskningsinstitut for Fysisk-Kemisk Medicin fra Ministeriet for Sundhed og Social Udvikling.

Siden 2009 har lederen af ​​det hepatologiske videnskabelige center GEPATIT.RU på grundlag af det medicinske center "Clinic on Sadovoy".

Bella Leonidovna inviteres ofte som ekspert på centrale kanaler til at deltage i tv-programmer om leversygdomme.

Hun er en permanent konsulent på førende hepatologiske steder og fora. Hun svarede mere end 10.000 spørgsmål om behandling af leversygdomme.

Bella L. Lurie

Doktor anmeldelser

Utroligt godt var modtagelse. Specialisten lyttede opmærksomt til os, alt blev forhandlet, fortolket på alle papirer, han fortalte os, hvor de skulle hen og hvad de skulle gøre. Hvis det er nødvendigt, vil vi helt sikkert gå der. Omkostningerne ved at modtage serviceniveau svarer til. Mange tak! Der er ingen bemærkninger og håner. Vi er alle arrangeret.

Lægen er helt tilfreds. På trods af at vi var for sent accepterede vi straks. Af alle de læger, vi besøgte, er den ene og eneste, der er meget kompetent i alt, ikke spundet op for yderligere forskning, der ikke er nødvendig. Alt er i det væsentlige enkelt, alt er detaljeret, alt er i almindeligt sprog. Det er den første specialist, der ikke mister de symptomer, der berører os. Vi vil naturligvis se på resultaterne af behandlingen, men selv nu føles det som om alt vil ende fint. Vi kom selv til lægen i henhold til familiemedlemmernes svar, og nu vil vi tale godt om hende.

Jeg kunne godt lide alt. Specialist søgt på internettet på arbejdspladsen. Jeg har den mest positive mening om lægen. Han så meget forsigtigt ud, forklarede, gjorde alt, hvad der var nødvendigt. Alt hvad han sagde var, at det skete. I slutningen af ​​receptionen skrev man udnævnelsen og en række nødvendige prøver. Han anbefalede terapien mig bedre end den læge, han havde før, og jeg synes det var meget korrekt. Fordi lægen, vi havde før, var helt uinteresseret i os.

I lang tid kunne de ikke vælge en læge. Det virker som en imponerende by, men hvor man skal gå til sundhed er svært at vælge. Men læs anmeldelser og stoppet hos denne læge. Nogle gange er du bange for at fortælle, det ligner lægen, men der er stadig akavet, men der er ikke sådan noget. Lægen savnede ikke, selv nogle, efter min mening mindre afvigelser fra normen. Du forlader fra lægen med en følelse af at du bliver helbredt, og sundhedsforstyrrelser vil ikke gå nogen steder. Lige nu vil jeg prøve den foreskrevne behandling, og se hvilke resultater det vil vise.

Bella L. Lurie

Agrinskaya O.V.

3 anmeldelser
hepatolog
Str. Alexander Solzhenitsyn, 5, bld. 1
Clinic "Trustmed"

Ryazantsev M.A.

3 anmeldelser
hepatolog
Str. Alexander Solzhenitsyn, 5, bld. 1
Clinic "Trustmed"

Anmeldelser (7)

Hvis jeg vidste med hvilken fornemmelse og tårer i mine øjne, at jeg ville komme ud af denne læge, ville jeg ikke være gået i livet! Holdningen var boorish og arrogant, jeg vidste om mit problem i lang tid, jeg var flov over nogle nuancer i analysen. Praktisk uden at høre mig ud, men efter at have fastslået, at jeg næsten allerede var i den næste verden, begyndte jeg at skrive prøver til 10 tusinde rubler, og samtidig ville du passere ind i dette rum og passere. Jeg sagde, at jeg i dag ikke er økonomisk klar til at bestå disse analyser, begyndte en del irritation fra lægen, og den sidste sætning overraskede mig overhovedet: "Har du kommet her bare for at chatte?"! Måske er der gode læger, men Bella med hendes gratis konsultation. Jeg går der til fods! Skilsmisse penge - det er min følelse fra denne klinik.

Der er hverken etik eller kultur i Lurie Bella Leonidovna. "Fri uhøflighed" - så du skal ringe hendes konsultation.

Vi gik til virkningen af ​​ultralyd + fibroscan + konsultation om resultaterne af undersøgelsen for 4000 rubler. Yderligere abdominal ultralyd + 2000 rubler. Forudbetaling ved kassen, for 2 af dem annoncerer 14 tusind. (4000 * 2 + 2000 * 2) med henvisning til det faktum, at receptionspersonalet anbefalede en ultralydsscanning med en doppler til 2.700, i stedet for det sædvanlige til 2.000. Vi nægter at genberegnes. Vi får resultaterne, gå til høringen til Lurie B. L. Med et hurtigt blik på resultaterne spørger de straks spørgsmålet: "Vil vi blive behandlet?" Efter at have besvaret, at det er nødvendigt først at aflevere yderligere analyser og diskutere mulige omkostninger, henvises der til A4-ark med de nødvendige analyser (konstant kommenterer hvad de synes og bekymrer sig om vores økonomi og vil forsøge at redde dem ved kun at udnytte de mest nødvendige. Generelle indtryk af klinikken (lejet kontor på Garden Ring) - ikke det bedste, måske er der kvalificerede specialister der arbejder der, men den direkte indførelse af tjenester efterlader en ubehagelig følelse efter besøget.

Med hensyn til den frie konsultation af B. L. Lurie, følelsen af ​​at hun arbejder som en "salgschef" for hendes klinik, ved hjælp af hendes navn til en vis grad. Jeg fik ikke nogen form for høring, jeg forlod efter 5 minutter med en check på 10 tusind rubler. og løftet om at gentage deres test, som var på hånden (lavet dagen før på Central Clinic Hospital og Near-Medic), og som næsten gjorde hende i det mindste kigge. Han kom med en klage af svær hævelse af benene, hun så ikke engang på dem. Følelsen af ​​kommunikation er fuldstændig ligegyldighed og forsømmelse. Jeg kan ikke sige noget om specialister, efter en sådan modtagelse besluttede jeg at gå til et andet sted.

Jeg vil gerne takke Lurie Bella Leonidovna for kompetent rådgivning og hjælp til at løse vores problem. Hepatitis blev fundet i min søn, men han nægtede at gå til lægen og selvmedicineret. Jeg søgte efter artikler på internettet og forsøgte behandlingen på mig selv, hvilket kun forværrede min tilstand. Og hans tilstand blev samtidig forværret hver dag. Desværre lærte vi sent om hans diagnose, men takket være den læge, der gav os kvalificeret hjælp, genopretter sønnen. Det vigtigste er ikke at opgive og handle!

Klinik på haven

Metro: Kulturpark

Adresse: 13 Zubovsky Boulevard, Moskva

Arbejdstid: Ugedage: 9: 00-21: 00, lørdag: 9: 00-15: 00

Dage: søndag

Kontakt telefon: +7 (495) 255-10-60

Fik ikke igennem? Vi hjælper dig med at finde en læge i Moskva: 8 (499) 519-36-72

Modtagelse i den nærmeste fremtid, rabatter op til 30%

Klinik fotos

Yderligere beskrivelse

Medical Center Clinic on Garden har et unikt team af medicinske specialister, som blev etableret for mere end 10 år siden. Vi yder yderst kvalificeret hjælp til diagnosticering og behandling af forskellige sygdomme. Alle vores læger er professorer, læger og kandidater for medicinsk videnskab, læger af højeste kategori. Mange specialister i vores diagnostiske medicinske center er kendt på deres områder, medlemmer af europæiske og russiske videnskabelige samfund, der er forfattere af talrige videnskabelige værker. Samtidig er hver læge i vores center en erfaren praktiserende læge, der kommunikerer dagligt med patienterne. Hundredvis af patienter har gennemført kurser i vores center i overensstemmelse med internationale standarder, herunder alvorlige og livstruende sygdomme. Det er imidlertid ofte nødvendigt at træffe ikke-standardiserede beslutninger i vanskelige kliniske situationer, hvilket kræver stor erfaring og professionalisme fra lægen.

Klinikken på haven er udstyret med det mest moderne udstyr, herunder ekspertklasse. Dette giver os mulighed for at anvende de nyeste diagnostiske metoder og behandle kroniske sygdomme i en bred vifte af medicinske specialer. Resultaterne af moderne medicinsk videnskab inden for diagnostik og behandling gør det muligt i mange år at bevare et anstændigt niveau af livskvalitet. Tag det første skridt, gennemgå en undersøgelse, få pålidelige oplysninger om dit helbred og om nødvendigt bruge hjælp fra højtstående fagfolk til at løse dine sundhedsproblemer. Specialisterne i vores center har udviklet en række diagnostiske programmer for mænd og kvinder, herunder det årlige lægeundersøgelsesprogram.

Bella leonidovna lurie anmeldelser

- Programmet er "Din læge." Jeg minder dig om, at vi taler i dag om viral hepatitis. I vores studie, Bella Leonidovna Lurie, leder af Hepatology Center of the Polyclinic af Forskningsinstitut for Fysisk-Kemisk Medicin fra det russiske sundhedsministerium, medlem af European Association of Hepatologists.

- Hej, Bella Leonidovna.

- Vi er meget glade for at byde dig velkommen i vores studie. Jeg begyndte vores samtale med historien om, at så mange mennesker er inficeret med hepatitis. Hvad siger du, er hepatitis stadig en årsag til alarm? Hvad er hepatitis?

- Hepatitis er en inflammatorisk proces i leveren, og ikke kun virus kan forårsage hepatitis, der er andre årsager til hepatitis. Men i dag vil vi tale om viral hepatitis. Desuden er viral hepatitis i dag åben så meget, at det latinske alfabet ikke er nok til at betegne typer af hepatitis: A, B, C, D, Delta osv. Men vi betragter faktisk kun to typer af hepatitis B for alvorlige og farlige C, for hvilket det har vist sig, at tilstedeværelsen af ​​denne virus, hvis den er aktiv, er en diagnose af kronisk viral hepatitis, hvilket uundgåeligt nødvendigvis forårsager forandringer i leveren, der bliver uforenelige med livet, og disse ændringer er irreversible. De sker meget langsomt. Processen, der fører til dette, kaldes febrosis-processen, og altid sluttrinet er cirrose. Derfor er disse sygdomme alvorlige og farlige. Viral hepatitis A, som oftest manifesteres i den akutte form, det vil sige gulsot og med alle andre symptomer, der er meget velkendte. Og i princippet behandles denne sygdom normalt på et hospital og slutter altid med genopretning. Akut hepatitis kan også være B og C, når enten en stor mængde af en virus eller en organisms reaktion forårsager nøjagtigt de samme symptomer, men ganske ofte sker den akutte viral hepatitis B og C i genopretning. Selv om viral hepatitis C ikke gives en sådan diagnose som genopretning, et sådant resultat. Dette er oftest den kroniske form eller bærer af antistoffer mod hepatitis C-viruset. Med hensyn til panik, som normalt forekommer hos mennesker, når man konfronteres med denne diagnose (og i øvrigt må jeg sige, at nogen af ​​os kan modtage denne diagnose. - og dette er en meget korrekt lov - til enhver behandling til klinikken eller på hospitalet, ikke nødvendigvis med hepatitis, vil du helt sikkert blive testet for viral hepatitis B og C. Dette er ekstremt vigtigt, fordi hvis en person har disse sygdomme i tide, så med dem m Det er vigtigt at advare dig om, at resultaterne af test, som en person modtager ved en sådan første undersøgelse, ikke altid betyder en diagnose. Derfor er det ekstremt vigtigt, hvem der vil være den første til at rapportere denne diagnose, og hvad en person vil høre som svar på disse testresultater. i dag kan det siges uden overdrivelse, at hans liv afhænger. For eksempel får man en diagnose for første gang - HB-antigen. Det er ikke en diagnose, det er en laboratorieindikator, som grundlæggende indikerer at en person har hepatitis B-virus, men dette er ingen diagnose af kronisk viral hepatitis, fordi der for at foretage en sådan diagnose er brug for yderligere test. Og oftest får en person en sådan analyse som følge af en ukvalificeret person, der ikke forstår noget i dette, han kan høre følgende: "Dette er en bærer af HB-antigenet, som ikke er farligt for dig, fordi næsten en tredjedel af menneskeheden er inficeret med det." På dette tidspunkt kan personen modtage sin sætning, fordi de ændringer i leveren, der opstår, når han har virus, forekommer de meget langsomt. Og hvis en person, når han modtager sådanne oplysninger, straks er forkert orienteret, så kaster han den ud af hovedet og virker som om der ikke er sket noget med ham.

- Og det er ikke sandt, selvfølgelig...

- Det kan naturligvis være sådan, men det skal kontrolleres. Derfor er det første, der er nødvendigt, når en person får et sådant analyseresultat (jeg siger ikke, at dette er en diagnose) bør henvise til en hepatolog.

- Jeg ser. Om hvem der er hepatologer, lad os tale senere. Og lad os nu stoppe for en kort stund og se en video, der snakker om måder at beskytte mod hepatitis og lidt om behandling af hepatitis.

For nylig er millioner af mennesker blevet konfronteret med problemet med viral hepatitis. Disse farlige smitsomme sygdomme har fået en enorm prævalens i hele verden, hovedsageligt på grund af manglende overholdelse af hygiejnebestemmelserne. Ofte har folk simpelthen ikke nok information om, hvordan viruset spredes, metoder til beskyttelse og behandling. For eksempel ved de fleste kun, at hepatitis B er farlig, fordi det kan føre til cirrose og levercancer, og dens behandling udføres med dyre stoffer.

Ved høj risiko for infektion, unge såvel som narkomaner. Men ikke alle ved, hvad der kan blive inficeret med viral hepatitis i hverdagen: gennem manicure tilbehør, når du gennembler ørerne og anvender tatoveringer, gennem en vaskeklud, håndklæde, barbermaskine og så videre. Men vær ikke bange - sygdommen kan behandles. Statistikken taler for sig selv - patienter med hepatitis A eller E i de fleste tilfælde genvinder fuldstændigt. Hepatitis B hærdes i 90 tilfælde ud af 100, hepatitis D eller C - hver femte, i resten bliver sygdommen til et kronisk stadium. Men det er heller ikke en sætning. Ved korrekt behandling kan en person leve yderligere 10-20-30 år eller mere. Husk: vigtigst af alt, spørgsmålet om hvilke af de stoffer du bedre beskytter din lever skal besvares af en højt kvalificeret specialist. Alexander Assistants, "Ladies 'Television Club".

- Vi fortsætter samtalen med Bella Leonidovna Lurye, leder af det hepatologiske center for polyklinikken ved Forskningsinstitutet for Fysisk-Kemisk Medicin fra Ruslands Ministerium for Sundhed, medlem af Den Europæiske Sammenslutning af Hepatologer. Bella Leonidovna, vi er nu i laboratoriet med dig, at en person med sådanne oplysninger, med sådanne data, skal hen til en hepatolog. Hvad gør denne specialist, hvorfor er han, kun han kan hjælpe?

- Faktum er, at viral hepatitis er en meget kompleks sygdom. Og i hvert tilfælde skal vi forstå. Dette gælder især for viral hepatitis B, om hvilken (forresten det er meget mærkeligt for mig) er der en opfattelse af, at viral hepatitis B ikke er farlig. Her er viral hepatitis C en fare, det er en ømbryder osv. Det er altid dødeligt, men viral hepatitis B er ikke. En meget stor fejltagelse. Hepatitis B virus er meget sur. Når det er aktivt, fører det hurtigt til cirrose, så for at forstå, hvad der sker, skal lægen konstatere, hvad hver person personligt har et forhold til viruset, fordi hver person har en anden struktur. Det sker, at disse forhold er til fordel for viruset. Så er han vred, aktiv, så vil behandlingen være meget alvorlige stoffer og resultatet af behandlingen erklærer vi at stoppe processen, der fører til cirrose. Denne proces stopper, det kaldes ikke genopretning, det hedder remission, som passer meget til en person, fordi hvis virussen ikke formere sig, hvilket kun kan opnås med særlige lægemidler (jeg understreger dette), så kan personen leve med dette virus Femti år og har ikke problemer med cirrose. Den moderne medicin har til opgave at bestemme, hvad der skal gøres. Og specifikt med hepatitis B-virus er der noget problem, fordi her i modsætning til viral hepatitis C er der ingen standard for behandling. I hvert enkelt tilfælde kan lægen selv tage hensyn til hans kvalifikationer under hensyntagen til hans erfaring, idet man tager højde for, at man endog kan sige, at hans stilling, aktiv eller passiv med hensyn til denne behandling, kan man sige, at en persons videre liv er afhængig af den. Fordi hvis han træffer en beslutning i tide og korrekt, vil han ende med sundhed, med denne sygdom vil han leve og ikke dø. Derfor er det yderst vigtigt. Med hepatitis C er situationen lidt anderledes. Det er meget vigtigt at lave en diagnose her, fordi det ikke er meningen, at tilstedeværelsen af ​​antistoffer mod hepatitis C-viruset, som er bestemt af alle laboratorier, er en diagnose. Dette er et svar på kroppens hepatiske reaktion på, at organismen har besøgt hepatitis C-viruset. Der er to mulige scenarier. Hvis viruset inde i levercellen (det lever ikke i blodet) multiplicerer og til sidst ødelægger det, og vi finder viruset i blodet, på dette tidspunkt foretager vi en diagnose, det vil nødvendigvis kræve behandling. Og her når jeg hører (og meget ofte er det diskuteret), at behandlingen af ​​viral hepatitis C er ubrugelig, umulig, er dette en enorm, katastrofal fejltagelse. Derfor, hvis en person vender sig til en specialist, så forstår han, at han vil - modtage almindelige handlinger, bruge penge osv.

- Vi fortsætter vores program. Lad os tale om de symptomer, der ledsager hepatitis C. Er hun der eller ej?

- Desværre er denne sygdom særegne, at den ikke manifesterer sig. Dette er også dets fare, fordi en person, uden at føle symptomer, ikke rådfører sig med en læge. Sommetider kan symptomerne være helt normale, og personen er ikke engang kunstig i hovedet, at de kan være forbundet med hepatitis. For eksempel - Forøget træthed, umotiveret ydelse, smerter i leddene. Det er alt, hvad der sker med så mange sygdomme, med det samme influenza sker. Derfor forekommer det ikke engang for en person, at dette kan være relateret, og nogle gange er disse de eneste symptomer på viral hepatitis. Når der opstår svære symptomer, er de synlige i ansigtet. Så er det svært og sent at behandle viral hepatitis. Derfor, når vi taler om, hvordan vi i princippet definerer det - er der kun en måde - at foretage en analyse. Desværre kan ingen nu sige, at vi er uden for risikogruppen, vi udelukker ikke nogen risikogrupper. Det er desværre muligt, at enhver medicinsk manipulation er farlig for mennesker på grund af denne distribution af intravenøs brug af stoffer overalt i verden. Og da ingen af ​​os kan sige "jeg har aldrig været hos en tandlæge i mit liv," er vi alle, op til en person, i fare. Og det betyder, at det er nødvendigt at blive kontrolleret i tide. Der er en vaccination for viral hepatitis B, du skal gøre det, fordi det er et alvorligt forsvar.

- I eller C sagde du?

- Desværre er der ingen vaccine til viral hepatitis B. Til viral hepatitis C lover videnskaben ikke denne vaccine i den nærmeste fremtid på grund af denne viruss kompleksitet. Med viral hepatitis B er situationen som følger. Over hele verden i mere end 15 år og i vores land omkring 5 år er der en lov, hvorefter alle børn i de første fødselsdage skal vaccineres mod viral hepatitis B. Desværre er denne vaccine ikke evig og efter 5-8 år som er blevet udviklet kunstigt, forsvinder. Og derefter er personen igen ubeskyttet. Og i øjeblikket er beslutningen ikke længere et land, beslutningen er foretaget af voksne, og dette er deres ansvar. Hvis de ikke ved det, har de aldrig hørt noget før, de er meget i fare. Hvis en person ved dette, for eksempel en kvinde, når han planlægger en graviditet, da hepatitis B-viruset passerer gennem moderkagen, overføres barnet, de skal vaccineres. Og du ved, desværre er hver europæisk kongres hepatologisk (de passerer en gang om året), det begynder med, at antallet af patienter med viral hepatitis B stiger. Det er forfærdeligt, det er mærkeligt, når der er beskyttelse. Du ved, der er sygdomme, der ikke længere eksisterer i verden, for eksempel kopper, overføres også fra person til person, intet andet. Hun vandt på grund af vaccinationer. Men her, desværre, da det ikke virker en gang i livet, skal du træffe en beslutning hvert 5-8 år, vi udsættes for en utrolig fare, selvom problemet let kan løses. En anden ting - med viral hepatitis C: ingen vaccinationer, her skal det kontrolleres. Men endnu engang vil jeg gerne understrege, at der er en behandling, og denne behandling er kun standard (ved internationale standarder), som ikke kun godkendes, men viste sig at det giver mening, det hjælper med at stoppe reproduktionen af ​​virussen. Vi ved ikke, om vi vil fjerne det eller ej, simpelthen fordi der ikke er nogen analyse. Så snart viruset forsvinder fra blodet, ser vi det ikke længere. Derfor kan det være, at vi i nogle tilfælde kan give en garanti, siger at viruset ikke er mere, men da der ikke er nogen analyse, og der ikke er nogen garanti for at det bekræfter, kan vi tale om remission.

- Bella Leonidovna, skal du endnu en gang understrege, hvad opgaven med normal medicin er ved behandling af hepatitis.

- Du ved, den moderne medicinsk opgave i behandlingen af ​​hepatitis er, jeg vil sige, er følgende. En person, der er korrekt informeret (og i vores oplyste alder, er disse oplysninger nemme at få), men hver gang jeg er overrasket over, at alligevel udbredt obskurantisme og uvidenhed er dumme, når de tilbyder behandling af viral hepatitis med en slags drikke, hellig vand, opvarmning af blod, køling af blod, urter, kosttilskud... Dette er forfærdeligt, det er den største fare, der eksisterer for dem, der ønsker at leve med viral hepatitis, og ikke dø.

- Vores seere, håber jeg, vil ikke gøre dette. Nu ved de, at der er en speciel kaste af læger - det er hepatologer - der er specielt involveret i behandling af viral hepatitis. Og du skal gå med dette problem til en hepatolog.

- Dette er en standard antiviral terapi, som giver resultatet. Resultatet er livet.

"Resultatet er en remission, som som sagt kan vare 150 år." Endelig et spørgsmål: Bella Leonidovna, hvad med kvinder, der har fundet ud af, at de har hepatitis?

- Et meget vigtigt spørgsmål. Det ved du desværre, jeg kommer også på tværs af dette, nogle gange får de råd fra en gynækolog om abort. Kategorisk er det under ingen omstændigheder nødvendigt at konsultere en hepatolog, fordi for eksempel hepatitis C-viruset ikke passerer gennem moderkagen, overføres barnet ikke. Hepatitis B-viruset går desværre igennem placenta såvel som seksuelt overført, i modsætning til C. Men der er en vaccine, der beskytter barnet umiddelbart efter fødslen i mange henseender.

- Det er her, du skal vaccineres.

- Sure. Den eneste mulighed for at diskutere (jeg siger ikke at tænke over det overhovedet) er kun ophør af graviditet, hvis leveren er alvorligt påvirket som følge af viral hepatitis. Og så en dobbelt byrde på leveren - på den ene side et barn, på den anden side en virus - en kvinde kan ikke bære.

- Bella Leonidovna, nogle mennesker vises ikke længe hos lægen, de afleverer prøver efter flere år, herunder for viral hepatitis. Hvordan rådgiver du, med hvilken regelmæssighed skal du komme og tage sådanne tests?

- Jeg finder det svært at besvare dette spørgsmål. Jeg tror at hvert andet til tre år vil det være rigtigt.

- Hvad er inkubationsperioden?

- For det første er der en inkubationsperiode, og for det andet, de processer, som virussen forårsager i kroppen, går de i en retning - i retning af dannelsen af ​​cirrhosis går de meget langsomt. Heldigvis, selvom du allerede har viruset, har du tid til at finde ud af processen og træffe de rigtige beslutninger til tiden.

- Er det muligt at sige det, at håbe, at alle de samme hepatologer vil vinde hepatitis efter nogen tid? Er der nogen nye udviklinger, nogen stoffer?

- Det ved jeg, at vi nu kan sige, at der er måder at behandle viral hepatitis på. Dette er ikke en sød pille, man drak og alt er sundt. Nej, det er desværre ikke tilfældet. Men alligevel er det absolut absolut rigtig chance for at leve med denne virale hepatitis. Endnu en gang siger jeg - at leve længe og vigtigst uden cirrhose. Når vi diskuterer behandlingen af ​​viral hepatitis, forklarer vi i detaljer, at en person kan have bivirkninger. De er ikke sammenlignelige med, hvad en person oplever, når han har cirrose. Og desuden passerer de straks efter lægemiddeludtrængning, og en sund normal leverrester.

- Bella Leonidovna, der er en opfattelse af, at en meget dyr behandling. Hvad synes du om dette?

- Det er svært for mig at sige, hvad der er dyrt, hvad er billigt, det er alt relativt. Behandlingen er anderledes, og når en person diskuterer behandling, skal han være forsynet med oplysninger om, at der ikke kun importeres dyre stoffer. Der er vores indenlandske relativt billige og meget gode lægemidler, hvis effektivitet er bevist. Derfor bør en person have et valg, og vigtigst af alt skal en person have korrekte, kompetente oplysninger. Hvis han er korrekt informeret, træffer han de rigtige beslutninger, fordi du kan høre den usædvanlige viral hepatitis C: ingen behandling, dyre stoffer, ingen garantier, ingen bivirkninger... og hvad gør en person som følge af disse oplysninger? Nå bare gå og skyt dig selv. Faktisk er der et valg, i virkeligheden skal du behandles nødvendigvis.

- Tross alt er sundheden mere værdifuld end penge.

- Som følge heraf får du en sund lever. Men hvis du bruger penge på dit helbred, har du ingen anden vej ud, så er det nok korrekt.

- Bella Leonidovna, du har fortalt alt bemærkelsesværdigt og interessant, mange tak for at komme til os. På den blev den første del af vores program afsluttet.

kommentarer 2

11. november 2012

Jeg blev behandlet på dette websted Lægemidler er meget dyre Du begynder at lægge et antiviralt lægemiddel (pegasis), eller for at pengene er nok. Der er et sekundært problem, og omkostningerne stiger. Men resultatet er det værd - jeg afleverer testene en gang hvert halve år. sandhed konsekvenser -VÆGTIG. Kampen er ikke mulig. Sætet skrider frem - så jeg besluttede mig for at tilmelde dem igen. FÅ IKKE AFRÅD AF ALLE GODE LUCKER. Du bliver behandlet normalt i centrum. Dyrt. Jeg vil gerne leve

1. januar 2014

Kære Bella Leonidovna!

Mit navn er Egani Alla Askerovna med hepatitis C genotype 1 siden 1992. Hepatologer i Nizhny Novgorod (hvor vi bor) og læger i Tyskland (hvor vi gennemgik en delvis undersøgelse) anbefaler akut behandling, anbefales tre behandlinger (dvs. tre lægemidler). Lad os vide, om vi kan deltage i dine kliniske forsøg. Hvis ikke, bedes du anbefale, hvor ellers skal vende. Med venlig hilsen

Alla Egani (mobiltelefon +7 910 131 69 86, hus tlf. 8 831 215-06-07

Hepatitis ru anmeldelser om klinikken

Anmeldelser af klinik på haven på Zubovsky Boulevard, 13 (6 etage)

Jeg vil gerne dele glæden!

For en uge siden gennemførte jeg en 12 ugers behandling for hepatitis C, 1 genotype.

Behandlet med Sofosbuvir 400 mg (Sofosbuvir) + Daclatasvir (60 mg) produceret i Indien.

Behandlingen var vellykket uden bivirkninger.

Nu føler jeg mig meget godt!

Jeg anbefaler dig ikke at forsinke behandlingen, da stofferne er blevet meget overkommelige.

Jeg bestilte straks kurset i 12 uger, men gennem formidlere i Moskva.

Kurset kostede mig 96.000 rubler i 12 uger.

De leverede det til mig den 8. dag efter min appel. Det var lidt dyrere, hvis jeg bestilte direkte i Indien, men så er det hurtigt og bekvemt, og alt er klart.

Blot kaldt, bestilt og modtaget en pakke! Priserne er lavere end de mellemmænd anbefalet af læger i Moskva.

Hvis det er nødvendigt, her er disse mellemmænds telefon +7 (925) 003-88-17 Sergey eller Andrey.

Heal, stram ikke og lev livet fuldt ud! Jeg ønsker dig et hurtigt opsving!

Efter min mening, lever fibroelastometry bestået i denne institution. Problemerne startede fra begyndelsen: For det første er det meget svært at finde - der er ingen tegn på bygningen. Jeg ringer til 2 telefoner - tag ikke telefonen op. Da jeg fandt dem med store vanskeligheder, blev jeg fortalt: Åh, og vores tegn bliver fjernet hele tiden.

Næste. Af en eller anden grund blev fibroelastometri udført med 11 målinger (i en anden institution blev 25 færdige). Informativiteten falder.

Og den sidste, mest interessante. Der er en sådan tjeneste i denne institution som en gratis lægehøring. Jeg tror, ​​jeg går bare fri. På kontoret blev jeg mødt af en uhøflig dame med dårlig ånde, som ikke engang begyndte at se mine studier, men sagde straks, at graden af ​​leverskade er høj, og du skal konsultere med vores læge til behandling. Ordet konsultation bør erstattes med en reklamekampagne, og lægen skal erstattes af en promotor.

Den samme dag var i receptionen i staten. institution, og alting var ikke så slemt, som jeg sang der.

Resultatet: Jeg råder mig ikke til at gå - de går ind i deres tjenester, og troværdigheden af ​​forskningen er tvivlsom. Lad være med at blive fristet af tilsyneladende lave priser. Generelt giver klinikken indtryk af et semi-kælder kontor, selvom det ligger på 6. etage.

Appelleret om handlingen om leverforskning og konsultation. Indikatorer elatometri F0. Lægen ved høringen skræmmer, at det er tid til at dø, hvis du ikke bliver behandlet kun hos os. Komplet manglende overholdelse af medicinsk etik (bestemmer arbejdet i Hospitalet for Klinisk Infektionssygdomme 1) Disrespect for patienter ændres det måske, hvis det accepterer undersøgelsen og behandlingen. Yderst utilfreds.

Mit besøg begyndte med en bedrageri, ikke af nogen, men af ​​den vigtigste Madame med efternavnet med bogstavet "L".

Madame er tydeligvis ikke fra medicin, men fra et røget teater), men nu handler det ikke om hende.

Stedet angav: "Lever elastometri + lever ultralyd + konsultation = 4000r. Ved høringen blev jeg fortalt, at for en fuld ultralyd skal du stadig betale 2300 rubler. I nærværelse af 5300r. og 1000 på kortet. Kortet passerede ikke, og de fortalte mig, at de ville give resultatet først efter tillægget. Ok. Jeg går ind på kontoret til Madame og spørger, kan jeg få råd om resultatet af ultralyd? Som svar: "Når du returnerer vores gæld til os, så vil jeg tale med dig" (jeg skriver ord for ord, jeg tænker ikke på noget). Jeg kommer tilbage til kasseren, plager kortet og i sidste ende passerer mængden. Jeg vender tilbage fra Madame, men det er klart, at hun allerede har det humør... Kort sagt forklarer hun mig, hvad jeg vidste selv uden hende. I så fald misbruger INFECTIOUS CLINICAL HOSPITAL nr. 1. Klinikken selv er ikke en klinik, men et simpelt kontor i lejekontrakten uden normal reparation. Alt dette skabte et indtryk af ikke-professionalisme hos alle arbejdende læger der. Jeg vil bestemt ikke blive behandlet der, foruden det fører til negative tanker om fraværet af negative anmeldelser om klinikken, og alle de positive blev skrevet til ordre. Leversygdomme er meget alvorlige og dyre at behandle. Beslut dig selv.

Efter min mening har jeg problemer med bugspytkirtlen, og det blev desværre overført til leveren. Nu tester jeg, jeg tager prøver, og jeg vil foretage yderligere behandling her. Jeg håber virkelig på hjælp, i det mindste for nu, giver specialisterne og klinikken selv et positivt indtryk.

Jeg lærte sent om hepatitis, eller at være mere præcis, da cirrose allerede var begyndt. Det er godt, at i det mindste i begyndelsen og specialisterne på denne klinik hjalp mig til at klare det! Han passerede to kurser af antiviral terapi, der var øjeblikke, da han ønskede at overgive sig, men takket være støtte og behandling af specialister på denne klinik klarte han at behandle sygdommen. Jeg synes det er en stor succes! Tak!

Efter min mening er Nelly Nikolaevna Tsurikova en meget opmærksom person og en meget højt niveau af hepatolog. Takket være at du går til din klinik tror jeg, at jeg kan genvinde mit helbred, og støtte fra Nelly Nikolaevna hjælper mig meget med dette.

Bela Leonidovnas klinik åbner vejen til glæde for de syge! Dag og nat, jeg ønsker dig, kære læger, hvad du har givet mig! Vær lige så lykkelige, sunde og rolige, velstående og vidende - taknemmelige patienter elsker dig. Sørg for at komme til dig igen og igen!

Efter min mening vil jeg gerne have alting til at være anonymt, så i så delikat som hepatitis har jeg helt tillid til specialisterne fra klinikken på Sadovaya. Har afleveret analyser, desværre blev den skuffende prognose bekræftet. Nu er jeg under behandling i samme klinik, jeg håber på et positivt resultat, jeg føler, at jeg fuldt ud stoler på min læge.

Efter min mening indså jeg, at der var tid til at blive undersøgt for i det mindste at kende årsagen til dette problem, da jeg følte alvorlig smerte i min side. I distriktsklinikken var optagelsen seks måneder før, så jeg vendte her, her kunne du gøre alt med det samme samme dag. Jeg bestod den biokemiske analyse, ultralyd og elastometri, og det blev desværre klart, at det var alkoholisk hepatitis. Nå, der er ingen til at bebrejde, men mig selv. Takket være mine læger, der er behandlet, har Hepatologen Tsurikova N.N. og gastroenterologen Chernyshev A.L. For ikke at have slået mig af, har de en kompetent og effektiv behandling. Jeg bliver bedre.

Efter min mening, da de begyndte at forberede sig sammen med deres ægtefælle til udformningen af ​​en baby, blev der fundet virus hepatitis markører (HBs-Ag-positive), når de bestod tests. Jeg blev simpelthen modløs af dette, vidste ikke hvad jeg skulle gøre, eller hvor jeg skulle hen. Hun begyndte at foretage henvendelser og fundet en klinik på haven. Gud Gud, at jeg fandt min læge - Nelli Nikolaevna Tsurikova. Jeg var meget bange for, at jeg skulle afslutte graviditeten, men Nelli Nikolaevna sagde, at hepatitis ikke er en kontraindikation for hende. Under hele graviditeten var jeg under hendes kontrol, hvilket hjalp mig med at føde et normalt sundt barn. Bliv ikke træt af at takke hende for det!

Der var frygt for, at jeg havde hepatitis C, men jeg ønskede at sørge for, især da jeg hørte, at der nu foregår en gratis konsultation på klinikken på Sadovaya. Tilmeldt samme dag. Jeg var også glad for, at der ikke var nødvendigt at registrere på forhånd i et par uger i forvejen, som nogle gange sker i nogle lægecentre. Bella Leonidovna forklarede mig i detaljer de mulige årsager til denne sygdom, bestilte en undersøgelse, jeg bestod alle de nødvendige tests, hvorimod min diagnose desværre blev bekræftet, men med sådanne kompetente læger bekymrer jeg mig ikke.

Efter min mening, Hej. Jeg kunne godt lide to medarbejdere med hvem jeg skete at møde på broen, en i briller med kort hår og den anden lige over det. Med krøllet hår. Og jeg ønskede at kontakte dem via telefon. Gode ​​piger glemte virkelig navnene, men en piges navn er Ksenia, hvis jeg ikke tager fejl. Hvis du kan gøre det, så de vil ringe mig tilbage til dette nummer 8968-839-67-92. Fortæl den unge mand, de mødtes på Kievbroen om natten, hvis de husker det

Hepatologi Center "Clinic on the Garden"

Moscow Hepatology Center blev åbnet i 2000 som et specialiseret videnskabeligt center for undersøgelse af leversygdomme, diagnose og behandling af hepatitis. Fra 2000 til 2009 fungerede Hepatologicenteret "Hepatit.ru" på grundlag af Forskningsinstituttet for Fysisk Kemi (Forskningsinstitut for Fysisk-Kemisk Medicin). Siden 2009 er centret blevet en selvstændig institution og blev omdøbt til Medical Center "Clinic on Garden". Specialisterne i Hepatologicenteret har stor erfaring med at behandle forskellige leversygdomme, herunder viral hepatitis, cirrose, fed hepatose (ikke-alkoholisk fedtsygdom), metabolisk syndrom og gastroenterologiske sygdomme: kolelithiasis, gastroøsofageal reflukssygdom, mavesår, gastritis, galdeblærekolesterose, gastroduodenale sygdomme, Gilberts syndrom, akut og kronisk pankreatitis.

Det er muligt at gå til Hepatology Center "Klinik on Sadovoy" (50 meter) fra metrostationen Park Kultury.

Anmeldelser af Hepatology Center "Clinic on the Garden" i Moskva

Det ser ud som om kun 30 år og hvilke problemer med hjertet kan du tænke? Men i det sidste begyndte nogle konstante forstyrrelser i hjertets arbejde, hovedet spinder konstant, staten er meget ubehagelig og smertefuld. Venner rådede til at vende sig til Karasev A.V. og de var ikke forvekslet. Jeg har aldrig mødt en så venlig og lydhør læge. Efter en omfattende undersøgelse, test, kardiogram og ultralyd, rejste lægen og ordinerede behandling. Det viser sig, at jeg har medfødt mitralventil prolaps, og heldigvis er det ikke skræmmende. A.V.Karasev foreskrev ikke dyre stoffer, men vi begyndte at behandle med enkle vitaminer og sedativer. Jeg takker ham meget for den viste opmærksomhed og omsorg, hans behandling hjalp mig meget. Nu rådgiver jeg ham kun til ham og alle mine venner. Jeg er meget glad, jeg kunne godt lide alt.

Du ved, det er en god læge, han har arbejdet på mig i 2007. Dette er en læge fra Gud. Nu bliver min mand behandlet af ham, jeg kiggede ikke engang på en anden læge, men kom straks til ham. Ja, han er lidt snakkesalig, men vores sundhed hviler på sådanne fagfolk. Mange tak til ham, jeg råder alle sammen.

Mange tak til Elena Lvovna. På en gang hjalp hun min datter. Hun har et hjerte af guld. Må Gud give hendes helbred og alt det bedste!

Martazinova er den bedste perinatolog. Alle ultralydspersoner vil kunne måle længden af ​​knoglerne, men hvis Gud forbyder, er den alvorlige diagnose af fosteret i spørgsmålet - det er kun for hende. Hun har publikationer om intrauterin bestemmelse af Shershevsky-Turner syndrom. Kort sagt, hvis du har brug for ekspert ultralydundersøgelse af fosteret, er du velkommen til at tilmelde dig S.K. Martazinova

God læge! Hun hjalp mig meget! Cool professionel og flink person. Jeg hørte mange gode anmeldelser om hendes arbejde og sørgede for personlig erfaring.

Marina Leonidovna læge - du kan ikke forestille dig bedre. Smart, følsom, opmærksom, omhyggelig og meget lydhør. Jeg anbefaler det til alle.

Til min ulykke blev jeg kold på ferie, tjente mig selv et ubehag som cystitis. Hun selv foreskrev medicinen først (vel, apotekerne foreslog på apoteket), tog det, det syntes at hjælpe. Og hun kom hjem, og efter et stykke tid opstår betændelsen igen. Nu var det ikke uden for lægen. Var i receptionen hos Badri Roinovich, han viste sig at være en førsteklasses specialist. Han var yderst høflig og taktfuld i kommunikation. Han bekræftede, at det er virkelig blærebetændelse hos mig og forklarede, hvorfor det er farligt at blive behandlet af sig selv. Jeg tildelte de rigtige stoffer, det hjalp mig ret hurtigt. Kurset er gået, og i 9 dage har det behandlet sygdommen. Og jeg modtog også værdifulde råd fra lægen om, hvordan man forhindrer en gentagelse af problemet. Det er meget godt, når lægen er i stand til både at hjælpe og at advare. Jeg vil råde denne urolog til alle, der står over for et lignende problem, som jeg havde.

Det er godt, at takket være mine bekendtskaber lærte jeg om en vidunderlig læge som Martazinova S. K.. Da jeg kom til at se hende, overraskede hun mig positivt med sin venlige attitude og professionalisme. Undersøgelsen gik godt, roligt, og vigtigst af alt var lægen i stand til at forstå, hvad der generede mig. Jeg vil gerne takke Martazinova for det faktum, at hun så ansvarligt og samvittighedsfuldt reagerede på hendes arbejde og kunne hjælpe mig med den korrekte diagnose. Der ville være flere så vidunderlige læger i vores medicin! Jeg råder alle til Martazinov!

Vidunderlig læge, venlig, kompetent og opmærksom. Hvis der var flere sådanne læger, er alt tilgængeligt, og undersøgelsen udføres meget omhyggeligt. Jeg fortryder ikke et eneste minut, at jeg kom til Vera Efimovna.

Vidunderlig læge! Meget ansvarlig og lige opmærksom på alle patienter. Mange tak for dit arbejde. Flere sådanne læger ville være.

Jeg råder dig til at betro sager til hjertet af en professionel. Jeg har heldigvis fundet en sådan professionel og nu nyder jeg godt velvære uden bekymringer og bekymringer om mit hjerte. Dette er virkelig en talentfuld person, uddannet, i stand til at tænke og træffe ikke-standardiserede beslutninger, og alt dette med kun ét formål at hjælpe den person, der vendte sig til ham for hjælp. For første gang mødte jeg en specialist, der var dedikeret til mit erhverv. Det er godt at vide, at disse stadig forbliver og fortsætter med at helbrede os.

Dr. Tanashchuk Elena Lvovna er en god gastroenterolog med kendskab til en specialitet, der nærmer sig sit arbejde. Modtagelse er høflig og høflig. Besvar spørgsmål i detaljer, selv om det ikke er informeret.

Læge - gastroenterolog Tanashchuk Elena Lvovna - højt kvalificeret specialist. Derfor, da jeg havde problemer med bugspytkirtlen, vendte jeg øjeblikkeligt til hende. Nu, efter at jeg har gennemgået en behandling, føler jeg mig meget bedre. Foreskrevet behandling hjalp mig. For hvilke mange tak til Elena Lvovna. Hun er en følsom, opmærksom person.

Virkelig professionel. Læge med et stort bogstav. Tak for tilstrækkelig behandling, takket være, at jeg har en søn.

Denne pro. Lægen med et stort bogstav.. Ja, hun gør ikke lisp, men hun er en gynækolog, ikke en veste for tårer. Taknemmelig for hende for passende behandling, takket være, at jeg har et barn!

Skuffet med modtagelse. 3.000 gav og lærte ikke noget nyt om 10 minutter! Lægen er berøvet alle menneskelige, meget vildfarlige holdninger!

Han lavede diagnosen meget hurtigt, resultatet af undersøgelsen kom straks. Han gjorde også operationen selv, skjuler ikke noget fra patienten, forklarer og viser alt. Det er bare rart at behandle en sådan læge.

Nelli Nikolaevna er en fremragende læge. Meget opmærksomme. Altid fører patienten ind og ud. Meget professionel tilgang til at løse eventuelle problemer. Det er specielt godt, at det ikke bygger vægge mellem patienten og lægen. For at få svar på uopsættelige spørgsmål, skal du bare ringe.
Lev. Følelsesmæssig. Han føler sig meget godt for patienten, ved altid på hvilket tidspunkt, hvordan man justerer patienten, og det er forkert, fordi han hovedsageligt arbejder med mennesker med viral hepatitis, der har en meget deprimeret følelsesmæssig tilstand.
Hun har været min læge i over et år. Og den succes vi har opnået er bestemt hendes fortjeneste, fordi hun valgte den rigtige behandlingstaktik, støttet på alle stadier af terapi og foretaget de korrekte tilpasninger.
Stærkt anbefale denne specialist.

Bella Leonidovna Lurie er en professionel af højeste klasse, og også bare en dejlig person. Jeg har for nylig modtaget sin modtagelse, bestået de nødvendige prøver, nu venter jeg på resultatet. Hun forklarede alt for mig, forsikrede mig om, at der ikke var nødvendigt at bekymre sig, intet at frygte. Nu venter jeg på resultaterne, jeg håber alt er i orden.

I flere år har jeg været syg, og i løbet af denne tid har jeg mødt mere end hundrede læger. Når jeg kommunikerede med dem, havde jeg ofte indtryk af, at patienterne var "tegnebøger" for dem. Den eneste undtagelse fra de regler, jeg kan nævne, er kun specialister fra centrum på Sadovoy. Her behandles patienterne meget mentalt, med ægte pleje. Læger fra det internationale niveau i klinikken på Sadovaya er helt tilgængelige. Du kan bestille en aftale meget hurtigt. Mange tak til lederen af ​​klinikken Lurie Bella Leonidovna for råd og effektiv assistance. Vær sund og returner sundhed til så mange patienter som muligt.

Jeg vil takke Gud hele mit liv for, at han sendte mig Vera Efimovna. Hun er læge fra Gud, takket være hende mine børn vokser op, alle lægerne fortalte mig, at der ikke er nogen chance for at blive gravid, kun Vera Efimovna inspirerede mig med håb og ikke vidste. Jeg bøjer til hende. Det er synd at der ikke er så mange læger fra Gud!

Jeg anbefaler alle til Dr. Pashkov Evgenia Yuryevna. Jeg vendte mig til hende med problemet med at tabe sig. Lægen var opmærksom, foreskrevne prøver og behandlet behandlingen.

Jeg henvendte mig til lægen Pashkova E. Yu. På anbefaling af en elskede opfyldte lægen fuldt ud mine forventninger. Meget literate, høflig og opmærksomme. Med ansvar og omhu gør han sit arbejde. Alt er forklaret og forklaret i detaljer. Jeg er ret glad.

Dr. Pashkovskaya E. Yu. Er en sand professionel. Helt opfyldt mine forventninger fra høringen. Indtryk er kun det bedste, tak for kompetence og opmærksomhed.

Dr. Yu. Y. Pashkov blev rådgivet til mig; jeg kom til hendes modtagelse langt fra. Lægen berettede fuldt ud min tillid, viste sig fra den bedste side. Meget venlig, velvillig og munter læge. Ekspert i virksomheden.

Jeg stoler nu kun på mit helbred på professionalismen af ​​Dr. Pashkova, Evgenia Yurievna. Hun overholder fuldt ud mine ideer om den ideelle læge.

Jeg havde en cyste med min højre æggestok fjernet, og mange sagde, at de skulle tage hormoner. Vera Efimovna rådede ikke til at genere sig med disse præparater, og i øjeblikket er alt godt, der er ingen afvigelser. Tak.

Takket være Vera Efimovna har jeg en datter, som allerede er 14 år gammel.

Forsømmelse, eller jeg kom i dårlig humør. Meget skuffet.

superlæge Han udførte en operation på urinrøret om stricture efter 2 mislykkede operationer. Nu er alt fint.

Bella leonidovna lurie anmeldelser

Viral hepatitis er en alvorlig sygdom. Men hepatitis er ikke så forfærdelig som levercirrhose, som i de fleste tilfælde fører til. Normale leverceller erstattes af bindevæv, orgelet ophører med at fungere, og en tilstand uforenelig med livet opstår.

Hvordan man forhindrer udviklingen af ​​cirrose? Hvornår skal behandlingen påbegyndes for ikke at miste værdifuld tid? Kandidat af Biologiske Videnskab, medlem af Den Europæiske Forening for Levering af Lever, leder af det Hepatologiske Videnskabelige Center HEPATITIS fra Klinik Sadovy Medicinsk Center Bella Leonidovna Lurie svarer på disse og andre spørgsmål.

- Er den person, der blev diagnosticeret med viral hepatitis dømt?

Ingen måde. For det første behandles sygdommen. For det andet er det muligt at leve med viral hepatitis, kun cirrhose er forfærdeligt. Men det udvikler sig ikke pludselig og straks. For sin forekomst tager tid.

- Hvor meget? År? Ti år? Tyve?

Ingen kalder den nøjagtige figur. Alt er meget individuelt. Hvor lang tid en patient har på lager afhænger af mange faktorer - alder, køn, virusgenotype, sygdommens varighed, men først og fremmest om hvor langt processen er gået, og om tilstedeværelsen af ​​en genetisk tilbøjelighed i fibrose.

- Hvordan finder man ud af, hvor langt processen er gået?

Ifølge graden af ​​leverfibrose. Ikke så længe siden var det kun muligt at estimere denne parameter ved hjælp af en biopsi. Under lokalbedøvelse blev en lille del af leveren taget fra leveren med en særlig punkteringsnål (biopsi) og undersøgt under et mikroskop. Ulemperne ved denne metode er indlysende: den subjektive vurdering af resultatet; lav nøjagtighed - undersøgelsen af ​​et meget lille vævsområde, hvilket ikke altid svarer til den virkelige tilstand af leveren som helhed; fysisk og psykologisk ubehag hos patienten smerte og fare for proceduren.

- Ubehagelig procedure!

Ja det er det. Heldigvis er der nu kommet en ny teknik - elastometri på FibroSkan-apparatet. Det giver inden for 5-10 minutter mulighed for at fastslå graden af ​​leverfibrose ved elasticiteten (densiteten) i levervævet uden at skade patienten. Denne undersøgelse er meget mere præcis biopsi, da det ikke er et lille stykke, men væsentlige områder af leveren undersøges. Den subjektive faktor er udelukket - resultatet analyseres af enheden uden forskerens deltagelse, og undersøgelsens enkelhed og komfort gør denne procedure tilgængelig som en ultralydsundersøgelse.

- Hvordan ved du, om en person har en genetisk tilbøjelighed til fibrose?

For at gøre dette er det nødvendigt at bestå en analyse på immunogenetiske markører forbundet med en øget risiko for cirrose, herunder polymorfier af de immunoregulatoriske proteingener, cytokiner og fibrogenesefaktorer.

Før denne metode viste sig, blev tendensen til fibrose vurderet som følger: Hvis en person havde familiemedlemmer med cirrose i familien, betyder det, at der er en tendens til hurtig dannelse af cirrose. Hvis ikke, så nej.

- Og nu kan du bare donere blod og finde ud af alt?

Det er. Baseret på resultaterne af denne undersøgelse er det muligt at forudse risikoen for at udvikle cirrose og mere præcist bestemme taktikken til behandling af patienter med viral infektion.

- Bella Leonidovna, fortæl os om taktikken til at håndtere patienter med viral hepatitis.

Når en person står over for problemet med viral hepatitis, opstår spørgsmålet med sin læge: Hvornår skal man starte behandlingen? Faktum er, at der ikke er nogen sød pille fra viral hepatitis, som jeg drak - og alt gik væk. Behandlingen er ret vanskelig, lang, dyr, med bivirkninger. Hvis en person er klar til at starte kampen med sygdommen straks - stor. Men hvis han for øjeblikket ikke har muligheder for dette, skal han for eksempel først behandle andre sygdomme, rejse penge til medicin, lave karriere eller planlægge at få et barn - i dette tilfælde er det meget vigtigt at forstå, hvor farlig en sådan forsinkelse er? Vil det føre til cirrose? Og for dette, som jeg allerede har sagt, er det nødvendigt at vurdere tilstanden af ​​leveren og finde ud af om patienten har en genetisk tendens til fibrose. Dette er meget vigtige oplysninger til overvejelse for at træffe en afgørende beslutning om tid.

- Hvad er mulighederne?

Mennesker med viral hepatitis går til en læge på forskellige stadier af sygdommen. Hvis du er meget heldig, registreres viruset i starten af ​​sygdommen med en tilfældig undersøgelse. Antag at en patient har et tidligt stadium af sygdommen, elastometri viste at der ikke er fibrose i leveren. Immunogenetiske markører vurderede risikoen for cirrose så lavt. Så prognosen er god, der er ikke behov for akut behandling. En anden ting er, når en person lærer om sygdommen, når ændringer i leveren er allerede irreversible. Der er ingen yderligere forskning til noget - tiden går tabt.

Oftest bliver vi kontaktet af patienter, hvis patologiske proces allerede er begyndt, men har endnu ikke nået et farligt punkt. I dette tilfælde er den medicinske dom enkel - det er presserende at begynde behandlingen. Men i menneskelige termer skal lægen tage højde for patientens livsforhold. Pludselig har han nu andre planer for livet eller ingen penge? I dette tilfælde skal du evaluere alle risici og planlægge behandlingen korrekt. Først og fremmest tages der højde for hvor langt eller tæt en person er cirrhose. Hvis det er tæt, er det nødvendigt at træffe en beslutning med det samme, at blive behandlet med mindst de mest minimale midler, de enkleste indenlandske stoffer, for her taler vi om kampen for livet. Det er umuligt at udsætte behandlingen, selvom en høj risiko for hurtig dannelse af cirrose er forbundet med arvelige faktorer, der er prædisponerede for det.

- Antag, at en person har fundet hepatitis C-viruset i en persons blod. Han ville gå til lægen, men han føler sig fint og vil ikke blive behandlet ifølge russisk brugerdefineret og regner med chancen...

Dette er hans valg og hans beslutning. Men det er en yderst farlig beslutning. Fordi alle de ændringer, der opstår i hepatitis, forekommer meget langsomt og bliver synlige natten over, når du ikke kan løse noget. Så længe en person føler sig godt, er alt retablerbart, reversibelt. Situationen kan vendes fra et hvilket som helst øjeblik, indtil det er cirrhose. Når grænsen er krydset - det er alt sammen. Der er ingen vej tilbage. Forebyggelse af cirrose er målet med behandling. Og hvis du planlægger behandlingen korrekt, er dette mål muligt.

Som et resultat af behandlingen af ​​viral hepatitis opnås stabil remission, det vil sige standsning af den patologiske proces. Det skal vedligeholdes og kontrolleres. Og så kan du leve de næste 50 år med en normal sund lever.