Hepatitisforum

Mad

Videndeling, kommunikation og support til personer med hepatitis

ICB-1. Moskva. Stil alle spørgsmål om en biopsi.

ICB-1. Moskva. Stil alle spørgsmål om en biopsi.

Meddelelse Torch »09 Apr 2016 02:33

Re: IKB-1. Moskva. Stil alle spørgsmål om en biopsi.

Meddelelsen KAWAII »09 Apr 2016 03:49

Re: IKB-1. Moskva. Stil alle spørgsmål om en biopsi.

Meddelelse Torch »09 Apr 2016 08:58

Re: IKB-1. Moskva. Stil alle spørgsmål om en biopsi.

Meddelelse Torch »09 Apr 2016 09:16

Leverbiopsi: hvordan man gør, i hvilke tilfælde er ordineret?

Leveren i menneskekroppen er en slags kemisk laboratorium, som renser blodet af giftige og skadelige stoffer. Hvis der er uregelmæssigheder i sit arbejde, som kan udløses af mange faktorer, ophører det med at klare sig fuldstændigt med sine funktioner. Dette vil helt sikkert påvirke kroppens overordnede tilstand. Nøjagtigt bestem årsagen til patologien, sværhedsgraden af ​​dens udvikling og tilstedeværelsen af ​​inflammationsprocessen ved hjælp af en enkelt procedure. Lad os se på, hvad en leverbiopsi er, hvordan det er gjort, og hvad det kan vise.

Hvad er proceduren?

En biopsi er altid en procedure til ekstraktion af en lille del af et organs væv, i dette tilfælde leveren. Det kan udføres ved vævs- eller cellebakteriologisk undersøgelse.

BP vil vise scenen i den inflammatoriske proces, vil hjælpe med at bestemme årsagen til patologien og graden af ​​organskader. Der er flere typer biopsi afhængig af ledningsmekanismen.

Biopsi Typer

At tage et stykke levervæv til forskning, læger bruger flere teknikker, der altid vælges ud fra patientens tilstand. Specialisten kan tilbyde flere metoder til patienter:

  1. Laparoskopisk leverbiopsi - udføres kun under stationære forhold i operationsstuen. Fremgangsmåden udføres under generel anæstesi. Flere punkteringer er lavet på maven, hvorigennem et miniature videokamera og det nødvendige værktøj sættes i. Du kan styre processen gennem billedet på skærmen.
  2. Punktering. En sådan biopsi udføres ved anvendelse af en speciel sprøjte. Lav en punktering mellem 7. og 9. ribben og tag materialet til studiet. Ultralyd giver dig mulighed for at styre proceduren.
  3. Transvenøs biopsi - udføres hos patienter, der er kontraindiceret i bukhulen. Dette sker med problemer med koagulering eller ascites. I jugularvenen er der foretaget et snit og et kateter indsættes, det fremføres til leveren fra leveren og noget materiale tages med en speciel nål.
  4. Åben biopsi - udført under operationen for at fjerne en tumor på et organ eller en del af leveren.

Hvornår skal en leverbiopsi

Nogle mennesker tror, ​​at denne procedure kun er indikeret, hvis en kræft er mistænkt, men det er ikke tilfældet. Det er foreskrevet i følgende tilfælde:

  • At fastslå omfanget af skader på leveren og dets væv.
  • Hvis analyser viser abnormiteter i dette legemes arbejde.
  • Hvis du er i tvivl efter ultralyd, CT eller radiografi.
  • At identificere leverens arvelige patologi.
  • At vurdere orgeloverlevelse efter transplantation.
  • Biopsi giver dig mulighed for at evaluere effektiviteten af ​​den foreskrevne behandling.
  • Hvis analysen viser en stigning i bilirubin uden nogen grund.

Der er nogle patologier, der også kræver denne procedure, såsom:

  • Leverskader som følge af at drikke alkohol.
  • Leverbiopsi er udført for hepatitis B, C.
  • Fedme af leveren
  • Autoimmun hepatitis.
  • Biliær cirrhose af den primære type.
  • Scleroserende cholangitis.

Hvis en leverbiopsi er ordineret, som proceduren er færdig, vil lægen være sikker på at forklare.

Indikationer for punktering biopsi

Afhængig af forekomsten af ​​visse patologier samt opnåelse af visse resultater anvendes forskellige typer af denne procedure. Punktering BP udføres under kontrol af ultralyd og har en ydeevne på op til 98%. Hun er ordineret

  • Med en stigning i leveren af ​​uklar natur.
  • I nærvær af gulsot.
  • Til diagnosticering af leversygdomme af viral natur.
  • Til diagnose af cirrose.
  • At spore dynamikken i terapi for hepatitis.
  • At diagnosticere en tumor.
  • At vurdere organets funktion efter transplantation.

Men der er også kontraindikationer for en sådan biopsi:

  • Blødning uklar natur i historien.
  • Dårlig blodkoagulering.
  • Tilstedeværelsen af ​​leverets hæmangiom.

Når en aspirationsbiopsi er nødvendig

Denne type procedure udføres for:

  • Indhentning af materiale til efterfølgende cytologisk undersøgelse.
  • Forskningsfokale læsioner af leveren.
  • I nærværelse af vaskulære læsioner i kroppen.

Informationsindholdet af denne type afhænger helt af morfologens erfaring og færdigheder.

Hvem har brug for transvenøs biopsi

Denne procedure kan vare i cirka en time. Elektrokardiografisk overvågning er nødvendig, da der er risiko for arytmi. Denne type biopsi udføres under lokalbedøvelse. Denne type undersøgelse er foreskrevet i følgende tilfælde:

  • Hvis der er uregelmæssigheder i blodkoagulation.
  • Med fedme.
  • Med ascites.
  • Hvis vaskulær tumor er bekræftet.
  • Hvis før denne aspirationsbiopsi blev udført uden held.
  • Tilstedeværelsen af ​​cyster.
  • Afbrydelse af koagulation.
  • Leverveintrombose.
  • Bakteriel cholangitis.

Sådan forbereder du dig på en biopsi

Enhver procedure kræver forberedelse, så du kan få det mest pålidelige resultat. Dette gælder fuldt ud for leverbiopsi. Det er muligt at præsentere en forberedelsesordning:

  1. Ca. en uge før den foreslåede procedure er det nødvendigt at stoppe med at tage alle antiinflammatoriske lægemidler, medmindre andet er angivet af en læge.
  2. Sørg for at fortælle din læge, hvis du tager antikoagulantia.
  3. Før proceduren i mindst tre dage må du ikke forbruge produkter, der fremkalder gasdannelse. Disse omfatter sort brød, rå grøntsager og frugt, mælk. Hvis der er problemer med fordøjelsen, er det tilladt at tage for eksempel "Espumizan" for at fjerne opblødning.
  4. Hvis proceduren skal udføres om morgenen, skal det sidste måltid være senest kl. 21.00. Mange læger anbefaler en rensende enema.
  5. På biopsiets dag udføres en anden ultralyd for præcist at bestemme stedet for den kommende biopsi.
  6. Før proceduren skal du tage en blodprøve for størkning og total.
  7. En biopsi bør kun udføres på tom mave.
  8. Du skal informere din læge om tilstedeværelsen af ​​hjertesygdomme eller allergiske reaktioner på medicin.

Mange patienter stiller spørgsmålet: "Har en leverbiopsi skadet?" Denne procedure udføres enten under anæstesi eller ved brug af smertestillende midler, så du bør ikke være bange.

Hvordan udføres proceduren?

For at tage en lille del af leveren til forskning er det nødvendigt at foretage en punktering gennem huden, subkutan væv og lever. Vær ikke bange for, hvis en leverbiopsi er foreskrevet. Hvordan gør? Patientanmeldelser bekræfter, at der ikke er noget galt med proceduren. Patienten er i en udsat position på sofaen, højre hånd er placeret under hovedet. En vigtig betingelse for en hurtig og sikker procedure er patientens fuldstændige immobilitet.

Ofte er generel anæstesi ikke nødvendig for biopsi, medmindre selvfølgelig kirurgi er beregnet. Punktstedet behandles med et bedøvelsesmiddel, og et beroligende middel gives til at berolige patienten.

Derfor er spørgsmålet om, hvorvidt det er smertefuldt at gøre en leverbiopsi (anmeldelser er en direkte bekræftelse på dette). Patienterne responderer som regel negativt. Der er selvfølgelig noget ubehag og ubehag, men alt dette tolereres let.

Efter proceduren observeres patienten i nogle få timer for at kunne yde akut bistand, hvis komplikationer udvikler sig.

Adfærd efter proceduren

Efter at patienten har lov til at gå hjem, er det vigtigt at overholde følgende anbefalinger:

  • Mindst 8 timers fuldstændig hvile.
  • Ingen øvelse kræves.
  • Forbudt mental aktivitet.
  • Selv en lille fysisk øvelse er forbudt.
  • Dag for at observere den sparsomme tilstand.
  • I 7 dage efter biopsien kan acetylsalicylsyre og eventuelle ikke-steroide antiinflammatoriske lægemidler ikke tages.
  • Eliminer varme- og termiske procedurer (varmt bad, sauna, bad).
  • Det anbefales ikke at køre bilen.

Hvis du nøje følger alle anbefalinger fra lægen, så efter proceduren vil der ikke være nogen komplikationer.

Hvem viser ikke biopsi

Hvis en leverbiopsi er foreskrevet, hvordan proceduren er færdig, er det vigtigt at vide, men det skal også tages i betragtning, at ikke alle er vist det. Der er kontraindikationer:

  • Manglende sikker passage til levervæv.
  • Hvis patienten er bevidstløs.
  • Psykiske lidelser er også en kontraindikation for proceduren.
  • Ascites, hvor væske akkumuleres i bukhulen.
  • Dårlig blodkoagulering.
  • Tilstedeværelsen af ​​sådanne patologier som alvorlig hypertension, åreknuder, atherosklerose, da de bryder permeabiliteten af ​​væggene i blodkar.
  • Tilstedeværelsen af ​​allergier over for lægemidler, der anvendes ved udførelsen af ​​en biopsi.
  • Inflammatoriske eller purulente leversygdomme.

Det er vigtigt! En biopsi er aldrig ordineret, hvis en kræft eller dekompenseret cirrose er diagnosticeret.

Vurder resultaterne

Så patienten gennemgået en sådan procedure som en leverbiopsi (som de gør det, er det allerede klart). Nu er det vigtigste at få resultatet af forskningen. Han er normalt klar om to uger. Evaluering af resultaterne udføres på flere måder:

  1. Indeks Metavir - hjælper med at genkende den inflammatoriske proces og dets stadium.
  2. Teknik Knodel - evaluerer graden af ​​nekrotiske ændringer, forekomsten af ​​ar i leveren væv.

Af stor betydning for den korrekte fortolkning af resultaterne er vævsafsnittets størrelse taget, men professionalismen hos den læge, der laver konklusionen, spiller også en vigtig rolle.

komplikationer

Procedurens sikkerhed afhænger af specialistens kvalifikationer. Hvis der ikke er tilstrækkelig erfaring, kan leverbiopsi have følgende konsekvenser:

  1. Smertefornemmelser. Folk klager over dem oftest efter proceduren. Smerten går over et par dage. Hvis det er meget udtalt, er narkotika ordineret.
  2. Blødning. Især farlig i nærvær af blødningsforstyrrelser. Hvis blødningen er rigelig, skal der træffes hasteforanstaltninger.
  3. Skader på tilstødende organer. Dette sker, hvis proceduren ikke kontrolleres af ultralyd, så er der risiko for skade på lungerne, galdeblære.
  4. Infektion. Det er relativt sjældent, da alt udstyr og instrumenter skal behandles.

Hvis alle krav til proceduren er opfyldt, udføres den af ​​en kompetent og erfaren specialist, så er der som regel ingen alvorlige komplikationer.

BP er en betalt procedure. Hvor en leverbiopsi er færdig, kan den behandlende læge altid fortælle. Ofte er sådanne tjenester rettet til specialiserede klinikker eller medicinske centre, hvor der er både specialister og moderne udstyr.

Vær ikke bange for en så vigtig og nødvendig procedure, der vil hjælpe med at identificere årsagerne til patologi, bestemme sygdommens sværhedsgrad. Resultaterne af biopsi vil yde betydelig assistance til specialisten i valget af behandlingstaktik.

Konsekvenser af en fjern leverbiopsi

Hepatisk biopsi er en diagnostisk procedure, hvorved et biomateriale indsamles fra leveren til histologisk og cytologisk undersøgelse.
Denne diagnostiske manipulation anses for at være ret kompliceret og udføres kun, når der er en række indikationer.

Hovedværdien af ​​biopsiforskning er evnen til nøjagtigt at bestemme sygdommens oprindelse, stadium og grad af dets udvikling, omfanget af fibrøse forandringer mv.

vidnesbyrd

Der er en fejlagtig opfattelse af, at leverbiopsi er ordineret i tilfælde, hvor lægen har mistanke om onkologi.

Faktisk er kontrollen med pakkeprocesser på ingen måde den eneste grund til at ordinere et biopsi-studie, hvilket er vist:

At fastslå omfanget af skade og beskadigelse af levervæv; Hvis der er tegn på hepatiske patologier i analyserne; Når du er i tvivl om diagnosen efter instrument- og hardwarediagnostik som ultralydsundersøgelse af tomografi ved hjælp af computer eller magnetisk resonansafbildning, røntgen osv. At identificere patologier af arvelig karakter For at vurdere den transplanterede leverenes overlevelse Til planlægning af terapeutiske foranstaltninger At vurdere effektiviteten af ​​den foreskrevne behandling Med et urimeligt øget bilirubinindhold eller en ændring i transaminaseaktivitet.

Normalt er biopsiudtagning fra leveren ordineret til patologier som:

Alkoholholdige leverskader; Kroniske former for hepatitis B, C; Fed lever fedme Autoimmun hepatitis; Biliær cirrhose af den primære type; Wilson-Konovalov-patologi; Scleroserende kolangitis af primærpersonen.

Kontraindikationer

Når du forskriver en leverbiopsi, skal du overveje kontraindikationer til proceduren:

Når der ikke er nogen sikker adgang til levervæv Når patienten er bevidstløs; Tilstedeværelsen af ​​mentale lidelser hos patienten; Ascites, som er karakteriseret ved ophobning af væske i abdominalområdet; Blodkoagulationsforstyrrelser; Krænkelser af permeabiliteten af ​​de vaskulære vægge, der er karakteristiske for atherosklerose, hypertension, åreknuder osv. Ved allergiske reaktioner over for anæstetiske lægemidler Tilstedeværelsen af ​​et organs inflammatoriske og purulente patologier mv.

En biopsi er aldrig ordineret for levercancer, ledsaget af dekompenseret cirrose.

Til indsamling af biopsi anvendes flere teknikker. Den endelige metode vælges af lægen og aftales med patienten.

Normalt tilbydes patienterne flere teknikker:

Laparoskopisk biopsi - udført under driftsbetingelser. Patienten er anbragt på operationsbordet, injiceret med generel anæstesi. I abdominalområdet er der flere punkteringer eller små snit, hvorigennem de nødvendige værktøjer og mikrovideo kamera er indsat, så lægen viser hele processen på skærmen. Punktering biopsi - ved hjælp af en sprøjte aspirator. En punkteringsnål gør en punktering i zonen på 7-9 ribben, fyld sprøjten med en biopsi. Proceduren overvåges af en ultralydsmaskine eller udføres blindt. Transvenøs (pericarp) - er indiceret til kontraindikationer for at komme ind i bukhulen (blodkoagulationsforstyrrelser, ascites osv.). Et lille snit er lavet i patientens jugularve, et kateter indsættes i det, det går videre til leveren og har indlagt dem, og en speciel nål bruges til at samle biomaterialet. Incisional biopsi (åben) - udføres under åben kirurgi, når lægen gør delvis fjernelse af tumor eller lever. Proceduren er den mest invasive af alle listede, derfor har den flere komplikationer end de andre.

uddannelse

For at sikre maksimal succes af proceduren er det nødvendigt at overholde alle krav til dets forberedelse.

Informer lægen i forvejen om forekomsten af ​​kroniske patologier, hvis nogen; Hvis du er allergisk over for lægemidler, skal du sørge for at fortælle en specialist. Det er nødvendigt at fortælle om de indtagne stoffer, herunder og blodfortynding. Ca. 7 dage før biopsi stopper de med at bruge blodfortyndende lægemidler som aspirin, NSAID'er og andre, men afvisningen af ​​at tage det skal nødvendigvis koordineres med den læge, der har ordineret disse lægemidler. Før proceduren donerer patienten blod for at bestemme graden af ​​koagulation og udelukke kontraindicerede sygdomme, infektioner mv.

Hvordan er en leverbiopsi gjort?

Patienten er præ-ledet ultralyd for at identificere områder til hegnet.

Patienten er placeret på sofaen, hænderne bag hovedet. Bedøvede områder hvor indføring af nålen.

På tidspunktet for modtagelse af biosample skal patienten ligge ubevægelig. For at berolige ham, får patienten beroligende midler. Derefter lægger lægen en nål og injicerer det krævede volumen biopsi materiale ind i sprøjten.

Med laparoskopisk teknik fremstilles flere punkteringer i underlivet, et instrument indsættes i dem, der oplyser, visualiserer proceduren og frembringer en knivspids af vævsprøven.

Evaluering af resultater

Resultaterne er normalt klar i en uge og en halv. Fortolkning af resultaterne sker på flere måder:

Indeks Metavir. Det bruges normalt til hepatitis C, hjælper med at bestemme graden af ​​den inflammatoriske proces og scenen af ​​dens spredning; Ishaq; Teknik Knodel. Evaluerer graden af ​​nekrotiske ændringer, inflammatoriske læsioner, niveauet for ardannelse i leverenvæv.

De biopsiske resultater er signifikant påvirket af længden af ​​den opnåede vævsprøve eller volumenet af den flydende biopsi. Ja, og evnen til korrekt at fortolke de opnåede data er også af stor betydning i diagnosen.

Denne diagnostiske teknik er særlig effektiv med hensyn til fedtsyge-dystrofi eller vedvarende type hepatitis, såvel som i alkoholisk cirrose.

effekter

Sikkerheden ved en leverbiopsi afhænger af kvalifikationerne hos den specialist, der udfører den. Oftest ledsages hepatisk biopsi af sådanne komplikationer som:

Smerte syndrom Dette er den mest almindelige komplikation, der opstår efter biopsiprøveudtagning. Normalt går ømhed kedelig, ikke-intens, over en uge. Hvis ubehag er udtalt, er narkotika medicin ordineret. Blødning. Nogle patienter lider af blødende komplikationer. Hvis blodtabet er intens, så er en blodtransfusion eller en operation for at eliminere blødningen nødvendig. Skader på nabolandene. En sådan komplikation sker normalt med en blind metode til at opnå biopsi, når lægen kan skade galdeblæren, lungerne osv. Med en nål. Infektion. En sådan konsekvens er sædvanligvis relativt sjælden. Det opstår, når bakterielle midler trænger gennem snit eller punktering i maveskavheden.

Pas efter proceduren

Kun leverbiopsi udføres på ambulant basis, i andre tilfælde er patienten indlagt på hospitalet.

Ca. 4-5 timer efter proceduren overvåger læger patientens tilstand, udfører ultralydsdiagnostik, overvåger blodtryksindikatorer, gennemfører inspektion.

Hvis de negative symptomer som ubærelig smerte og blødning er fraværende, så aflades patienten.

Den første dag er du nødt til at opgive bilkøretøjer, og den næste uge indebærer opgivelsen af ​​brugen af ​​antiinflammatoriske lægemidler undtagen intensiv fysisk arbejdskraft og termiske procedurer (opvarmning, sauna, bad).

Patientanmeldelser

En leverbiopsi blev foreskrevet på grund af en uforståelig diagnose. Hun var frygtelig bange for, fordi for mig alt, hvad der er forbundet med sygehusprocedurer, forårsager en stille horror. Jeg kom til klinikken, blev jeg taget til behandlingsrummet. Hun klædte sig, lægge sig ned på en sofa, hakker rystede. Lægen opmuntrede, gav nogle beroligende midler, og derefter blev en anæstetisk injektion givet til leverområdet. Den højre hånd skal placeres under hovedet. Jeg følte ikke smerte, selv om nålens tryk føltes, og der var lidt ubehag. Men det er bedre end at gøre det på en åben måde, når en fuldgyldig operation udføres. Og efter 4 timer bragte min mand mig hjem.

Jeg var nødt til at gå igennem denne procedure, så lægerne kunne afgøre, hvor effektiv den foreskrevne behandling var. Jeg har hepatitis B. Proceduren er ret følsom, men ikke dødelig og tolereres let. Jeg var færdig med en sprøjte, men efter punkteringen fortalte de mig at ligge på min mave hele dagen. Men der var ingen komplikationer, og smerten gik igennem dagen efter 4. Derfor, vær ikke bange, til tider er en sådan diagnose ekstremt nødvendig. I mit tilfælde var den ordinerede behandling ikke bare ubrugelig, men også beskadiget leveren.

Leverbiopsipris

Proceduren for at få biopsi fra levervæv i Moskva medicinske institutioner er ikke billig, det vil koste omkring 5.000-26.000 rubler.

En sådan stor prisforskel skyldes typen af ​​procedure og yderligere tjenester som ultralydstestning, bedøvelse osv.

Leverbiopsi video:

Leveren i menneskekroppen er en slags kemisk laboratorium, som renser blodet af giftige og skadelige stoffer. Hvis der er uregelmæssigheder i sit arbejde, som kan udløses af mange faktorer, ophører det med at klare sig fuldstændigt med sine funktioner. Dette vil helt sikkert påvirke kroppens overordnede tilstand. Nøjagtigt bestem årsagen til patologien, sværhedsgraden af ​​dens udvikling og tilstedeværelsen af ​​inflammationsprocessen ved hjælp af en enkelt procedure. Lad os se på, hvad en leverbiopsi er, hvordan det er gjort, og hvad det kan vise.

Hvad er proceduren?

En biopsi er altid en procedure til ekstraktion af en lille del af et organs væv, i dette tilfælde leveren. Det kan udføres ved vævs- eller cellebakteriologisk undersøgelse.

BP vil vise scenen i den inflammatoriske proces, vil hjælpe med at bestemme årsagen til patologien og graden af ​​organskader. Der er flere typer biopsi afhængig af ledningsmekanismen.

Biopsi Typer

At tage et stykke levervæv til forskning, læger bruger flere teknikker, der altid vælges ud fra patientens tilstand. Specialisten kan tilbyde flere metoder til patienter:

Laparoskopisk leverbiopsi - udføres kun under stationære forhold i operationsstuen. Fremgangsmåden udføres under generel anæstesi. Flere punkteringer er lavet på maven, hvorigennem et miniature videokamera og det nødvendige værktøj sættes i. Du kan styre processen gennem billedet på skærmen. Funktionelt. En sådan biopsi udføres ved anvendelse af en speciel sprøjte. Lav en punktering mellem 7. og 9. ribben og tag materialet til studiet. Ultralyd giver dig mulighed for at styre proceduren. Transvenøs biopsi - udføres hos patienter, der er kontraindiceret i bukhulen. Dette sker med problemer med koagulering eller ascites. I jugularvenen er der lavet et snit og et kateter indsættes, det fremføres til blodårene, der kommer fra leveren, og noget materiale tages med en særlig nål. En åben biopsi udføres under operationen for at fjerne en tumor på et organ eller en del af leveren.

Hvornår skal en leverbiopsi

Nogle mennesker tror, ​​at denne procedure kun er indikeret, hvis en kræft er mistænkt, men det er ikke tilfældet. Det er foreskrevet i følgende tilfælde:

For at bestemme omfanget af skader på leveren og dets væv. Hvis test viser uregelmæssigheder i dette organs arbejde. Når du er i tvivl efter ultralyd, CT eller røntgen. For at identificere arvelige leverpatologier. For at vurdere organets overlevelse efter transplantation. viser en stigning i bilirubin uden grund.

Der er nogle patologier, der også kræver denne procedure, såsom:

Leverskader som følge af brugen af ​​alkoholholdige drikkevarer. En leverbiopsi udføres i hepatitis B, C. Hepatitis i leveren. Autoimmun hepatitis. Blodkirrhose af den primære type. Scleroserende cholangitis.

Hvis en leverbiopsi er ordineret, som proceduren er færdig, vil lægen være sikker på at forklare.

Indikationer for punktering biopsi

Afhængig af forekomsten af ​​visse patologier samt opnåelse af visse resultater anvendes forskellige typer af denne procedure. Punktering BP udføres under kontrol af ultralyd og har en ydeevne på op til 98%. Hun er ordineret

Med en forøgelse af leveren af ​​uklar natur. I nærvær af gulsot. Til diagnosticering af leversygdomme af viral natur. Til diagnose af cirrhosis. Til at spore dynamikken i terapi for hepatitis. Til diagnose af tumoren. Til vurdering af organets funktion efter transplantation.

Men der er også kontraindikationer for en sådan biopsi:

Blødning af uklar natur i historien. Dårlig blodkoagulering. Tilstedeværelsen af ​​leverens hemangiomer.

Når en aspirationsbiopsi er nødvendig

Denne type procedure udføres for:

Indhentning af materiale til efterfølgende cytologiske undersøgelser. Undersøgelser af fokale læsioner i leveren. I tilstedeværelse af organiske læsioner af organet.

Informationsindholdet af denne type afhænger helt af morfologens erfaring og færdigheder.

Hvem har brug for transvenøs biopsi

Denne procedure kan vare i cirka en time. Elektrokardiografisk overvågning er nødvendig, da der er risiko for arytmi. Denne type biopsi udføres under lokalbedøvelse. Denne type undersøgelse er foreskrevet i følgende tilfælde:

Hvis der er uregelmæssigheder i blodkoagulering. I fedme. I ascites. Hvis en vaskulær tumor er bekræftet. Hvis aspirationsbiopsi blev udført mislykket.

Tilstedeværelse af cyster. Konfliktbrud. Trombose i levervejen. Bakteriel cholangitis.

Sådan forbereder du dig på en biopsi

Enhver procedure kræver forberedelse, så du kan få det mest pålidelige resultat. Dette gælder fuldt ud for leverbiopsi. Det er muligt at præsentere en forberedelsesordning:

Ca. en uge før den foreslåede procedure skal du stoppe med at tage alle antiinflammatoriske lægemidler, medmindre du på anden måde har instrueret lægen. Du skal informere lægen, hvis du tager antikoagulantia. Brug ikke produkter, der forårsager dannelse af gas, før proceduren i mindst tre dage. Disse omfatter sort brød, rå grøntsager og frugt, mælk. Hvis der er problemer med fordøjelsen, så er det tilladt at tage for eksempel "Espumizan" for at forhindre oppustethed. Hvis der er en procedure om morgenen, så skal det sidste måltid være senest kl. 21.00. Mange læger anbefaler en rensende enema. På biopsiets dag er der foretaget en gentagen ultralyd for at bestemme stedet for den kommende biopsi. Før proceduren tages en blodprøve for koagulation og generel biopsi. Biopsien bør kun udføres på tom mave. medikamenter.

Mange patienter stiller spørgsmålet: "Har en leverbiopsi skadet?" Denne procedure udføres enten under generel anæstesi eller ved brug af smertestillende midler, så du bør ikke være bange.

Hvordan udføres proceduren?

For at tage en lille del af leveren til forskning er det nødvendigt at foretage en punktering gennem huden, subkutan væv og lever. Vær ikke bange for, hvis en leverbiopsi er foreskrevet. Hvordan gør? Patientanmeldelser bekræfter, at der ikke er noget galt med proceduren. Patienten er i en udsat position på sofaen, højre hånd er placeret under hovedet. En vigtig betingelse for en hurtig og sikker procedure er patientens fuldstændige immobilitet.

Ofte er generel anæstesi ikke nødvendig for biopsi, medmindre selvfølgelig kirurgi er beregnet. Punktstedet behandles med et bedøvelsesmiddel, og et beroligende middel gives til at berolige patienten.

Derfor er spørgsmålet om, hvorvidt det er smertefuldt at gøre en leverbiopsi (anmeldelser er en direkte bekræftelse på dette). Patienterne responderer som regel negativt. Der er selvfølgelig noget ubehag og ubehag, men alt dette tolereres let.

Efter proceduren observeres patienten i nogle få timer for at kunne yde akut bistand, hvis komplikationer udvikler sig.

Adfærd efter proceduren

Efter at patienten har lov til at gå hjem, er det vigtigt at overholde følgende anbefalinger:

Mindst 8 timers fuldstændig hvile Ingen fysisk aktivitet er tilladt Mental aktivitet er forbudt Selv små fysiske øvelser er forbudt Hold en mild dag I 7 dage efter biopsi kan acetylsalicylsyre og andre ikke-steroide antiinflammatoriske lægemidler ikke tages. bad, sauna, bad). Det anbefales ikke at komme bag et autos hjul.

Hvis du nøje følger alle anbefalinger fra lægen, så efter proceduren vil der ikke være nogen komplikationer.

Hvem viser ikke biopsi

Hvis en leverbiopsi er foreskrevet, hvordan proceduren er færdig, er det vigtigt at vide, men det skal også tages i betragtning, at ikke alle er vist det. Der er kontraindikationer:

Manglende sikker passage til leveren væv. Hvis patienten er bevidstløs. Psykiske lidelser er også en kontraindikation for proceduren. ASCIT, hvor væske akkumuleres i bukhulen., da de bryder permeabiliteten af ​​væggene i blodkar. Tilstedeværelsen af ​​allergier over for lægemidler, der anvendes til at udføre en biopsi. Inflammatorisk eller purulent leversygdom.

Det er vigtigt! En biopsi er aldrig ordineret, hvis en kræft eller dekompenseret cirrose er diagnosticeret.

Vurder resultaterne

Så patienten gennemgået en sådan procedure som en leverbiopsi (som de gør det, er det allerede klart). Nu er det vigtigste at få resultatet af forskningen. Han er normalt klar om to uger. Evaluering af resultaterne udføres på flere måder:

Indeks Metavir - hjælper med at genkende den inflammatoriske proces og dets stadium. Metoder Knodel - vurderer graden af ​​nekrotiske ændringer, forekomsten af ​​ar i levervævet.

Af stor betydning for den korrekte fortolkning af resultaterne er vævsafsnittets størrelse taget, men professionalismen hos den læge, der laver konklusionen, spiller også en vigtig rolle.

komplikationer

Procedurens sikkerhed afhænger af specialistens kvalifikationer. Hvis der ikke er tilstrækkelig erfaring, kan leverbiopsi have følgende konsekvenser:

Smertefornemmelser. Folk klager over dem oftest efter proceduren. Smerten går over et par dage. Hvis det er stærkt udtalt, er smertestillende medicin ordineret. Især farlig i nærvær af blødningsforstyrrelser. Hvis blødningen er rigelig, skal der træffes hasteforanstaltninger. Skader på tilstødende organer. Dette sker, hvis proceduren ikke kontrolleres af ultralyd, så er der risiko for skade på lungerne, galdeblære. Infektion. Det er relativt sjældent, da alt udstyr og instrumenter skal behandles.

Hvis alle krav til proceduren er opfyldt, udføres den af ​​en kompetent og erfaren specialist, så er der som regel ingen alvorlige komplikationer.

BP er en betalt procedure. Hvor en leverbiopsi er færdig, kan den behandlende læge altid fortælle. Ofte er sådanne tjenester rettet til specialiserede klinikker eller medicinske centre, hvor der er både specialister og moderne udstyr.

Vær ikke bange for en så vigtig og nødvendig procedure, der vil hjælpe med at identificere årsagerne til patologi, bestemme sygdommens sværhedsgrad. Resultaterne af biopsi vil yde betydelig assistance til specialisten i valget af behandlingstaktik.

I medicin anvendes biopsi som en diagnostisk metode ganske bredt. Denne procedure giver dig mulighed for omhyggeligt at undersøge mange organer og afklare alvorlige diagnoser. Leveren er førende i at udføre en sådan diagnose.

Dette skyldes, at denne krop er tilbøjelig til at udvikle mange sygdomme af forskellig art. Derudover er det i det, at metastase ofte forekommer i kræft i andre organer. Og kræft i leveren selv er langt fra ualmindeligt.

En leverbiopsi er forberedelsen af ​​et lille stykke væv fra et givet organ til diagnose eller for dets forfining. Denne procedure giver dig mulighed for nøjagtigt at identificere årsagerne til sygdommen, stadiet i den inflammatoriske proces, samt hvor meget bindevævet er vokset med udseende af ardannelse.

Indikationer og kontraindikationer

Før en biopsi anbefales, skal patienten have en ultralydsscanning i leveren samt en tomografisk scanning. Hvis sådanne diagnostiske foranstaltninger ikke gav tilstrækkelig klarhed, vil en biopsi hjælpe med at afklare de resterende spørgsmål. Som regel er det foreskrevet i sådanne tilfælde:

Causeless gulsot; til behandling dynamik i hepatitis C og B; stabile afvigelser i biokemiske analyser, svækket enzymfunktion; hepatitis af ukendt oprindelse; primær biliær cirrhosis; medfødte fermentopatier og abnormiteter i leveren; perioder før og efter levertransplantation; i tilfælde af mistænkt levermetastase på baggrund af onkologiske sygdomme hos andre organer bekræftelse af tilstedeværelsen og prognosen for alkoholiske sygdomsforløb i tilfælde af mistanke om leverskade ved kræft.

Denne procedure udføres først efter en grundig undersøgelse af patienten ved høring af læger. Som regel består den af ​​en hepatolog, en smitsomme sygeplejerske og en onkolog.

Hvis der er alvorlige kontraindikationer for biopsi, vil specialisten søge alternative metoder.

Til en sådan diagnose kan være absolutte og relative kontraindikationer. Blandt de absolutte kan vi skelne mellem følgende:

uforklarlig blødning i patientens historie reduceret blodkoagulation bekræftet leverhemangiom eller anden vaskulær tumor; tilstedeværelse af en bekræftet hydatidcyst; når det er umuligt at bestemme sted for biopsi kategorisk patientens afslag på proceduren.

Derudover er der relative kontraindikationer:

hæmofili; svær fedme svære ascites; amyloidose; smitsomme sygdomme i den rette pleurale region; allergiske reaktioner over for anæstetika og analgetika.

Denne type diagnose rejser normalt en række spørgsmål hos patienter. En af de vigtigste - hvordan man gør en leverbiopsi og gør det ondt? Desuden vil patienterne gerne vide, hvordan man forbereder sig til proceduren og hvad man kan forvente senere.

Forberedende fase

Ofte er proceduren tildelt patienter, der er under behandling, så medicinsk personale vil hjælpe dem med at forberede sig korrekt og give klare anbefalinger. Hvis patienten er hjemme, skal han gennemføre følgende trin:

For at undgå blødning, som vil være svært at stoppe under manipulationer med leveren, bør du stoppe med at tage blodfortyndende lægemidler 7 dage før den foreskrevne biopsi. Forudgå alle tests, som lægen har ordineret. For eksempel en blodkoaguleringstest. 2-3 dage før undersøgelsen bør udelukkes fra de sædvanlige diætprodukter, der øger dannelsen af ​​gas. Forøgelse af mave-tarmkanalen hjælper enzymer og lægemidler, der reducerer flatulens (Unienzyme, Espumizan). Det sidste måltid før proceduren skal være senest 8 timer. På tærsklen til biopsien skal du have en god hvile og afvise tung fysisk anstrengelse. Det er forbudt at gøre termiske procedurer, tage et varmt bad eller brusebad dagen før manipulationen. Hvis en patient skal tage mediciner dagligt, så skal man forklare den behandlende læge, hvordan man skal være i en sådan situation på dagen for undersøgelsen.

Patienten er forpligtet til at informere lægen om forekomsten af ​​allergiske reaktioner på lægemidler, hjertesygdomme, lunger eller problemer med blodpropper. Så han vil beskytte sig selv og hjælpe den medicinske specialist til at tilpasse den planlagte procedure.

Typer af biopsi og procedure teknik

Hovedtyperne af denne diagnostiske metode i hepatologi er:

leverbiopsi; transvenøst ​​(transjugulært); laparoskopisk; snit (åben).

Præference for en bestemt procedure gives strikt individuelt og afhænger af mistanken for en bestemt sygdom og patientens generelle tilstand.

Veletableret kontakt mellem patienten og lægen vil bidrage til at minimere de uønskede virkninger af en biopsi.

Nålbiopsi

Denne metode anvendes oftest til hepatitis. Det kan udføres uden indlæggelse af patienten. Perkutan biopsi af punkteringen er af 2 hovedtyper:

Blind sugning. En sådan undersøgelse indebærer anvendelse af ultralyddiagnostisk indretning til bestemmelse af stedet, og selve punkteringen udføres blindt. Denne metode giver dig dog mulighed for at få mindre kvalitet biologisk materiale og øger risikoen for komplikationer. Mål aspiration. Målingen af ​​punkteringsnålen sker under kontrol af en ultralyd eller computertomografi. Denne metode betragtes som mere pålidelig og har en lavere risiko for komplikationer.

Fremgangsmåden udføres som følger:

Patienten tager en liggende stilling med sin højre hånd plantet under hovedet. Huden på det påtænkte punkteringssted behandles med iodopløsning, og huden infiltreres med en bedøvelse lige over den nedre kant af den nedre ribbe. En hud punktering er lavet med en skalpel (dybde 5 mm) for bedre at passere biopsienålen. Gennem proceduren bliver patienten bedt om at holde vejret ved fuld udløb. Efter fjernelse af instrumentet og de nødvendige levervævsprøver skal patienten ligge i en time på sin højre side og yderligere 2 timer på ryggen. Dette forhindrer blødning.

Det ville være godt for patienten at være under tilsyn af medicinsk personale i 10 timer efter en leverbiopsi, da det var på dette tidspunkt, at komplikationer kunne forekomme.

Transvenøs Biopsi

Denne type diagnose er en prioritet for patienter med dårlig blodkoagulering og gennemgår hæmodialyse. Fremgangsmåden indebærer indsættelse af et tyndt fleksibelt rør i en vene omkring halsen eller lysken. Dette rør ledes ind i leverens ader, hvorefter der tages en prøve til undersøgelsen. Processen styres af et fluoroskop.

Proceduren kan vare fra en halv time til en time. Det er afgørende, at der udarbejdes et EKG i processen, da arytmi kan forekomme. Transvenøs biopsi udføres under lokalbedøvelse. I processen kan patienten føle smerte langs vejen i biopsiøret.

Denne teknik gør det muligt at udtrække biopsi gennem leverenes vaskulære system, hvilket minimerer risikoen for omfattende blødning efter proceduren. Det er imidlertid kontraindiceret i Budd-Chiari syndrom (trombose i levervejen).

Laparoskopisk biopsi

Denne diagnostiske metode udføres under sygehusets driftsforhold. Hvor i maven under generel anæstesi vil specialisten lave flere punkteringer, hvorigennem et miniature videokamera og det nødvendige sæt af værktøjer indsættes. Du kan styre processen gennem billedet på skærmen.

Laparoskopisk biopsi udføres ved hjælp af specielt optisk (endoskopisk) udstyr

Ud over at undersøge godartede tumorer eller andre leverpatologier, kan en neoplasma udskilles under minimal behandling med minimal vævsskade. Laparoskopisk kirurgi er optimal til fjernelse af kræft eller levercyst. Varigheden af ​​en sådan manipulation er ca. 1,5 time.

Mulige komplikationer

Patientanmeldelser viser, at sandsynligheden for at udvikle komplikationer er temmelig lav - på trods af at denne procedure er placeret som et lille kirurgisk indgreb - ikke mere end 1%. Hvorvidt en leverbiopsi bliver farlig afhænger i høj grad af kvalifikationerne hos den specialist, der udfører den.

I nogle tilfælde kan følgende virkninger opstå:

inden for en uge er der smerte; blødning fra leveren utilsigtet punktering af tilstødende organer infektion i peritoneum temperaturstigning; generel svaghed respiratoriske problemer.

Komplikationer hos børn observeres oftere (4,5%) end hos voksne, og risikoen for blødning er særlig stor med kræft. Men sandsynligheden for alvorlige komplikationer i pædiatri og i voksenpraksis er stadig ret lav.

En biopsi får dog altid patienter til at frygte og forbinde, at det udelukkende er foreskrevet for kræft. Faktisk er dette langt fra sagen. Denne procedure er meget informativ i forskellige patologier i leveren og hjælper med at vælge den rette behandling.

I specialiserede medicinske institutioner er leverbiopsi en velkendt procedure. Hvis du følger alle krav fra en læge, vil risikoen for komplikationer minimeres. Så vær ikke bange for denne diagnostiske procedure.

Litteraturen antyder, at antallet af effekter af leverbiopsi i de første 10-15 år af dets udbredt anvendelse var signifikant større end i de efterfølgende år.

Men på basis af et meget solidt materiale (22 675 punkteringer) viste det sig, at dødeligheden i punkteringsbiopsi i gennemsnit er i gennemsnit 0,16-0,17%.

Sådanne komplikationer af leverpunkment blev observeret - subkutan emfysem, intern blødning, hæmatom på stedet for biopsi, collaptoid tilstand, refleksparese af tarmen), og i alle tilfælde var resultatet positivt.

Antallet af komplikationer efter indførelsen af ​​Menghini-nålen i praksis med punkteringsbiopsi blev specielt reduceret kraftigt. Denne forfatter, på materialet på 10.000 punkteringer foretaget af ham, nævnte ikke et enkelt dødbringende resultat eller en enkelt komplikation.

Under moderne forhold kan uønskede konsekvenser af leverbiopsi og endnu mere dødelige udfald ske enten på operatørens uerfarenhed eller ved brug af nåle for store, andre krænkelser af punkteringsteknikken eller til sidst som følge af at ignorere de eksisterende kontraindikationer til punktering, er fuldt udviklet.

Kontraindikationer til leverbiopsi er baseret på en analyse af bivirkninger og årsagerne til deres forekomst. Derfor er det nødvendigt at kort diskutere de uønskede virkninger af leverbiopsi og dens komplikationer.

Den farligste komplikation af leverbiopsi er blødning - subkapsulær i buk- og pleuralhulen. Med biopsi forekom blødning i 0,2% af tilfældene. Årsagen til blødning kan være skade på de forstørrede blodkar i leveren, blødningsforstyrrelser samt punktering af leverangiomer og echinococcusbobler.

Risikoen for blødning øges eksponentielt med stigende nålediameter. Derfor er antallet af sådanne komplikationer kraftigt faldet efter indførelsen af ​​nåle med en diameter på mindre end 1 mm. Selv om en tynd nål anvendes, kan der dog ske dødelig blødning, hvis punkteringen er lavet i et hulrum fyldt med blod. Så Vido, Micek, Langer beskrev dødsfaldet efter at punkteringsnålen ramte kræftknudepunktet.

Faren for blødning øges også ved brug af nåle med en spids ende, forlængelse af den intrahepatiske punktering samt koagulationsforstyrrelser hos en patient (hypoprothrombipmi, hypofibrinogenæmi, trombocytopeni, forlængelse af koagulationstid og blødningstid), er ofte kendt langvarig gulsot og alvorlige former for levercirrhose.

For at forhindre blødning anbefales patienter at foreskrive vitaminerne P, C og K før punktering, og det er absolut nødvendigt at bestemme hovedindikatorerne for blodkoagulering (blodpladeantal, protrombinindeks, blødningstid og blodkoagulationstid).

Den udviklede blødning kræver en hurtig indføring af hæmostatiske midler og frem for alt blodtransfusion. Hvis symptomer på indre blødning stiger, er det nødvendigt at lave en laparotomi.

Den anden alvorlige uønskede konsekvens af en leverbiopsi er galde og purulent peritonitis, som generelt sjældent observeres. Oftest forekommer galdeperititis ved punktering af patienter med langvarig obstruktiv gulsot.

For at forhindre denne komplikation i alle tilfælde, hvor det er umuligt at fastslå en infektion i galdevejen, bør antibiotika foreskrives før punkteringen og efter det; Udviklet peritoneal inflammation kan kræve kirurgisk behandling.

En sjælden og sædvanligvis umiddelbar konsekvens af en leverbiopsi er pneumothorax.

Nogle gange efter et punktering udvikler billedet af pleural shock. Årsagen til chok er normalt utilstrækkelig forberedelse (psykologisk og medicin) hos patienter. Ved udvikling af stød eller sammenbrud angiver analgetika, sedativer og vaskulære lægemidler; i alvorlige tilfælde - blodtransfusion.

Af de sjældne virkninger af en leverbiopsi indbefatter mulige organ punkteringer lunger, tarme, nyre, galdeblære.

Hyppige, men ikke farlige og kortsigtede konsekvenser af leverbiopsi er smerte. De kan være lokale (i højre hypokondrium) og reflekteres (i den epigastriske region, i højre skulder eller over kravebenet). Oftest forekommer der smerter ved dårlig forberedelse af patienten, hans øgede excitabilitet, utilstrækkelig bedøvelse eller grov manipulation. Der kræves normalt ikke andre lægemidler end ordinerende analgetika.

Har nogen gjort en leverbiopsi? Hvad er konsekvenserne? Skræmmende.

  • dilettante3953
  • 27. marts 2011
  • 11:36

Og dele hvor og hvor meget gik det?

  • chumming4534
  • 10. april 2011
  • 07:47

Jeg er fra Krasnoyarsk. Jeg gjorde det 4 år siden. Shramik maaalenky mezhreber. når du skubber, gør det ondt. Vær ikke bange for. det er ikke skræmmende. da et stykke leveren blev fjernet fra mig, sagde jeg: "Det er alt." Så alt er fint. selv om et par timer efter operationen var det smertefuldt at trække vejret. vejret som en mus. meget små portioner af pusten. fordi ribben blev punkteret. her. hvis noget, så skriv i en personlig. Hjælp altid rådgivning

  • 60 ^ kiev2
  • 10. april 2011
  • 16:34

Velkommen! Jeg gjorde i Moskva på valakalamke, gratis. Der er ikke noget galt)))

  • feminin
  • 11. april 2011
  • 14:23

Alyonushka ♡ Skadelig Lyalka ♡ Novik, jeg forstår at du har den anden tdadia af fibrose. og du gjorde hvad det viste en fibroscan?

  • chumming4534
  • 11. april 2011
  • 14:40

Jeg gjorde bare biopsi, ikke fibroscan. viste fase 2. måske noget andet. jeg ved det ikke var lille men efter biopsien blev jeg straks ordineret af læger

  • feminin
  • 11. april 2011
  • 14:55

Det er klart, åh, vi må samle kræfter og gå til en biopsi.

  • chumming4534
  • 11. april 2011
  • 15:04

det er ikke skræmmende. og ikke smertefuldt. Jeg gjorde kun lokalbedøvelse. Ser på, hvordan ellers de gør. Jeg har en kendt punktering under navlen dybt og under kanten. og jeg har allerede en linje (aret har trukket på) i ribben, og det er det.

  • doreen5241
  • 12. april 2011
  • 11:22

Men hvorfor gør du en biopsi, fortæl mig?

  • dilettante3953
  • 13. april 2011
  • 21:31

At afklare diagnosen, for at bestemme leverens tilstand, stadium af cirrose af fibrose af kræft. Selv for at sikre manglen på hepatitisvirus for eksempel.

Det sker, at andre diagnostiske metoder ikke viser noget, og virussen kan forblive i leveren celler.

  • instar198101
  • 14. april 2011
  • 00:11

Jeg bor i Ukraine i det regionale center. På det regionale hospital (vi betragter dette som den mest seriøse medicinske institution), spurgte jeg en immunolog, for hvem jeg observerer, om det er værd at lave biopsi, før det var begrænset til lever-ultralyd. Da vi har kendt i lang tid og produktivt (i Ukraine accepteres det fysisk opmuntrende læger) svarede hun overraskende sandfærdigt bogstaveligt i vores by, en biopsi udføres en gang om året generelt og normalt på en stor kirkeferie (så det ville fungere godt nok), efter at jeg spekulerede på, om jeg havde hepatitis til lykke? Så stol kun på specialister. En person i en hvid frakke er ikke altid ekspert !!

  • 1byrd ^^^
  • 15. april 2011
  • 20:54

Der er sådan en ting som leverelostografi. Det er gjort i AIDS-centret, men i vores ekat koster det 800 rubler for tydeligt at forklare og tage billeder. (Det ligner en Uzi, men en rulleplade med en pistol med ultralyd, det gør ingen skade og er ekstremt hurtig)))

  • dilettante3953
  • 15. april 2011
  • 22:12

det ser faktisk ud til hvorfor du har brug for en biopsi. Nogle kan ikke undvære det.

  • thy6679
  • 26. april 2011
  • 18:31

Lægen forklarede mig, at de nu i stedet for biopsi laver elastografi. Som en ultralyd knocker den lidt på leveren, men det gør slet ikke ondt. For et år siden. Fibrose er 0 grader. Bare husk ikke hvor. et sted i klinikken for børn. Det er værd at 3500rub. St. Petersborg.

  • fibonacci197901
  • 23. juni 2011
  • 20:43

60 ^ kiev2, jeg er også helt enig

  • 6 ^ samuelson
  • 23. juni 2011
  • 20:53

Og i morgen skal jeg finde ud af, hvad en biopsi er! Jeg vil være med et hul i min højre side!))) Jeg er bange!

  • instar198101
  • 25. juni 2011
  • 14:02

Olya hvordan er biopsi?

  • 6 ^ samuelson
  • 25. juni 2011
  • 15:25

Tak, alt er allerede godt! I går havde jeg en sideluk, og hele natten sov jeg på min venstre side. Nu har jeg ikke noget ondt!

  • saunter3976
  • 30. juni 2011
  • 15:15

6 ^ samuelson, og hvad er resultatet?

  • 6 ^ samuelson
  • 30. juni 2011
  • 17:44

Jeg ved det endnu ikke. I slutningen af ​​juli vil der kun være et resultat.

  • 47exposure9
  • 30. juni 2011
  • 21:53

Læger på ferie?

  • 6 ^ samuelson
  • 1. juli 2011
  • 11:35

Ja, lægen der forbereder resultaterne på ferie for nu!

  • spencer = _0
  • 17. september 2011
  • 19:23

6 ^ Samuelson, hvilket resultat har du?

  • 6 ^ samuelson
  • 19. september 2011
  • 08:02

Ikke signifikant betændelse i leveren og fibrose 1.

  • curia198901
  • 27. september 2011
  • 11:18

Da, delalamesias nazad. Obschaya anesteziya, ikke rigtig ostavili pod nabludeniem. Bolno bilo lish smeyatsa. En takknemlig hilsen er, og du kan ikke se noget om det. Stem nachala lechenie.